Gastenboekbijdragen
Contributions au livre d'or
Zeepreventorium
Home » Contact » Gastenboekbijdragen » winter 2008-2009
Vorige gastenboekbijdragen
Volgende gastenboekbijdragen
 

 
Contributions précétentes
Contributions suivantes

Hiver 2008-2009

30.11.2008 - 13:02:50 cynthia massie ( cindy) Amaai kreeg deze site vanmorgen in mijn mailbox gedropt , wat een herinneringen roept dat op zowel leuke als minder leuke, heb bij de gypsies en teenagers gezeten periode tussen '81 en '89 mijn zus Inge heeft daar ook gezeten voor sommigen die haar beter kenden.

Bij de Teenagers : Petra(wij lagen elkaar niet zo en was altijd beetje bang van jouw) , Nora, Veerle , Virginie , Isabel(vond ik altijd een kwaaie),Iranka Broeders(beste vriendin toen), de 2 Vicky's van aan de kust, Ursula Slegers van St-Niklaas en dan ook een paar franstaligen die hier iets neergepent hebben .

Bij de Copains en Beach Boys : Samuel( eerste vriendje woonde in Menen), Bart Baum (lang zot van gestaan kon hem niet krijgen ;)), Bruno , Geoffrey (zat ik mee in de klas), Christof , Dirk , Karim, Alain ,
Mijn tweede vriendje die mij speciaal met de trein met zijn zussen kwam halen om Kerst bij hun te vieren (het spijt me de naam ontglipt mij)
en nog een zomervakantievriendje die aan ballet deed uit Gent en heel mooie brieven schreef naar mij.

Mammie 's : Marleen , Françoise ,....
Pappie 's : Michel , Erwin
De leerkrachten Mr. Maertens , Devolder ( die stonk altijd naar sigaretten en had veel nicotinekauwgum in zijn kastje liggen) , die van fysica , zedenleer , pappie Chevallier de "drillinspector" en dankzij hem heb ik een goede manier van ademen geleerd.

De rondjes rond de blokken waarbij we stukken afsneden door binnendoor te gaan , vossenslag ,de verschillende sporten en spelletjes vooral Baseball en stratego vond ik leuk , en ja de momenten dat we samen met de jongens speelden, de feestjes en optredens waarbij we zelf playbackten.

Fijn om de herinneringen nog eens de revue te laten passeren en spijtig dat de reunie al voorbij is , hopelijk komt er nog eens ééntje aan dan zal ik er zeker bij zijn. reakties kunnen op Netlog mijn nick CynthiakeIsGreat of cientjemassie@hotmail.com ps: stuur zeker eens een foto door van nu ben benieuwd hoe het iedereen vergaat in het leven.
Mijn foto's staan op netlog, samen met mijn dochtertje Alya en mijn zus staat er ook ergens bij.

greets C.

21.12.2008 - 04:06:20 Andy Moons Beste Tina Ostin

Ik heb namelijk ook nog in het prevent gezeten rond datzelfste jaar, alhoewel ik jou of jou naam niet echt meer kan herinneren heb ik wel de naam Shirley Vandenkieboon herkend samen met nog enkele anderen, ik heb namelijk rond die tijd bij de copains gezeten, ik gaf haar tijdens de het middagmaal of als ik haar zag altijd een kus op de hand :d
Ik weet dat ze op facebook staat ook teveneens een geweldige plaats om oude bekenden tegen het lijf te lopen dus mss kan je zo haar contacteren met een berichtje en kom je tevens uit op de andere personen die je zoekt.

Ik wens je veel geluk met je verdere zoektocht.

08.02.2009 - 12:25:11 DANIEL (DEUX FOIS) BONJOUR ! BIEN LONG QUE NE SUIS REVENU SUR CE SITE MAIS AGREABLE DE LIRE VOIRS ET ENTTENDRE LES ANCIENS.
SUR TOUT LE DERNIER francoise dehon SUPER AVEC 28 ANS DE RETARD FELICITATIONS ... Message personnel a Françoise, et pol, merci me souviens de la soupe aux chicon enfin le repas partagé aux Xéme étages a Anderlecht, avec en compagnie Alain Hamrol ... Et certe heureux de pouvoirs échangé dialogues de bon souvenir Ainssi que Pol était mon parrain de confirmation et Piece du Petit prince où j'était l'allumeur du révérbaire BONJOUR, BONSOIR, BONJOUR ... Habite pret d'Ostende ou ne rate pas les visites et porte ouverte du Ptêvant ! Bien avant pret de Zaventem où voyais les Briel a la piscine ,,, bye bye mon adresse mail : dani.8060@hotmail.com

17.01.2009 - 11:16:04 Hans Van GoolHey allemaal,

Mijn naam is Hans Van Gool, ex-Copain van 1981 t/m 1983.

Ik herinner me nog wel wat namen uit het verleden

Hoofdpappies Erwin, Luc en Michel
Pappie Andy (student HISS)
Mammie Coco (studente HISS)
Leerkrachten Eric (Nederlands), Edwin (aardrijkskunde), Luc (Frans), Fernand (Wiskunde), Luc (tekenen).

en natuurlijk ook mijn mede-Copains,

David Binkowski
Bobbelino Choubane (Antwerpen)
Hasni Helmi (Gent)
Yves Van Moorhem (Eeklo)
Mohammed Martin
Emmanuel ferreira (overleden)
Ides Beernaert
Pascal Bulcke

en enkele Teenagers ...

(Genov)Eva Rixen
Annemie Schijnen
Connie Dejaegher

Men kan me altijd bereiken via 0495/28.63.28

greetings van Hans

18.01.2009 - 19:52:16 william van impeBij toeval deze site ontdekt ik ben de zus van William Van Impe en die was in het prevent in 1962-63-64-65 we gingen om de veertien dagen op bezoek of gingen we hem ophalen voor 1 dagje, op de film van toen die ging over het zwembad met zeewater zie je hem in het water springen. We hebben ook nog foto's van toen, ik denk dat hij in het begin bij de kaboutertjes was ze hadden een pakje met grote rits en aangesneden muts voor de winter naar het strand te gaan door een tunnel die daar naartoe leidde.ook herinner ik me de opendeurdagen en de wedstridjes die de jongens liepen. ik zal william op de hoogte brengen van " les anciens du prévent".Hij woont in Erpe-Mere met vrouw en twee kinderen.

03.02.2009 - 22:25:18 Freddy Vissenaekens
Hallo iedereen,

Ik was intern van 1981 tem 1987, copains, beach boys en lost and found. Wat een geweldige tijd.
Langs deze weg mijn groeten aan iedereen die ik ken uit deze periode.
Laat zeker iets achter als jullie op deze site komen.

Mvg,

Freddy

(vincer@scarlet.be)

08.02.2009 - 21:00:49 sven.christiaensik was ook bij de copains in 81.82
email op sven_an@telenet.be
in 80 zat ik bij de sioux

08.02.2009 - 21:01:13 sven.christiaensik was ook bij de copains in 81.82
email op sven_an@telenet.be
in 80 zat ik bij de sioux

15.02.2009 - 18:46:23 Dirk PaeshuysBen een ancien van begin jaren '70. Zou graag de film van Jean Mil bekijken.
Mijn email is nino@newbodyandmind.com alle info is welkom.

01.03.2009 - 16:11:18 De haeck PeterHallo iedereen,
ga eens kijken naar een foto van de copains en als je u herkent mail me dan op fc109529@skynet.be
ancien70-76
groeten aan iedereen

13.03.2009 - 09:03:51 Hamende AndreBonjour a tous!
Mon frere Fernand etait au George Born en avril-juin 1940 et moi j'etais a la Villa Maritime. Il avait six ans et j'en avais dix! C'etait le debut de l'occuation allemende. De la, nous avons ete transfere au domaine Hof ten Bosch a Braaschaat. Nous avons retrouve nos parents au mois de septembre. Fernand est rentre a la maison tandis que moi j'ai ete transfere au Lizzie Marsilt de Westmalle. Madame Midnight etait la directrice de la Villa et Madame Licht dirigeait le 3eme groupe dont je faisais partie. Je garde un bon souvenir de ce sejour, des dunes et de la villa des Oyas ou je suivais les cours de 5eme primaire.
Andre

14.03.2009 - 23:30:11 Joseph De RijckÀ Patrick Lahaut:
Je viens de relire quelques anciens messages sur ce livre d'or et, Patrick, si tu lis ces mots, pourrais-tu laisser un message à ton tour? J'ai fréquenté le Georges Born un peu avant toi mais je suis convaincu que nous avons connu les mêmes monitrices etc. Ce serait agréable d'échanger quelques observations.
Au plaisir de te lire! :-)
Joseph De Rijck

03.04.2009 - 08:41:03 De haeck PeterOproep aan alle mammie's en pappie's en of andere personen die in hiernavermelde jaren en groepen groepsfoto's zouden genomen hebben en ze eventueel zouden willen doormailen.1970-71 snoopy's ,73-74 suskes,74-75 jerommkes,77-78 copains
e-mail:fc109529@skynet.be
mvg De haeck Peter

12.04.2009 - 12:11:45 boone erwinHallo iedereen.Erwin hier.Ik wil de groeten doen aan iedereen die in het zeepreventorium gezeten heeft en zeker aan iedereen met wie ik daar een fantastische tijd gehad heb.Denk er nog veel aan terug.groetjes van Erwin Boone

29.12.2008 - 23:24:12 Ilse
Als ik de reakties lees van vele bekenden en onbekenden op dit forum dan komen er verdrongen emoties los en veel prettige en minder prettige herinneringen. Het lijkt dat ik met de jaren heel veel van deze verhalen maar half heb beleefd maar ze blijken inderdaad bestaan te hebben.
Als zeer zware astmapatiënt (mijn leven hing diverse keren aan een zijden draadje) ben ik uitgegroeid na het ZPM tot een sterke vrouw.
Ik herinner me je goed Brigitte, Dirk Van Goidsenhove en zovele anderen.
Met Dirk Van de Velde heb ik later nog gewerkt en veel kontakt gehad.
Je kan me mailen via sales@linxworldwide.com
18.03.2009 - 22:00:12 de donder
J'ai eté chez vous dans les années 1967-1968 et en a gardée un excellent souvenir.
J'était chez les "Teenagers" et aimerais revoir ou pouvoir etre en rapport avec des anciens de cette période.
Bien a vous et merci d'avance de pouvoir m'informer.
De Donder Nicole.
PS c'est moi qui a l'époque avait terminé les drapeaux qui se trouvent a l'entrée du preventorium.

19.04.2009 - 14:12:42 Nele Bazijn
hoikes, mag ik mij even voorstellen? mijn naam is nele bazijn.
Ik heb in het zeepreventorium gezeten van mijn 4 tot mijn 7 jaar.( 1976-1979).
Ik vraag mij af wie mij nog kan herinneren? ik zelf weet er niet zoveel meer van maar wat ik weet is:
De dagelijkse sportactiviteiten, de grote blauwe matrassen waar we opsliepen en die we iedere ochtend moesten rechtzetten, ik herinner mij ook de nachtwaker "poetsjie", dokter alexander met zijn witte grote hond, mammie ria zij zette mij in de week-ends thuis af,ik heb in het preventorium ook mijn 1é communie gedaan ( 1979)..........
Heeft er iemand van deze periode foto's? en wil je die foto's doorsturen? of bijkomende verhalen dan kan je mij een mail sturen nelebazijn@hotmail.com
28.04.2009 - 21:30:57 Pierre PerneIk was er in 1966-67.Steeds een glimlach als ik aan het preventorium denk.Prachtige tijd bij de Grand Garçons.Zat toen in het zesde studiejaar bij Mr Martens en Mr Cordy .Prachtige kerels.Papie Frans ,Michel, Raoul... Mamy Buyck...
Pannekoekenavonden in ons huisje in de duinen.Nachtspel met niet toegelaten lampjes in de vorm van een balpen...
Als ik in De Haan ben kan ik het steeds niet laten eens binnen te stappen en het gevoel hebben van een beetje thuis te komen.
pierreperne@gmail.com

11.06.2009 - 21:48:30 Charles "Charlie" Moussoux
Je dois avouer que j'ai découvert ce site que depuis une semaine et depuis, je me met à rechercher mes photos d'époque, et malheureusement, j'en ai que 3 ou 4. Suis resté de 1982 jusque 1990 donc sioux puis copains (ai eu même droit à un chambre privée avec un autre.

Je me suis aussi retrouvé à reprendre contact avec mes copains d'alors, Eric Mels et Thierry Deceuninck. J'arrive pas à mettre la main sur les noms des autres. C'était l'époque de David (qui avais la muco et est décédé, neerlandophone), il y avais des frères jumeaux paralysés(?)néérlandophone en chaises roulantes automatique.

J'était d'abord à la ruche avec Mamie Kroes, qui est décédée depuis.

Et ensuite au lycée marin; Madame Schayes, le coeur sur la main et qui nous avais montré un squelette de singe rapporté de sa jeunesse au congo, le prof de Français (Mr Pirlot?) prof d'esperanto et d'art martiaux (La marge de 7 cm!!!! et "on peux tricher mais pas se faire prendre!"), je dévorais les revues spécialisées sur le Karaté qui traînait autour de son bureau.

La prof de religion, d'anglais, d'art plastique dans la maison sur la dune (j'ai encore mes dessins) étaient super sympas. Je me souviens que l'on avait aussi des cours d'informatique à apprendre le schémas du language basique et on ne savait pas trop pourquoi, il y avait juste un poster sur le mur avec "l'utilisation de l'ordinateur dans le futur" qui montraient des choses incroyables, et qui se sont avérées vraies....

26.08.2009 - 16:46:52 Dominique
Bonjour je m’appelle BOSQUET Dominique et j’étais chez les Lost & Found vers le début des années ’80. J’ai transité à peu près dans toutes les sections du Prévent (Sioux n°456, Copains, Beach Boys).

Que mon passage au préventorium fut un des moments les plus heureux de ma vie serait peut-être un peu exagéré mais je me souviens effectivement de très bons moments…
Je me souviens de quelques noms (et plus rarement de visages) : Paul Deman, N’puwa Waku, Kadour, Jean-François Dupont, Eddy Cambier et Gérald Leclercq (ces deux derniers que j’ai pu reconnaître dans le livre d’or et que je salue d’ailleurs).

Chez les Teenagers, c’est le contraire, je me souviens plutôt des visages que des noms :-) : Veerle Van de kerckoven, Mieke Steurs ???.

De certains professeurs : Mme Broers, Mme Parmentier, Mme Vandenbroecke (professeur de néerlandais et d’anglais si je me rappelle bien) et bien sur Mr Pirlot (un grand bonjour).

Voilà, c’est tout ce que je me souviens pour le moment, je vous laisse mon e-mail , n’hésitez pas à me contacter : dominique_bosquet@yahoo.fr

Au plaisir de vous lire et un grand bonjour à tous.

07.09.2009 - 20:04:46 hugo de coninck
Allo les beach boys de l'année 69-70. Je me rappelle très bien certain visages
dans la mémoire ! Peut-^etre quelque part dans le pays , se trouvent encore
des copains de jadis . Je l'espère sincèrement. Je vous laisse içi mon
adresse : Hugo De Coninck Frans Halsvest 69/1 28OO Malines. (en Flandres)
Je vous souhais une bonne santé et beaucoup de bonheur dans la vie. Hugo
Si possible , fais moi parvenir un peu de nouvelles de votre vie.

14.10.2009 - 21:36:22 De Sloover
Hello, je suis une ancienne du préven et je suis ravie de voir ce site.
Je suis venue dans les années 69 (6 ans 1/2) à 74 (10 ans 1/2), mes souvenirs sont un peu flou mais je me souviens très bien de Papy Chevalier Mamy Anne, Mr Desomer Dr Flahaut Mm Cordier ainsi que Dr Alexandre.
Par le plus grand des hasards j'ai vue ma photo d'une page de magazine ou j'avais entre 7 à 8 ans, je suis la blonde avec les bas rouge, si vous avez des informations complémentaires pour moi, n'hésiter pas a me contacter sur cette page.
Je serais présente le 17 Octobre 09, pour le grand rassemblement des anciens.
A très bientôt.
Chantal.

20.10.2009 - 15:06:22 Aerts Wilfried
Aan't surfen op de site van het Zeepreventorium en toevallig op deze site terechtgekomen.
Vele herinneringen komen weer naar boven.
Zelf heb ik in het prevent verbleven van 16 februari 1977 tot 15 juli 1979.
Begonnen bij de Copains (ik was toen 13j.) daarna Beach Boy en dan nog even L&F.
Deze periode heeft mijn leven toch getekend. Zo herinner ik mij nog zeer goed de strenge aanpak van "pappie" Jean Chevallier (de kinesist). Dagelijks 2 x naar de drainage en dagelijks 1km zwemmen in het zeewaterzwembad. Om de buikademhalingsoefeningen perfect uit te voeren werd ik door middel van 2 riemen vastgegespt op een klein kinébankje. Ik moet wel eerlijk bekennen dat ik de relaxatieoefeningen van toen nog steeds gebruik in geval van ademnood (inderdaad, ik heb nog steeds zware astma waarvoor ik in behandeling ben bij Prof. Dupont van het UZ Leuven).
Ook bepaalde jongens (en meisjes) van toen ben ik niet vergeten. Vele namen zijn mij terug voor de geest gekomen bij het lezen van dit forum : Filip Osteux, Dirk Vandevelde, Roman Pawlistz (samen namen we de trein naar Limburg als we op WE mochten), Joost Dierick, Lowieke Arnhem, Johan Debondt, Piet Vandorpe, JM Vermeersch, Francine Salens(aankomstig van Erps-Kwerps) Linda van Calster en vele anderen waren leeftijdsgenoten. Fredje de Crombrugghe heb ik ook heel goed gekend, we lagen immers dikwijls samen op de ziekenzaal.
Van het medisch team herinner ik mij dr. Ravensch(ee)ot, dr. De Bode, dr. Franckx (toen ook nog werkzaam in een Brussels ziekenhuis als ik mij niet vergis) en natuurlijk Prof. Alexander.
Ondanks de moeilijke periode die ik in het prevent gekend heb (zeer vele dagen op de ziekenzaal), blijft dit toch een onvergetelijke tijd.

Groetjes,
Wilfried Aerts

27.10.2009 - 11:11:30 Alann de Vuyst
Dag Marc Doigny,

Zo'n jaar of 4 geleden stuurde ik je scans op van enkel postkaarten van het ZPM. Ik heb daar nooit een bevestiging van gekregen dat je ze ontvangen had, ook niet gepubliceerd gezien hier op de site? Tcoh geen rancunes hoop ik?

groet
Alann

27.10.2009 - 11:17:52 Marc Doigny
Hello Alann,
Het is zeker geen rancune, het is gewoon het feit dat ik over heelwat materiaal beschik, waaronder enorm veel postkaarten. De documenten die nu online staan gebruiken heelwat van mijn beschikbare bandbreedte, en bij ieder document moet ik afwegen of ik die online zal plaatsen of niet.

29.10.2009 - 11:43:15 Alann De Vuyst
Ik vind mijn weg hier niet, heb boodschappen voor Marc, Pierre Dubois hier gelaten gisteren, mijn boodschappen komen terug als ik een tweede wil posten met double posting. Het zou handig zijn als we een mail kregen voor een reactie op onze post...noch mijn Mozilla firefox browser noch google chrome heeft mij kans een 2de boodschap te plaatsen.
Ik zie dus niet in begin 2009 waar die reacties van mij staan behalve die aan Marc.

29.10.2009 - 11:59:47 Marc Doigny
Het zou veel helpen mocht je ons een e-mail adres geven.
Een hotmail of gmail account kan je overal gebruiken.
Nu lopen we achter je aan, de enige manier om je te contacteren is een bericht achter te laten op de plaatsen waar je gepost hebt.
En wat die "double posting" betreft: gewoon een paar minuten wachten, en zeker niets posten, want dan wordt iedere keer de teller weer op nul gezet.

30.10.2009 - 09:33:01 Alann De Vuyst
Sorry, Marc....Ik heb reeds een emailadres van me achter gelaten in 2006 voor gret Ceupens, ik zag dat het nog steeds op die pagina staat. Maar ik surf me moe tussen 2007 en dan naar begin Januari 2008, eind januari en dan hier en ik kom mijn boodschappen nergens tegen, ja er staan 2 dezelfde op de pagina van niet geaccepteerde bijdrages!!!!!

Ik had het jouwe een tijd geleden , heb het niet meer...en nee zelfs na enkele minuten, of een half uur krijg ik steeds double posting te lezen.

Meeste blogs late toe om zich te aboneeren op een topic en krijg je daar bericht van. Het is na veel zoeken dat ik deze pagina vind.

groet

30.10.2009 - 09:54:08 Marc Doigny
Je kan je op de volledige site abonneren, niet op één enkele topic.
Dan ontvang je een bericht bij iedere nieuwe post (ongeveer een 10-tal mails per week).
De berichten die op stort terechtkomen komen daar terecht voor één welbepaalde reden.
Bij jouw blijkt het vooral te zijn omdat de verkeerde kode ingegeven werd.

17.02.2010 - 12:06:46 Alann De Vuyst
Hoe en waar kan ik me abonneren? Heb je de link gezien die onlangs plaatste naar een site van me met een bulletin van de Copains? 1973
Je kan ook niet meer reageren op de pagina's van Danny Caes?

17.02.2010 - 13:21:42 Marc Doigny
Abonneren gebeurt door mij je email adres te sturen.
Dan ontvang je een mailtje met de link naar het bericht voor ieder geplaatst bericht.
Het is niet mogelijk om te reageren op de pagina's van Danny Caes.
Dit is zo overeen gekomen met alle betrokken partijen.
Je kan eventueel een onderwerp over Danny Caes starten op het forum.

19.02.2010 - 11:07:34 Alann De Vuyst
mijn email staat hier 3 emails boven, Marc....daarna, als je wil, kan je aub mijn email in de email hierboven , mijn voorlaatste boodschap hier, verwijderen? Dank.

Vorige gastenboekbijdragen
Volgende gastenboekbijdragen
 
Contributions précétentes
Contributions suivantes

25.06.2012 - 10:34:26 raf de proost
Dag allemaal,

Per toeval op deze site terechtgekomen en veel bekende namen zien voorbijkomen. De altijd lachende Martine M., Bea en Patrick, Ann van Montagu, Charles Moring, Guy Godecharle enz enz enz enz enz .... Dat doet herinneringen opwellen van meer van 45 !!!! jaar geleden. Ik wens jullie allemaal alle geluk en vooral een goede gezondheid toe en wie weet komen we elkaar nog eens ergens tegen.

Groetjes uit de Kempen.

Raf

Code à introduire

In te geven kode