Gastenboekbijdragen
Contributions au livre d'or
Zeepreventorium
Home » Contact » Gastenboekbijdragen » najaar 2008
Vorige gastenboekbijdragen
Volgende gastenboekbijdragen
 

 
Contributions précétentes
Contributions suivantes

Najaar 2008

11.06.2008 - 18:21:22 Trui Hoi iedereen

Ik kom jullie het blijde nieuws vertellen.. Op 29/05/08 heeft Kobe er een broertje bij gekregen, Daan geboren op 34 weken, 2,800 kg en 47 cm groot.. In het begin heeft hij het wat moeilijk gehad en is hij overgebracht naar een ander ziekenhuis om beademd te worden, maar stelt het nu heel goed en is sinds dinsdag bij ons thuis..

Nu kan ik vast deze zomer eens langskomen met mijn hele kroost (mijn 3 mannen) lacht..

Tot hoors..

Groetjes

11.06.2008 - 14:55:17 Tina Ostin Ik ben opzoek naar Inge Van aggelpoel, Shirley Vandenkieboon, Theresia Dierickx, Annelies Dobric, Isabelle ( ben je famillienaam vergeten)Babara ( babs), veerle, Sandra, Wendy,...
Wij zaten allemaal samen bij de TA, Isablle is na enkele maanden overgstapt als eerste naar de Beachgirls.
Wij zaten daar tussen 2000 en 2002
Groetjes
Tina

22.06.2008 - 19:19:38 johanhoor niets niemeer van anauska en van karin wij waren er thans in de jaren 70 en het viel er heel goe mee

11.07.2008 - 17:22:28 Dimitri SpletinckxHey allemaal,

Eerst en vooral wil ik toch de stichter van deze site bedanken voor het opzetten van zo'n mooi archiefstukje. Ik heb
met veel liefde en weemoed teruggekeken naar de schitterende foto's en veel leesplezier gehad aan alle verhalen van voor mijn tijd in het Prevent die toen rondgingen als legendes. Bedankt!

Ikzelf heb in het ZPM gezeten van '83 tot '84 (was toen 3 jaar) en ben sindsdien iedere zomer teruggegaan tot en met '96. Ik heb er dus een carrière van 13 jaar opzitten en heb zowat alle groepen die er toen nog waren doorlopen.
Van mijn heel vroege jeugd herinner ik mij eigenlijk niet veel tot niets meer buiten de dingen die mijn ouders me verteld hebben. Ik weet wel dat zij het ZPM onzettend dankbaar zijn omdat het een paar keer letterlijk mijn leven redde!
Ik was toen een heel zware astmapatient met heel veel allergiën en eczeem. Dankzij hen heb ik nu nog van weinig last!

Dingen die ik mij nog herinner,...

Mijn nummer dat op het typische medicatie-zakje stond: 000485
3 maal per week tijdens de platte rust gaan eczema-zwemmen
De long-functie machine
Het mistkotje (Met Chevalier, vooral in mijn vroegere jaren)
Bij de copains, blij zijn dat je service (dekken van de tafels)had omdat je dan niet het verplichte 'tourtje Prevent' moest lopen met een nuchtere maag.
Bij de copains: Iedere donderdag-namiddag de 5 touren Prevent lopen (werd een jaar later dinsdag)
De Sneukeltochten (die gemengd waren waardoor het eigenlijk pas echt tof werd)
De zomerfeesten (iedere 3de woensdag van de maanden Juli en Augustus) waar we na een dag lang punten verzamelen of gemengde activiteiten (met alle leefgroepen) beloond werden met een reuze-BBQ en een afsluitende fuif.
De momenten (zoals de fuif) waar we onze eigen kleren mochten aandoen.
De uitstappen naar een pretpark (Bellewaerde en Meli, toen nog) ieder 4de woensdag van Juli en Augustus.
De activiteiten na het avondeten omdat deze meestal met de meisjes waren. (Ons werd steeds gezegd dat dit enkel dan mocht omdat dan Dr. Franckx al naar huis was)
Mijn eerste vriendinnetje, mijn eerste kus...

Ik ken nog tal van annecdotes van toen...
Ik heb nooit spijt gehad dat ik naar het ZPM moest gaan. Het heeft mij voor een groot stuk gemaakt tot wat ik nu ben en daar ben ik heel blij mee.

Namen,...

Ik ben er hier al een paar tegengekomen die mij vaag iets zeiden maar ook één die mij heel veel zei:
In de post van Erwin staat Bert Dekock. Dat was mijn beste vriend gedurende al die jaren. Hij was er steeds en ik was er steeds. Ieder jaar, iedere zomer.

Dus Erwin, ik heb zeker bij jou gezeten!
Andere namen:

David Trossaert (was diegene die je bedoelde wss ;-) ) Woonde in Oostakker, zijn zus was er ook.
Ellen Jacobs, woonde in Groot-Bijgaarden
Sylvie Coppens, Maldegem en haar zus Candy
Bartje (een kleine jongen, veel eczema, ook op latere leeftijd)
Allie, zie ik nog voor me. (Mentaal weliswaar)
Christophe Matelein, Gent
Fleur Wullaert (heb ik nog regelmatig contact mee)
Is Timothy Renders trouwens ni de man die even met Ellen jacobs is geweest tot Trossaert een week later dan normaal arriveerde? (want hij was het jaar ervoor met Ellen geweest)
Vanessa Gillespie, Duitsland
Eén of ander ettertje dat Bruno heette en mij steeds pestte tot ik in '93 ineens nen enorme groei had gekend en hij voor de rest van zijn verdere jaren dat ik hem zag, was blijven steken.

Dan de mammies en papies:

Beste Papie ooit: Jean-Claude Meulemans alias Papie Max
Wim (BB, LF)
Erwin (Copains)
Arul (BB, jobstudent)
Bo (ofzo, was allezinds een madam die voor ons stond, voor de BB)
Michel (Sioux, daarna Copains)
Peter (BB, LF)

Maureen
Co
Tonia
Mieke (deze was toch het hoofd niet?)

Dit is zo het enige wat mij direct te binnenschiet.

Als jullie nog iets te vertellen hebben, Swojdenboy@hotmail.com, of Facebook...

Mvg

12.07.2008 - 00:59:55 Dimitri SpletinckxBTW: Proficiat met je kindjes Trui.

Jou herinner ik mij ook nog vaag. Vooral toen ik je naam zag. Ik denk dat je de enige persoon bent die ik met deze naam heb gekend dus het kan niet anders dan dat jij samen met mij een carrière hebt doorlopen aan de koninklijke Baan...

Heb jij niet in de groep gezeten met Fleur, Ellen, Marlies, Kim en nog een pak waar ik niet meer op de naam of het gezicht kan komen?

Mvg

17.07.2008 - 21:09:25 Patrick AllaertIk heb net nog een de site bekeken, wat een shock. Ik zat indertijd in de groep lost en found, bij Jean Claude van der Auwera. Zijn LP, De geboorte van zijn dochter (eva ?) De show met de groep, de aangename activiteiten, en de vele gesprekken in de groep, de sport, muzikale en andere aktiviteiten. Wat wij al niet meemaakten in die periode met Jan Wouters en 'Jean Claude van den opera'. Ik heb hen nooit vergeten. Die mensen hadden zo'n impact in onze manier van zijn. Daarom...Jean Claude, te laat, maar toch bedankt.

18.07.2008 - 17:34:18 TruiHey Dimitri

Dank je wel.. De naam Fleur zegt me niet veel, maar Marlies, Ellen, Kim enz wel.. Ik ken zoveel namen, maar ik kan ze niet altijd meer plaatsen in de juiste jaartallen en groepen.. Mijn carriére starte er in 1991 bij de gypsies en eindigde in 1999 bij de Top Teenagers.. Jouw naam zegt me niet meteen iets, maar ja, over al die jaren heen..

Misschien helpen foto's me wel een eindje op weg.. Mailen kan steeds via Geertrui_geerts@hotmail.com

Tot hoors..

25.07.2008 - 15:29:30 jessica evrardcoucou tout le monde j'étais une gypsies dans les années 96-98 avec les deux mamies martines(que j'embrasse).
pourmoi c'étais une deuxième famille ,et je remerçie le centre pour m'avoir redonner une bonne santé car sans ça je ne pourrai vivre mon bonheur d'être maman de deux merveilleux petits bouts.

j'aimerais également retrouvé des enciens amis,corto vandenberg,falonne ferrant et alex.

j'ai déjà retrouver jessica debacker,elodie petit ,spelt rebekka et grégory dozinel.

pour ceux qui me connaisse je laisse mon adresse mail:Osiris.Jessie@hotmail.com

j'attend de vos nouvelles bisous

31.07.2008 - 01:03:13 De backer JessicaCoucou smahane, je ne sais pas si tu te souviens de moi? Moi en tout cas je ne t'ai pas oubliée!!! J'espère que tu vas bien? Que deviens-tu? On se verra surement à la journée du 18 octobre. Peut etre a bientot
Bises jessica

11.08.2008 - 23:06:00 erwin boonehey allemaal, erwin hier. Dimitri blijkbaar ken je bert de cock heel goed. Dus moet je misschien mij ook gekend hebben.Weet het ook niet meer of ik jou gekend heb. In ieder geval de groeten aan jou.Ik heb nog een oud verhaal liggen dat ik met Bert heb geschreven; David herriner ik mij uiteraard ook nog maar voor het overige weet ik niet zo veel meer van namen.Ik weet nog da

11.08.2008 - 23:10:04 erwin booneSorry verkeerde knop gedrukt. Ik weet nog dat er een zekere Ali -ook van gent- er ook zat en een duitse jongen. In ieder geval de groeten aan iedereen die dit hier leest en weet dat ik er een fijne tijd had.Meestal toch.haha.

18.08.2008 - 15:34:43 polizzibonjour Jessica de Backer,
je ne pense pas te connaitre mais mes soeurs et moi sommes allé au prevent durant plusieur années.
Nous avons lu qu'il y auarait une journéé des anciens le 18 octobre 2008, si nous vons bien compris evidement.
pourait tu stp nous en dire plus nous serions interresées par cette journée qui nous permetterais de nous rappeller notre enfance.
Je profite de ce message pour vous demander si quelqu'un connait mamy caroline une grande dame avec de long cheveux chatin clair,c est tout ce dont je me souviens... merci si vous avez des infos.
J'en profite aussi pour vous donner les prenoms de mes soeurs si quelqu'un pense les connaitres laisser moi un message je leurs transmetrer..
Ma plus grande souer s appelle Sandra ensuite crocetta, anne marie et moi Jessica, nous venons de Mons. voila a bientot j espere

19.08.2008 - 16:17:56 Marc DoignyAttention! La date de la réunion des anciens a été déplacée vers le dimanche 5 octobre. Ce jour, qui coïncide avec la Journée Découverte Entreprises a été retenu car le préventorium marin y participe et tous les services et nouveaux batiment seront accessibles. Un stand sera prévu au bar pour acceuillir les anciens. Normalement, le préventorium travaille à régime réduit le week-end et n'aurait pas pu nous recevoir.

Opgelet! De datum vn de samenkomst van de anciens werd gewijzigd naar de zondag 5 oktober (Open Bebrijvendag). Alle diensten en de nieuwe gebouwen zullen toegankelijk zijn. Op een normale week-end is er slecht een beperkte dienst en kunnen de anciens niet opgevangen worden.


22.08.2008 - 17:26:54 polizzi crocettabonjour a tous voila j ai retrouve un garcons il s appelle lew loi yan il etait avec moi au prevent entre 1982et1989 si qql un as des nouvelles de lui merci de lui faire le message car cela fait deux semaines que je lui ai envoye un mail mais pas de reponse.merci a tous bz.espere de tout coeur qu il serra la le 5 octobre.

24.08.2008 - 19:52:35 anne naverneje ne sais pas déjà maintenant si je pourrai venir. nous avions fixé la date du 18 octobre depuis l'an passé (noveembre 2007).
nous avons donc fait attention à nos agendas pour cette date.
aussi nous avions pensé que le samedi serait un jour plus propice et que ceux qui voulaient continuer le repas de midi ou passer encore un bon moment ensemble auraient pu décider de loger quelque part et de profiter du week-end.
quel dommage !!!
si je me souviens bien déjà à ce moment-là on avait discuté sur le fait ou NON de prendre la date du 5 octobre et on en avait déduit que cela serait plus sympathique de se retrouver "HORS JOURNEE DECOUVERTE ENTREPRISES". ça va être le souk mais enfin, si les organisateurs l'ont décidé ainsi, il est difficile de refaire machine arrière.
therry, alain et moi devons voir si cette date convient.
à bientôt à tous

24.08.2008 - 21:15:25 Marc DoignyLa date a été changée par le préventorium même. La direction a changé, et de nombreuses choses ne sont plus possibles. Ainsi, le bar est maintenant fermé. La seule date possible est la journée découvertes entreprises, où tout le prévent est accessible. Je trouve cette date également peu interessante, j'ai demandé un espace séparé pour "les anciens", de manière que nous ne soyons pas mélangés aux simples visiteurs qui viennent s'informer du prix d'une toiture ou d'une installation de sanitaires (ce sont les fournisseurs qui payent la facture de la journée découverte entreprises, et ils seront probablement omniprésents).
Une autre date aurait pu être le week-end entre les deux, c'est le week-end traditionnel de la brocante à la salle Triton, mais à ce moment c'est la grande affluence et je crains qu'on soit encore plus submergés.

24.08.2008 - 22:03:49 anne navernemerci marc de ta prompte réponse. bonne soirée.
as-tu des nouvelles de monsieur guy pirard - notre ancien prof de math?

27.08.2008 - 12:21:27 De Backer jessicaAlors il est temps de se réveiller pour l'inscription des anciens ce 5 octobre, où sont les anciens 93 à 98??? Activez-vous? Allez bisous a tous

29.08.2008 - 21:58:19 johan salmonteenagers en makkers van 1979 tot1982 hebben jullie nog iets gehoort van vrienden die wij samen hebben gekend in het preventorium ken er nog en paar stefaan de decker tino braakman paul lemejeu lagen in slaapzaal 2 copains daarna beach boy en dan met de groote jongens dirk callens pappies waren michel met brilleke en baart alain wouti ronny erwin met zijn 2pktje diana als mammie en dan was er nog en mooi blondje haar naam weet ik nie meer tot later groetjes email is johanwrc31@hotmail.com

01.09.2008 - 21:27:18 johan salmonja dirk je bent ook goei in het onthouden van namen en gemeentes die mannen kwamen van daar en gij kwam de gij ook nie van limburg en ja zou ook wel willen komen op 5 october maar weet nie goei hoe ik mij moet inschrijven en ik hoop dat er en paar teenangers komen van in de tijd kunnen we missghien nog een casschas gaan spelen in de duinen maar ik denk dat die daar nie meer mee aan gaan doen ja en alain deed aan judo ik in die thijd thuis ook daarom ga hij mij soms les ok groetjes dirk tot nog eens dank u voor u mailtje

10.09.2008 - 17:44:48 Patrick BottuBonjour a tous
J'etais copain de 1969 a 1970 et beach boys l'été 70 71 et 72 y a t'il d'autre personnes de cette epoque
je me souviens de raf huyseune de zeebruges
a bientot

17.09.2008 - 23:10:44 Pappie Michel Hoi

Is tof te lezen wat jullie allemaal daar beleefden. Ik ben intussen aan mijn dertigste jaar zpm toe. Veel van jullie ken ik nog allemaal heel goe.
Er is intussen heel wat veranderd in zpm behalve mijn leuke herinneringen aan de vele leuke activiteiten.
Je kan me gerust mailen op
mbieb70@hotmail.com

Veel groeten

Michel

19.09.2008 - 21:24:16 Renodeyn PetraHallo iedereen

Er zijn een paar namen die mij zeer bekend voorkomenvooral pappie Michel. Jij draaide muziek op onze weinige fuiven die we hadden en ik had mijn singeltjes van Clouseau mee om te draaien. Heb in zpm gezeten van september 1980 tot juli 1983 en van februari 1987 tot eind juni 1991.
Groetjes aan iedereen die mij nog kent en tot 5 oktober. Ik breng Nora Olivier(Soussi) en Virginie Christiaens ook mee.
Petra

23.09.2008 - 18:26:55 devriendt christellehallo alemaal ik was ook hier in de jaren 1994 tot 1997 bij de gypsies ik ben christelle hopelijk dat er iemand die me herken ik was met jessica falone elodie chantal natalie isabel en nog andrere ik ben ook met cederic de poorter geweest bij de copains en ook mijn broer marcel devriendt alee groetjes aan jullie alemaal

24.09.2008 - 19:20:02 Baivier NathalieBonjour nous recherchons des gens de notre année 78-81. Mon amie Petra Mortier toujours actuelle est de la même année.Nous avons toujours en mémoire Kadour, Eddy Cambier, les frères Declerc, Anne Dening, Marek et autres.
Merci de vos réponses.
Bisss

26.09.2008 - 10:18:26 Thomas KubbenHallo allemaal,

Ben ten diepste geraakt door dit geweldige initiatief. Ik was in het ZPM van december 1974 t.m. juli 1977 - Sioux 482, en dan Copains 563 en 501 - en heb vooral goede herinneringen aan die tijd. Ik woon en werk sinds kort in Luxemburg, maar als er ooit weer een bijeenkomst georganiseerd wordt, zal ik er dolgraag bij zijn!
Louis-Philippe heeft mij verbaast door de opsomming van zijn meer dan duidelijke herinneringen, ik moet zelf eerlijk toegeven dat die tijd in mijn geheugen ietwat nevelig blikt, en dan heb ik het vooral over namen en preciese feiten, maar ik hoop dat ik dat allemaal kan opfrissen als we weer eens contact kunnen hebben met die mensen die toen onze familie waren! Want als mijn jongens mij vragen hoe het in die tijd was, kan ik er alleen enthousiast over praten.
Graag zou ik weten of iemand nieuws heeft van twee onvergetelijke leerkrachten van die tijd, Mevrouw Devliegher en Meneer Maertens (6e leerjaar lagere school - 1975-76)? Meneer Maertens was die meester die met de fiets uit Bredene naar school kwam, en die in dezelfde kleur- en vormloze trainings gekleed was als zijn leerlingen. Die twee leraars hebben mij voor de rest van mijn schooltijd met enthousiasme en nieuwsgierigheid uitgerust, en ik zal hen eeuwig dankbaar zijn!
Groeten aan iedereen,
Thomas
Thomas.Kubben@vox.lu

26.09.2008 - 14:58:53 barbaracoucou c'est barbara je viendrais le 5 j'espere retrouver des anciens a qui je pense souvent le prevent fait partie de ma vie j'ai eu la chance d'avoir marleen et lieve des femmes formidables et marleen bien des annees apres je suis allee chez elles avec mes filles elle me manquait quand au professeur je ne les oublie pas non plus meme si j'etais pas tj facile je garde un beau souvenir je revois le prof de science avec gauthier qu'est ce qu'il devient quand a mesieur pirlot je l'ai eu mais tres peu car je ne voulais pas allez en renover forcement je voulais allez avec william celui la je l'adore on est amis et ca plus de 19ans apres c'est pas beau??bonne journee a bientot

26.09.2008 - 21:20:43 Germain PirlotBonjour Barbara,
Merci de t'être souvenue de mon nom bien que, comme tu le dis, tu es venue très peu à mon cours.
Je serai présent le 5 octobre; j'espère que nous aurons l'occasion d'échanger quelques souvenirs !
Bien cordialement.

29.09.2008 - 12:44:22 Baum BartSchitterend initiatief!


Bijna 6jaar verblijf in't ZPM is quasie niet mogelijk effe hier kort samen te vatten, liever bij meerdere glaasjes rood en verspreid over verschillende avonden(mss een ideetje!?).

Maar alvast dan toch dit, ik ben er ontzettend dankbaar voor..zowel medisch als psychologisch!
Als vb, de artsen buiten't ZPM hadden me nadrukkelijk gezegt ik nooit zou kunnen lopen..hahaa dankzij o.a.'t verblijf(!) en vooral Pappie MICHEL BIEBAUW en L&F CHAKRI QUIDER lukte't me toch..en hoe hehehe ;-)

Ik herriner me van de Copains: Samuel, Thomas etc
Beach Boys: MAKNI Karim , RENARD Geoffrey, MABILLE Dirk, GREQUE Christophe, VAN MARCKE Christof..
Van de L&F: VAN EXTERGHEM Alain, QUIDER Chakri

Van de meisjes hehehe : KONGS Veerle(mijn vriendinnnetje geweest),SOUSSI Nora(Spijtig genoeg nog niet,inside grapje!)
Petra, Gigie..(de tofste!!)
En ja ook nog een opvoedster(met heel grote tetjes)waar ik toch ook nog een maand mee samen geweest ben..neen ik vertel niet wie hehe!

Van de Pappies blijf ik erbij dat de MICHEL Biebauw de coolste was, Erwin viel soms ook mee lol..
Van de Leerkrachten waren vooral Mhr De Waele en Mhr DeMaecker die me 't sterkste nablijven(big up respect!),en hoe noemde weeral die leerkracht van Zedenleer..superdude..en ja die ene van Biologie/PC les..damn zo'n slimme mens ;-)

Ik ben laatst nog's in de Duinen gaan wandelen in't ZPM..en ja 't doet toch wat..

Bon ik zie't zitten om terug wat af te spreken met some dude's/girls voor 'n gezellig onderonsje..
bartbaum@hotmail.com

Shalooom


04.10.2008 - 09:32:35 Pascal Bonjour chers ancien(ne)s!
Je serai là demain, fidèle au rendez-vous. Et dire, cher Marc, que tu t'es lancé dans cette belle aventure après nos retrouvailles en 2002!
J'espère retrouver de nombreux anciens de l'époque 1972-1974 (surtout des Sioux et néerlandophones, puisque nous étions moins de dix francophones à l'époque).
Et que ceux qui le veulent me rejoignent sur Facebook ;o)
Cordialement

Pascal - SIOUX 477

04.10.2008 - 10:16:29 Marc DoignyLe problème de facebook c'est qu'il faut s'inscrire pour pouvoir lire les textes.
Donc Google et les autres moteurs de recherche n'ont pas accès non plus aux textes et aux noms.
Si quelqu'un écrit sur facebook "Je recherche un ancien camarade d'école Marc Doigny", ce texte ne sera jamais détecté par Google. Si Marc Doigny fait une recherche sur son nom, il ne verra jamais les textes sur facebook.
Comme je m'occupe assez bien de SEO (optimalisation des sites web), je sais que cela n'a aucun sens de placer des textes sur facebook.

A Pascal: fais une recherche sur ton nom: tu tomberas en premier lieu sur le site du préventorium. Et je travaille avec un petit serveur avec accès minimal à l'internet (60kB) tandis que Facebook est une organisation internationale connecté directement au backbone.

Par contre netlog permet un acces sans devoir s'inscrire. Pourquoi pas un groupe sur netlog?

04.10.2008 - 10:36:08 barbaraj'ai eu nora au tel que de beau souvenir j'ai ete tres contente de l'entendre vivement demain

05.10.2008 - 06:24:50 PascalTu as entièrement raison, Marc, FACEBOOK n'est accessible qu'après inscription et son contenu est inaccessible à l'indexation par les moteurs de recherche. J'invitais juste ceux qui sont déjà sur FACEBOOK à m'y retrouver en plus de ton site ;o)
NETLOG pourquoi pas mais je trouve ce site tellement "baraki" comme on dit dans mon coin !
Je vais me mettre en route et serai à la gare d'Ostende vers 10h20 ; ensuite premier tram et je vous rejoins!
À toutes fins utiles, mon gsm : 0498856525 pour qui tenterait de me joindre.

07.10.2008 - 12:08:30 jessica De BackerUne journée passer sous le soleil (en tous cas dans mon coeur), j'ai était extrèmement ravie de revoir mes ami(e)s de jeunesse, un grand merci marc pour cette journée.
Au plaisir d'en avoir bientot une autre!!!

Et à madamde schayes, je suis plus que ravie de vous avoir revue, bien qu'on ne se télephone plus aussi souvent, vous êtes et serais toujours dans mon coeur. Gros gros bisous

11.10.2008 - 15:16:16 Denis JulieBoujour vous ne me connaissez certainement pas car je suis encore au Zeepreventorium...
C'était juste pour dire aux personnes qui ont eu madame schayes qu'elle pense beaucoup a vous et qu'elle ne vous oublies pas!!! des qu'elle en a l'occasion elle parle de vous...
Cette femme a un coeur en or, je ne la connais que depuis 10mois et pourtant j'ai l'impression qu'elle fait partie de moi!!!

Gros bisous, j'espere une fois vous rencontre et mettre un visage sur tout ces noms.
Julie

16.10.2008 - 17:52:29 johanja papie miechel hoe meer .iki er terug aan denk en hoe meer dat ik u kan vergelijken met de leeuw van .vlaanderen erick gerirts daar had ge wel en beetje van weg nee als ik het mij nog goe kan herineren groetjes johan salmon u schrik van in de tijd

19.10.2008 - 10:55:57 polizzi crocettaBonjour à tous ,désolé mais mes soeurs et mo même sommes désolées de ne pas être venues pour cette journée des anciens mais,y a t'il des photos de cette soirée? Si oui ou pourrais-je les trouver.Moi même j'ai connu mamie Maarleen , Vicky,Mamie Jacky, et papie Geert,Danny.Merci à vous et bonne journée.

01.07.2008 - 09:16:15 Van Der Haeghen Stephan
Hallo, mijn naam is Van Der Haeghen Stephan, en was Sioux in ´78 ´79 en ´80, en daarna nog copain in ´82. Ik ben enorm geschrokken toen ik nog een oude klasfoto zag van in ´82. Na 26 jaar je oude vrienden nog eens terug zien doet je toch wel wat. Ik heb zeer veel goede herinneringen aan het Zeepreventorium en wat me nu in 2008 sterk opvalt is dat het prevent je in je latere leven noot meer loslaat. Ook wil ik iedereen bedanken die me daar geholpen heeft met mijn opvoeding en vooral met mijn ziekte. Hopelijk zie ik op 18/10 vele bekende gezichten terug, want na al die jaren hebben we toch het een en ander te vertellen.

12.07.2008 - 00:53:37 Dimitri Spletinckx
Hey allemaal,

Eerst en vooral wil ik toch de stichter van deze site bedanken voor het opzetten van zo'n mooi archiefstukje. Ik heb
met veel liefde en weemoed teruggekeken naar de schitterende foto's en veel leesplezier gehad aan alle verhalen van voor mijn tijd in het Prevent die toen rondgingen als legendes. Bedankt!

Ikzelf heb in het ZPM gezeten van '83 tot '84 (was toen 3 jaar) en ben sindsdien iedere zomer teruggegaan tot en met '96. Ik heb er dus een carrière van 13 jaar opzitten en heb zowat alle groepen die er toen nog waren doorlopen.
Van mijn heel vroege jeugd herinner ik mij eigenlijk niet veel tot niets meer buiten de dingen die mijn ouders me verteld hebben. Ik weet wel dat zij het ZPM onzettend dankbaar zijn omdat het een paar keer letterlijk mijn leven redde!
Ik was toen een heel zware astmapatient met heel veel allergiën en eczeem. Dankzij hen heb ik nu nog van weinig last!

Dingen die ik mij nog herinner,...

Mijn nummer dat op het typische medicatie-zakje stond: 000485
3 maal per week tijdens de platte rust gaan eczema-zwemmen
De long-functie machine
Het mistkotje (Met Chevalier, vooral in mijn vroegere jaren)
Bij de copains, blij zijn dat je service (dekken van de tafels)had omdat je dan niet het verplichte 'tourtje Prevent' moest lopen met een nuchtere maag.
Bij de copains: Iedere donderdag-namiddag de 5 touren Prevent lopen (werd een jaar later dinsdag)
De Sneukeltochten (die gemengd waren waardoor het eigenlijk pas echt tof werd)
De zomerfeesten (iedere 3de woensdag van de maanden Juli en Augustus) waar we na een dag lang punten verzamelen of gemengde activiteiten (met alle leefgroepen) beloond werden met een reuze-BBQ en een afsluitende fuif.
De momenten (zoals de fuif) waar we onze eigen kleren mochten aandoen.
De uitstappen naar een pretpark (Bellewaerde en Meli, toen nog) ieder 4de woensdag van Juli en Augustus.
De activiteiten na het avondeten omdat deze meestal met de meisjes waren. (Ons werd steeds gezegd dat dit enkel dan mocht omdat dan Dr. Franckx al naar huis was)
Mijn eerste vriendinnetje, mijn eerste kus...

Ik ken nog tal van annecdotes van toen...
Ik heb nooit spijt gehad dat ik naar het ZPM moest gaan. Het heeft mij voor een groot stuk gemaakt tot wat ik nu ben en daar ben ik heel blij mee.

Namen,...

Ik ben er hier al een paar tegengekomen die mij vaag iets zeiden maar ook één die mij heel veel zei:
In de post van Erwin staat Bert Dekock. Dat was mijn beste vriend gedurende al die jaren. Hij was er steeds en ik was er steeds. Ieder jaar, iedere zomer.

Dus Erwin, ik heb zeker bij jou gezeten!
Andere namen:

David Trossaert (was diegene die je bedoelde wss ;-) ) Woonde in Oostakker, zijn zus was er ook.
Ellen Jacobs, woonde in Groot-Bijgaarden
Sylvie Coppens, Maldegem en haar zus Candy
Bartje (een kleine jongen, veel eczema, ook op latere leeftijd)
Allie, zie ik nog voor me. (Mentaal weliswaar)
Christophe Matelein, Gent
Fleur Wullaert (heb ik nog regelmatig contact mee)
Is Timothy Renders trouwens ni de man die even met Ellen jacobs is geweest tot Trossaert een week later dan normaal arriveerde? (want hij was het jaar ervoor met Ellen geweest)
Vanessa Gillespie, Duitsland
Eén of ander ettertje dat Bruno heette en mij steeds pestte tot ik in '93 ineens nen enorme groei had gekend en hij voor de rest van zijn verdere jaren dat ik hem zag, was blijven steken.

Dan de mammies en papies:

Beste Papie ooit: Jean-Claude Meulemans alias Papie Max
Wim (BB, LF)
Erwin (Copains)
Arul (BB, jobstudent)
Bo (ofzo, was allezinds een madam die voor ons stond, voor de BB)
Michel (Sioux, daarna Copains)
Peter (BB, LF)

Maureen
Co
Tonia
Mieke (deze was toch het hoofd niet?)

Dit is zo het enige wat mij direct te binnenschiet.

Als jullie nog iets te vertellen hebben, Swojdenboy@hotmail.com, of Facebook...

Mvg

04.10.2008 - 22:37:57 Mortier Petra
Hey iedereen,tis vo te zeggen dat ik morgen ook kom !!!!

tot dan groetjes petra ps hoop al de zotjes te zien van in de jaren '79 '80'81

petra-mortier@hotmail.com

11.12.2008 - 12:10:24 Hanselaer Leslie
Dag Iedereen,

Ik ben Leslie Hanselaer en ben meerdere malen opgenomen in het zeeprevantorium.
Ik was astmapatiënt en mijn lven heeft lange tijd aan een zijden draadje gehangen en dankzij de goede hulp van het Zeeprevantorium ben ik erdoor gekomen.
Ik ben eigenlijk al heel mijn leven op zoek naar mijn vroegere vrienden die er ook zaten maar vind er niemand van.
Om mensen op de zoeken heb ik op mijn facebook een groep aangemaakt van het zeeprevantorium waar ik en jullie vroegere vrienden kan opsporen.

Ik heb al eerder hierboven gelezen dat er nog mensen zijn die menen dat het zeeprevatorium je nooit van je leven meer los laat.
Ik heb er goede en trieste momenten meegemaakt en kan mij toch ook nog wel vrij veel herinneren zoals de teneu'kes die we daar aangemeten kregen. De ochtenspurt van de slaapzaal naar de refters. Heb er veel witte bokes met gelei gegeten :-)

Elke donderdag brandoefening en van die ijskoude brandladder naar beneden gaan... had ik zo'n hekel aan.. :-)
Op de schoot bij Dr. Chevalier .. kietelen om te hoesten zeij hij altijd en het werkte nog ook.
De zwemoefeningen die we moesten doen tijdens de schooluren en dan achteraf de donkere kamer binnen van de kiné om tot rust te komen en volledig in slaap te vallen.

Ik ben er geweest in '83,'84, 86 en '89 ... voor zover dat ik me kan herinneren zat ik bij de groepen ; de Bambi's, daar dan nog iets tussen en de jeromekes.

De meest bekende mammie's en papie's zoals Papie Chris, Mammie Inge, Mammie Jacky, papie Chevalier en nog vele bij gezicht maar niet meer bij naam.

Die 2 van de receptie zitten er ook nog Martine en dan nog die andere (iets kleindere met kort blond haar en bril)
De mistkamer is ook iets wat ik nooit meer zal vergeten en de geur van de hal v/h gebouw waar we naar Dr. Debode moesten gaan.
De talloze allergietesten met de krabbekes op de rug en ontelbare testen bij die andere dokter om de longinhoud te meten. Man man man.. de smaak van die rubbere mondstukken zal ik ook nooit meer vergeten.

Mijn vrienden die het meest bij mij waren destijds waren een zeker Tamara uit Gent, een Sylvie uit Zelzate, een Anicka, een Katinka, de Jean-pierre (25 jarige MUCO (in '89) en helaas reeds overleden), een Mark uit Duitland (gaf mij altijd lekkere Frutella bollekes) . Die zijn me van naam het beste bijgebleven.

Mochten er mensen die mij kennen ik ben terug te vinden op facebook LESLIE HANSELAER. Ik hoop ooit vele mensen terug te zien.

Nog veel geluk allen en een goede gezondheid toegewenst.

Groetjes,

Leslie Hanselaer

26.12.2008 - 22:27:22 Pieters Kathleen
DANIEL zoekt MARIO!!!!!!

Wie herinnert zich Daniel Pieters (pitje pieters van brussel) en Mario Derop of Derob rond de jaren 70???? Daniel was toen 12j...

Papa is ziek en had aan zijn vriend Mario beloofd hem te komen opzoeken. Wie kan er helpen???? Hij was afkomstig uit Aalst? Groetjes, zijn dochter pieters_kathleen5@hotmail.com

27.01.2009 - 13:28:06 Gérald Declercq - L&F 79-81
Bonjour tout le monde / Dag allemaal,

A l'attention de Baivier Nathalie :

Je suis un "des" frères Declercq :-) et je suis en contact avec Veronique Decraemer, qui est en contact avec Nathalie Lequenne, Nathalie ne va pas bien, elle souffre d'un cancer et est hospitalisée à Bordet pour une opération + chimio.
Eddy Cambier et Petra Mortier m'ont retrouvé sur "Face-bouc" ;^)

Voila Nathalie, j'espère que tu en retrouvé d'autre depuis.

Je te laisse mes coordonnées si tu désire me contacter : gerald.declegd@ec.europa.eu - 0478762089

A très bientôt.

C'est cool Marc que ça marche à nouveau ^_^

29.01.2009 - 18:44:32 Eddy CAMBIER
Bonjour à tous les papies et les mamies. Merci pour tout ce que vous nous avez donné. Mentions spéciales à Mamy Christelle et Papies Michel & Dirk. Merci à tous les professeurs. Je ne vous oublierez jamais. Ni les amis que j'ai eu la chance de rencontrer. Nathalie Baivier, Jean-François Dupont, Gérald et Thierry Declercq, Pascal van der Stiechelen, Eric Jochmans, Anoushka Argyle, Murielle et David Coppieters, Christine Sauvelon, Nathalie Lequenne, Dominique Bosquet, Petra Mortier, Kurt Detleuf, Daniel Pastor, Sergio et Nicolas Capasso, Véronique Decraemer, Serge Ide, Kadour Bouarfa, etc... excusez pour ceux que j'ai oublié de citer.
J'ai eu la chance de pouvoir reprendre contact avec certains sur facebook. J'espère en retrouver d'autres...

08.02.2009 - 02:02:44 Trossaert David
Hallo daar aan iedereen die mij nog kennen. Dimitri,Bert,Ellen,Kim en Marlies herinner ik mijn nog goed. Het was daar één van mijn beste tijden bij jullie. Maar ja ouderdom hé. Jullie kunnen mij altijd vinden via Netlog. Hopelijk tot gauw zodat we wat leuke herinneringen kunnen boven halen.

Groetjes David

09.02.2009 - 21:21:34 Argyl Annouschka
Bonjour Eddy, mon francais tu sais n est plus tellement bon, ici a gand on n en parle pas...il y a vingt ans que je me demande parfois ou sont ils mes amis d avant et comment vont ils, dans le temps quand je suis arrive en prevent j etais un fille tres sage mais se n est pas rester longtemps comme ça,heureusement quand je suis rentrer a la maison, on ma vite remis avec les pieds par terre,

moi aussi j ai des tres bons souvenirs du prevent, surtout de Nathalie, Petra, Nicole van Ginderdeuren et surtout je me rapelle tres bien de Sergio Capasso,mon premier petit ami, je pense bien que toi cetait le deuxieme, mais nous etions que des enfants, Kadour Bouarfa jilalie qui a vomit dans le train, il avait seulement bu une bierre, tout des choses qui me revienent dans la tète, des tres bons souvenirs...et tout le chambard que j ai fait avec Ursula De Wever, et Nancy Laureys (une fille tres corpulente qui venait d anvers, je me rapelle aussi ta maman ton pere et Sylvie, et comme tu savais bien jouer du piano... que des bons souvenirs

10.02.2009 - 11:23:28 sven christiaens
Beste zpm vrienden,
Het is alweer een tijdje geleden dat we elkaar nog eens gezien hebben,
Sommige van in oktober en dat is ook alweer vier maand geleden (de tijd gaat snel)
anderen dan al veel langer +- 28 jaar ,
Wel mensen nu mag het zo lang niet meer duren vind ik,
Sinds oktober zijn er nog enkele nieuwe mensen gevonden uit onze tijd
begin jaren 80
Daarom plannen wij eens een gezellig samen zijn,
Om nog eens wat bij te praten met een drankje en eventueel een hapje
Voor deze eerste keer weet ik een gezellig taverne zijn te lebbeke

café taverne de bierboom
grote plaats 9280
lebbeke
Is gelegen net achter de kerktoren +-15meter waar ook parking is

De samenkomst gaat door op Vrijdag 3 april vanaf 20u
en ik hoop jullie daar met zen allen weer te zien,
Als het kan laat het mij dan zo snel mogelijk weten (ook al kom je niet)
kwestie van onze tafel en stoeltjes te reserveren alvast bedankt hier voor

mvg SvenWeet er ook iemand het email adres van mamie Lut
was op 5 oktober ook in het zpm
En was Mamie bij de Sioux in 1980,81

11.02.2009 - 13:50:49 johan salmon
beste sven
heb daar juist nog en mailtje gestuurt naar u

k
an wel nie lang blijven maar hoe meer ik hier lees hoe meer dat het weer naar voren komt het zpm

als ge mij het nog laat herinneren waneer het in lebbeke is propeer ik er bij te zijn maar moet wel uit de limburg komen maar dat is geen propleem en wie gaat er nog allemaal komen heb ge al en gedacht moet nu echt gaan groetjes gsm is 0472786272

13.02.2009 - 12:57:37 johan salmon
hallo anousscka heb de gij u lange zwarte krullen nog en heb de gij nog iets gehoort van nancy dat was wel geen poesje om zonder handschoenen aan te pakken weet daar wel iets van zeg en van en zekere brigitte haar zuster heete dazy enhun broer helmut zo ja laat mij iets weten ok groetjes

13.02.2009 - 20:32:51 Argyl Annouschka
hallo johan,neen mijn lange haren heb ik niet meer,jammer genoeg ben ik ook eens erg ziek geweest,maar ik spaar er nog steeds voor,ik heb nooit niks meer gehoord van nancy,maar heb ze zo n twee jaar geleden eens terug gezien in zo n vermageringsprogramma van sonja kimpen,ik had ze direkt herkend,dat doet heel raar zo al die jaren later,Nancy was een speciaal meisje,vèèl volwassener dan ons allen denk ik,maar ik heb toch veel plezante momenten met haar meegemaakt,juist net omdat ze zo was.
Ik keek daar naar op omdat die echt alles durfde,ik daarintegen naast haar was een echt kindergat,ik herinner mij haar als echte disco fraek,ik zie haar nog zo voor me...een gekke meid die nancy toch...

13.02.2009 - 20:59:38 Argyl Annouschka
Wel johan,als je naar google surft,en dan je bent wat je eet intikt,kom je op de programma s aldaar terecht,het programma waarin nancy komt staat op programma 3,en dan kan je ook de trailer 3 bekijken,dan kan je nancy zien,groetjes

14.02.2009 - 19:51:37 johan
jaja annouschka ik heb ze ook herkend ben daar juist eens gaan kijken op die site en van die andere twee zussen niks nie meer van gehoort tot de volgende groetjes

17.02.2009 - 18:24:40 Argyl Annouschka
mijn e mail adres claudevan10@msn.com

18.02.2009 - 16:11:04 Marleen Dufour
Beste ZPM -ers,
Die Réunie heb ik dan blijkbaar gemist.
Alvast groetjes aan iedereen die hier reeds een berichtje liet voor mij.
Barbara, Petra.... Nora heb nog eens ontmoet enkele jaren geleden in den EXKi in Antwerpen waar ze toen een opleiding volgde bij KBC ? en al de rest.
Het waren met jullie allemaal soms moeilijke momenten maar ik onthou alvast de leukste. En die deugniete streken die we niet altijd konden goedkeuren doen me soms nog wel lachten. Weet je nog Petra toen al die fortimels en lekker dingen van de mucopatientjes verdwenen in jullie alvama's. En al die leuke danskes die jullie elk jaar weer uitvonden met Sinterklaas. en......
Veel groetjes,
Marleen Dufour
alias Mamie Marleen

22.02.2009 - 18:23:26 yves boschloos
Salut,

malheureusement j'ai denouveau loupé la réunion des anciens!
Je vais m'apliquer et visiter plus souvent le cite.
Par l'occasion merci á Marc pour son travaille qui fait aparament réllement plaisir á beaucoups d'anciens.
Yves

22.02.2009 - 18:24:27 yves boschloos
Salut,

malheureusement j'ai denouveau loupé la réunion des anciens!
Je vais m'apliquer et visiter plus souvent le cite.
Par l'occasion merci á Marc pour son travaille qui fait aparament réllement plaisir á beaucoups d'anciens.
Yves

02.03.2009 - 12:05:26 johan salmon
hallo
heb nog eens in mijn zwarte doos gaan zoeken naar en paar vreemde stukken dus hier ben ik op uitgekomen
laatste reunie dat ik gehad heb was geleden van 27 jullie 1991 bijn weer 20 jaar geleden wie was er jullie kunnen kijken
brackman tino haarsnijderslaan 12 9160 lokeren 091490171
de decker stefaan kouter 10 991O knesselare
lemajeu paul oude vaartstraat 4 8730 beernem 050789182
salmon johan hellebronstraat 3a 3890 montenaken
van helleputte adelien dorpslaan 5 9O70 heusden
d'hondt mario bockstaelestraat7 9520 sint lievens houtem
meltens geert achterdenken 9200 buggenhout 052337211 dat adres klopt tel O52337211
op de beek werner hovestraat 47 2650 edegem O3457O610
van steenbrughe lieven cottereelstraat 2 8570 vichte 056779712
van lyssebetten dirk groenstraat 80 oostakker lourdes 9O41 091515743
dit waren de manen die ik het laast gezien heb als er iemand tussen zit die iemand ken laat het mij dan weten ok groetjes johan ps weet niet als de adressen nog juist zijn

02.03.2009 - 12:18:31 johan
heeft er iemand mark doigny zijn tel nr

02.03.2009 - 17:01:26 Marc Doigny
Gewoon mailen...

04.03.2009 - 20:34:42 johan
beste mark
heb nog en paar fotokes gevonden als ge wilt stuur ik ze naar u toe maar wil ze wel terug hoor dat begrijp ge wel groetjes

08.03.2009 - 18:07:33 yves
qui a encore contacte avec ernest nols?

12.02.2009 - 15:40:22 johan salmon anouska heb de gij u lang zwarthaar nog met die mooie krullen die nancy die was wel nie van de poes he kan daar van meevertellen en van brigette haar zus noemde dasy en haar broer helmut heb ge daar nog iets van gehoort zo ja laat mij aub iets weten ok groetjes johan johanwrc31@hotmail.com of 0472786272 dank johan

12.02.2009 - 15:35:08 johan salmon beste anouska nog vlug en berichtje zeg heb gij nog iets gehoort van nancy die was wel nie van de poes he en van briggitte zij had nog en zus dazie geloof ik en helmut was haar broer als ge er iets van weet had ik het graag vernomen en heb gij u lang zwarte krullen nog moet verder dag groetjes johan

12.02.2009 - 11:52:27 sven.v Hallo johan
ik heb nog geen mail van jou ontvangen
mijn email adres is
sven_an@telenet.be
hoop snel iets van u te horen

Date + Time10.09.2012 - 19:45:35
NameDe Vlaeminck Caroline
TextBonjour Jessica Polizzi
Que de beaux souvenirs je me souviens d une petite fille de 3ans avec des longues tresses qui avait toujours le sourir aux lèvres elle etait dans la slaapzalen 3 chez les jumbos et sa soeur etait chez les suskes et son cousin claudio ,axes enfants formidables .
Bisous mamie Caroline

Vorige gastenboekbijdragen
Volgende gastenboekbijdragen
 
Contributions précétentes
Contributions suivantes

Code à introduire

In te geven kode