Gastenboekbijdragen
Contributions au livre d'or
Zeepreventorium
Home » Contact » Gastenboekbijdragen » début 2007
Vorige gastenboekbijdragen
Volgende gastenboekbijdragen
 

 
Contributions précétentes
Contributions suivantes

début 2007

01.02.2007 - 17:55:04 Karel JoostensIk heb enkele dia's van de eerste gedeeltelijke afbraak van het Home Familia.

Graag had ik nog foto's en andere documenten over de eerste en laatste afbraak, alsook van vroeger.

Dank U.

Karel.

01.02.2007 - 19:40:25 Marc DoignyEr blijkt een grote vraag naar foto's van het Familia te zijn.
Een aantal mensen heeft opgegeven dat zij over foto's beschikken, maar ook nog andere foto's uit die tijd zouden willen zien.
Ik denk dat de beste oplossing zou zijn dat ik alle foto's inscant en ze op de site publiceer: dan heeft iedereen er iets aan. Je kan de foto's natuurlijk zelf inscannen en die naar mij mailen, maar als je geen scanner zou hebben zal ik de foto's zelf scannen en ze online zetten. Nadien worden de foto's teruggestuurd naar de eigenaar.
Mijn adres is:
Marc Doigny
Verenigingstraat 157
8400 Oostende

19.02.2007 - 00:22:04 ENGEL
Zandvoortsebunkerploeg

ZEER LEUKE BOEIENDE SITE MET ZEER INDRUKWEKKENDE FOTO,S
IK KOM REGELMATIG IN BELGIE EN DACHT DAT ALLES GESLOOPT WAS AAN DE KUST
WIJ HEBBEN ONS VERGIST, WIJ VAN DE WWW.ZANDVOORTSEBUNKERPLOEG.NL ONDERZOEKEN OOK BUNKERS EN FOTOGRAFEREN ZE WIJ HEBBEN EEN UNIEKE COLLECTIE BUNKERS DIE WE ONDERZOCHT HEBBEN. WIJ ZULLEN DEZE ZOMER BELGIE BEZOEKEN EN ZULLEN DIVERSE BUNKERS AANDOEN. IN IEDERGEVAL HEEL ERG SUCCES MET JULLIE MOOIE SITE IN IEDERGEVAL AAN AANWINST VOOR IEDEREEN
GROETJES ENGEL


11.03.2007 - 01:16:13 Vanmassenhove FernandProficiat met jullie actie.
Ik was leraar wiskunde in de eerste 3 jaren.
Veel namen herken ik nog, bij sommige kan ik er een gezicht op plaatsen.
Graag had ik eens contact met een paar van mijn oudleerlingen. Vooral denk in dan aan de Verdeyens, Bart Sels natuurlijk, Chris Muylaert, Pascal Beulque, Isabel D'Haemers, Mimi Jadot, Delcioppo.
Dus wil je contact nemen, je moet het niet laten. Te bereiken via dit gastenboek of fernand_agnes@hotmail.com
Daag

14.03.2007 - 12:51:41 Patrick Nieulandt Als oud-leerling van het Sint-Jorisinstituut (Brussel, klas 1979) ben ik op zoek naar mijn mede-oudleerlingen om een reünie te kunnen organiseren. We zijn nog op zoek naar Eric Stroobants. Ik weet dat hij in het zeepreventorium school liep voor hij naar Sint-Joris kwam. Als mijn geheugen mij niet in de steek laat, was hij in De Haan tijdens het schooljaar 1976-1977 (en vroeger?). Heeft iemand nog contact met Eric? Zo ja, dan wens ik graag met hem in contact te komen.

Als jullie willen, kunnen jullie even gaan kijken op het blog dat in dit verband is aangelegd: http://www.bloggen.be/sint_joris_brussel_1979/ . Eric Stroobants staat op de klasfoto op de 2de rij van onder te beginnen uiterst links.
Met dank en vriendelijke groeten,

Patrick Nieulandt


19.03.2007 - 20:10:46 Guy UngrichtDag iedereen,

Ik heb zes maand doorgebracht in het ZPM in 1951, had de ziekte van Perthes, Google de naam Perthes, dan weet je direct waar het over gaat.
Graag zou ik willen herinneringen uitwisselen met iemand die er in dezelfde periode was.
Ik was toen 5 jaar oud en moet toegeven dat wat ik er mij nog van herinner meestal negatieve ervaringen zijn.
Mijn email adres : sheffield@swing.be

Groetjes


22.03.2007 - 21:43:58 christiaens virginieHoi

Ik zag de mail van Murielle Latteur en ik wist meteen wie ze was.Ik heb nog bij haar in de leefgroep gezeten in het jaar 1988.In onze groep zat ook nog Nora Soussi en Petra Renodeyn waar ik nog steeds contact mee heb.Miscchien kunnen we nog wat mensen vinden van in die periode.

04.04.2007 - 08:45:22 Marc DoignyNieuw!

Ooit werd er gezamelijk met het zeepreventorium een forum opgezet.
Na een paar weken werd het forum overwoekerd door spammers (dit gebeurt bijna altijd als je te maken hebt met een zogzenaamde 'free forum' waar je de configuratie niet kan instellen).
Door al die rommel werden er ook geen berichten meer gepubliceerd door "gewone mensen".

Ik heb dan zelf een nieuw forum geschreven (je zal wel enkele elementen uit het gastenblog en wiki terugvinden). Maak er gebruik van en geef je mening op het forum van het zeepreventorium

OPgelet, er kunnen nog een paar fouten in het forum sluipen (zondag 3 april opgestart). Laat het mij weten.


Il y a environ une année, un forum commun avec le préventorium a été mis sur pieds. Malheureusement, au bout de quelques semaines, il était totalement infesté de messages de spammeurs (ce qui arrive assez souvent avec les forums 'free' où tu ne peux rien configurer). Il y avait tellement de brol que les gens sains d'esprit ont sessé d'y écrire.

J'ai alors écrit un tout nouveau forum (tu y retrouveras quelques éléments de ce livre d'or et des wikis). Fais usage de ce tout nouveau forum du préventorium.

Le software a été écrit de toutes pièces ce dimanche 3 avril. Il est possible qu'il contienne encore quelques petits défauts, fais-le moi savoir par mail.

09.04.2007 - 18:45:29 Louis-Philippe ArnhemIk zit hier rustig te surfen en val pal op een site die mij dertig jaar terug de tijd in sleurt !
Ik ben Louis-Philippe Arnhem, beter gekend onder Louis of Lowieke. Ancien van ZPM tussen 27 januari 1975 en begin juli 1979. De eerste maanden waren een verschrikking, ondanks de opvang in het MP van ene Ria (als ik me niet vergis). Ik kan me de eerste weken bij de Sioux (vierde slaapzaal, nr 481) nog levendig herinneren. Mijn alvama met daarop een deken, een laken en een slaapzak. Het was vreselijk koud (ik vond dat toch) en de tweede dag was mijn slaapzak al verdwenen. Ook mijn snoep in mijn casier was van de eerste dag al verdwenen en begreep ik waarom iedereen een heuse brandkast had om zijn schatten in onder te brengen. De derde dag had ik enkel nog mijn laken over...
Ik wilde zo snel mogelijk naar huis, maar dat mocht natuurlijk niet. Ook het bezoek was niet echt aangemoedigd. Ik heb warme traantjes gelaten toen ik voor het eerst mijn vader en moeder op bezoek had...
Van Francis Asaert "de Cisse" waren we allemaal bang, en nog meer van zijn gevreesde "duinencross".
Heb hier berichten gezien van Ronald Cornelis (van hem kreeg ik regelmatig een hoop slaag trouwens, maar dat was omdat ik mijn mond niet kon houden ;-))) ) en ook de naam Bart Sels is hier gevallen. Allemaal grote jongens voor mij.
Ik herinner me nog zeer goed mijn leeftijdsgenoten : mijn goede vriend Jean-Marie Vermeersch, Joost Dierick (heeft hier ergens een tekst achtergelaten en ik kan met hem akkoord gaan: het onderwijs heeft me ook veel achterstand doen oplopen), Jan (?) Demoor, Geert Depauw, Frédéric de Crombrugghe (+), Francine Saelens (+), Alain Voiturier (+) die in onze refter onwel geworden is (met zijn hoofd in zijn bord) en nadien gestorven (daar werd ook niet over gesproken trouwens), Patrick Lahousse (is later ergens in het verre Oosten verdwenen en wordt als overleden beschouwd), Dirk Vandevelde, Yves Huys, Yves Vandenbossche en zijn broer (even naam vergeten - Serge denk ik), Dominique Coucke, Mieke van Bever, ene Vanmuysenwinckel, Rudy Deridder, Kathleen Hamerlinck, Sandra Meeks, Yvonne Mc Donald, Tuma Waku M'pua (hij was in een rolstoel en deed pootje-lap met zijn handen). Tuma hebben ze eens vanuit het raam ondersteboven naar buiten gehangen. Ik vermoed zelfs dat Ronald C. en Bart S. daar voor iets tussen zaten (?).
De overgangen tussen de groepen waren niet om te lachen, de dopen waren berucht. Bij de Sioux werd je alvama regelmatig omgekieperd en één keer heeft iemand op mij geplast (ik weet nog altijd niet wie). Bij de Beach Boys hebben ze mijn hoofd tussen de glijvensters geblokkeerd en mij met tandpasta (op de meest ongelooflijke plaatsen) bewerkt. Het was Mcleans tandpasta, zal het nooit vergeten omdat die nogal pikte... De Lost & Founds kwamen ook eens naar beneden met ieder een koffiekan water in de hand, deuren openen op bevel, water binnengooien en kannen laten vallen (met een hels lawaai).
Ik ben ook nog eens ondersteboven gehouden geweest, en met mijn hoofd in de toiletpot gestoken waarna Ronald heeft doorgetrokken. Allemaal heerlijke herinneringen.
Dan was er Pucci (volgens mij is dat Pucci en niet Poetsie) die de ronde kwam doen en die optrad als er "gechahuteerd" werd.
De trainings gingen we regelmatig bij Yvonne van de wasserij (met haar hulpje, een klein madammeke) binnendoen. In de winter kregen we een dikkere soort.
Er waren natuurlijk ook minder prettige ervaringen, ook met sommige pappies die toch ook niet altijd erg mals waren. Sommigen waren ronduit slechte opvoeders. Maar wat wil je, voor ons waren het surrogaatouders en nu denk ik "potverdorie, ik ben tussen mijn 12 en 16 jaar opgevoed geweest door een bende 18-jarigen".
Geen wonder dat er af en toe eentje wegliep en dan was heel ZPM in rep en roer. Alle pappies en mammies moesten zoeken.
Ook de Mis was verplicht voor de Katholieken. Dirk Vandevelde had eens een brief van zijn ouders mee dat hij niet naar de Mis moest gaan. Hij had die eigenlijk zelf geschreven, op een servet !!! Niet te verwonderen dus dat de Pappies hem niet geloofden (+ straf natuurlijk).
Ergens staat hier dat de Telephérique in 1973 in onbruik raakte, maar dat kan ik ten stelligste tegenspreken, want ik heb dat ook minstens één keer moeten doen !
s' Avonds namen we een douche, collectief uitkleden en als we té rumoerig waren, moesten we alles herdoen "terug aankleden! Rhabillez-vous" klonk het dan. De douche was Spartaans : één kraan (die altijd té heet of te koud was) bediend door een papy, één rij voor elk van de tien of twaalf (?) douchen. De eerste mocht erin, niet lang, juist om zich nat te maken, en dan terug achteraan de rij om zich in te zepen (+ groene shampoo uit een grote glazen fles die op elk hoofdje door een papy werd gegoten, maar niet elke dag). In de winter was het niet erg warm, maar ach we waren jong en we moesten aansterken.

De refter was een belevenis op zich. Als we service hadden moesten we de tafel dekken en alles kwam via een liftje met een koord naar boven (hing af van de refter natuurlijk). In de winter amuseerden we ons met de grote karren tegen de chauffage te rijden en dan de kakkerlakken te tellen die erachter verscholen waren en die als gekken over de muur en de vloeren liepen. Dirk Vandevelde heeft er eens ééntje in zijn soep teruggevonden ! Maar wat wil je, regelmatig werd er met patatten en ander voedsel gesmeten (achter de rug van de opvoeders natuurlijk).

Ik kan mij ook nog een brand in de garage herinneren waarbij twee jonge kinderen gestorven zijn.

De dag dat ik sortant was, was voor mij een groot drama. Ik heb daar lang last van gehad, je wordt zomaar uit een familie gerukt. Ook de mensen die sortant waren voor mij zijn zonder boe of ba vertrokken, zo ging dat in die tijd.
De integratie in een gewone school liep moeizaam, ik stond gewoon op tijdens de les om vooraan iets in de prullenmand te gooien en dat mocht niet! Plots kregen we examens en dat was iets buitenaards voor me. Ook die aanpassing heeft lang geduurd…

Er is nog zoveel te vertellen over de kinesie met ademhalingsoefeningen (1,2,3 … 1,2,3,4,5,6,7,8,9…), het kraken of de ontspanning ; en den drainage (in het mistkotje of niet) met Pierre Chevalier en ook de lessen met Van Massenhove, Vanhelsuwe en vele anderen... en ik vind het spijtig dat ik de samenkomst van augustus 2006 heb gemist. Hopelijk komt er nog een andere ?

Graag blijf ik op de hoogte van wat hier gebeurt !!!

Beste groeten van een Sioux 481, Copain 503, Beach-Boy en Lost&Found en proficiat aan de initiatiefnemer !

Louis-Philippe Arnhem (Lowieke),
Leuven.
(PS j'aurai bien aimé tout traduire en FR, mais c'est trop long !!, de toute façon on était tous bilingues au ZPM, non?)


10.04.2007 - 23:11:29 Louis-Philippe Arnhem alias Lowie(ke)Hallo,

Even hersitueren :
Ik ben tussen 27 januari 1975 en juli 1979 in ZPM geweest.
Sioux 481, Copains 503, BB en L&F.
Sinds ik deze site heb ontdekt en even heb contact gehad met Ronald Cornelis, heb ik
1* verleden nacht slecht geslapen van de opwinding en van de herinneringen en dromen die me maar bleven plagen
2* de hele dag flashes en herinneringen gehad aan die buitengewone periode (met heel wat binnenpretjes)
3* telefonisch contact opgenomen met Yvonne Mc Donald die even enthousiast reageerde als ik

De namen die ik me kan herinneren (sommige haal ik uit deze site) :

Eerst een hommage.
Alain Voiturier (overleden in de refter ZPM op 21-04-1976) 13 jaar
Frédéric de Crombrugghe (overleden 12-08-1980) 17 jaar
Francine Salens (overleden 02-09-1981) 18 jaar

Patrick Lahoese (is denkelijk overleden tussen 07-06 en 13-10-1990 in Nepal maar wordt nog steeds gezocht door familieleden, kijk op www.vermist.nl) 27 jaar

Indien familieleden dit lezen : ik (en ook andere anciens) denk nog dikwijls aan deze jonge mensen.

Verder :
Jean-Marie Vermeersch
Yvonne Mc Donald
Marco Demeulemeester
Frank Maas
Mieke (Anne-Marie) Van Bever
Joost Dierick
Geert Neus
Philippe Heusdain
Yves Huys
Jean-Pierre Haesaert
Brigitte Biebuyck
Dominique Coucke
Alain Simonis (on le voyait -entre autres- dans "les p'tits belges" sur TF1 vers 1979-1980)
Stuart Passey (uit een stadje dat "Dollar" heette in UK)
Bart Sels
Ronald Cornelis
Mouravieff
Rudi Deridder
Kathleen Hamerlinck
Sandra Meeks
Vanmuysenwinckel
Geert De Pauw
Dirk Vandevelde
Roland Vanneste
Hans Vansever
Frank Demoor
Yves Boschloos en zijn broer (Serge?)
Gino …
Moustapha …
Tuma Waku m'Pua (Congolees in een rolstoel die pootje-lap met zijn handen deed)
Annie Decoo lerares godsdienst
Mr Masson (later getrouwd met Annie Decoo)
Theo De Brandt leraar biologie in de kinderboerderij met open haard.
Edwin Vandenberghe
Eric Vanhelsuwe
Mevrouw Corné –Directrice Zeelyceum (schrok even toen ik las dat ze overleden was)
Die kleine onderwijzeres die ook het snoepwinkeltje bijhield en altijd "een robbertje wilde vechten" als we té enthousiast waren in de wachtrij.
Een leraar geschiedenis die altijd "de Vooruit" in de klas las (bij Edwin en Eric in de klas heb ik "De Standaard" leren lezen, en doe dit nog steeds trouwens)
Mr De Pauw die Frans gaf
Mr Leo … die Latijn gaf
Fernand Vanmassenhove van wiskunde
Luc Devolder met wie we naar "Jeugd en Muziek" in Oostende gingen (heerlijk was dat om dan laat "thuis" te komen).

Isabelle Denonville
"Het porseleinen kastje" (een jongen die zijn beenderen brak telkens hij een deur opendeed)
Frank of Jan Raes (pappie rond 1976?)
René (Pappie bij de Copains rond 1977?)
Rika Cossey en Jan (?) Pipelers (Mammie en Pappie rond 1978-'79)
Frans Biebaut (pappie rond 1975 – 1976) Heb hem onlangs op TV gezien, hij is vertegenwoordiger van een vakbond.
Mammie Monique en haar vriend die op een Indiaan leek (1975)
Ronnie Crab (pappie rond 1975-1976 en die later het nieuws haalde)
Jan Claeys (pappie rond dezelfde periode)
Roman Pawlisz
Thomas Kubben
Raf Smekens (1978-1979)
Alain Debatty (1975)
Christophe "Belmondo" (een jongen die sprekend op Jean-Paul Belmondo leek en zijn Italiaanse achternaam leek er trouwens ook op – Sioux rond 1975)
"Prosper" : zijn vader had een restaurant in Brugge "Ter Reien"
Ronny (en zijn tweelingsbroer die niet ZPM was)
Een jongen met epilepsie en die in de hoek van de slaapzaal zijn alvama had. Boven zijn hoofdeinde was er een gat in het stukwerk van met zijn hoofd ertegen te vallen.
Ingrid van de infirmerie MP
Jos Smeets
Frans Biebaut
Dirk Maes
De jongen die steeds "Mouette" begon te zeggen bij het zien van onze T-shirts met een meeuw op getekend en die ook begon te strelen.
De tandarts Vandeputte die begon te boren zonder verdoving en mét een sigaret in zijn mond !!!
Bolleke de kok die antwoordde met "Wulken" telkens we vroegen wat we gingen eten vanavond.
De Iraanse dokter die bij mij een wonde heeft genaaid zonder verdoving in het lokaal van Dr Ravenschot !
De alvama in de klas van Van Helsuwé en Vandenberghe.

Zal ongetwijfeld nog op namen komen de volgende dagen… de herinneringen komen ook spontaan op.

Ik ga proberen nog andere mensen te contacteren. Misschien kunnen we nog eens samenkomen, want ik ben diep diep gefrustreerd dat ik er in augustus 2006 niet bij was !

louis.philippe.arnhem @penstaartje punt be


24.04.2007 - 00:30:51 IrankaMarc,

Ik vroeg me af of je mss aan foto's van "Het vrolijk verblijf"
zou kunnen geraken.
Mijn vriendje uit het ZPM had daar ook gezeten en ik heb me altijd afgevraagd
hoe dat er uitzag?

24.04.2007 - 07:58:45 Marc@ Iranka:

Pagina over het Vrolijk Verblijf is online.

27.04.2007 - 00:21:23 IrankaBedankt Marc,

Zoals gewoonlijk ik had het weer niet gezien.

27.04.2007 - 09:30:21 Marc Doigny@ Iranka:

Sorry, verkeerd uitgedrukt: pagina werd gisteren online gezet.


28.05.2007 - 21:38:27 Gobert ClaireBonjour
c'est avec grand plaisir que je découvre le site du préventorium marin,j'ai passé une année (1965)que je n'oublirai jamais ,des bons et moins bons souvenirs,j'aimerais beaucoup avoir un contact avec des anciens de cette époque et peut'ètre des photos car je n'en ai aucune,je me souvien d'une certaine Christiane qui partageait la mème chambre que moi,il y avait aussi mes professeurs et moniteurs dont j'ai oublier les nons,j'avais 15 ans.
claire.gobert@skyney.be

29.05.2007 - 23:51:51 islyhoi,

ik heb pas deze site ondekt omdat ik laatste tijd veel dacht aan de tijd die ik in het zpm heb besteed, maar nu lees ik hier veel verhalen van mensen die al een tijdje geleden daar waren. ik wil graag weten waar ik moet zijn voor mensen te zoeken die er in de jaren 90 waren.

groetjes

24.07.2007 - 13:34:21 Frans Biebaut
Goeiedag,
Heel toevallig deze site ontdekt en ik word er stil van. Van de copains die er niet meer zijn: Frederik, Patrick..., maar tegelijk ook bij het alvast "terugvinden" van Louis-Philippe, een beetje ijdel van mij maar ik ben blij dat je me nog herinnert. De copain met de epelepsie was volgens mij Joël. Hoe zou het nog met Frank Demoor zijn, en met Cisse duinencross? Leuk initiatief, ik word een vaste lezer!
groetjes
Frans Biebaut

25.07.2007 - 22:50:56 Louis-Philippe
Hey Papy Frans !

Ja natuurlijk herinner ik mij je nog ! Je mag de invloed niet vergeten die jullie op ons hebben achtergelaten. In jouw geval erg positief (er waren spijtig genoeg soms anderen, maar bon). Per slot van rekening werden we opgevoed door een aantal 18 tot 20-jarigen... Ik herinner me jou als een erg innemend mens, zorgzaam, tof en met veel menselijke warmte. Ik heb je verleden jaar of zo nog op TV gezien als ik me niet vergis. Onder de gedaante van een vakbondsman ? Hopelijk kom je ook naar de reünie van september.
Joël is de naam ja, was dat even kwijt. En van Frank Demoor heb ik geen nieuws, maar hij was hoogbegaafd volgens mij en won eens een grote quiz in de Tritonzaal.

Louis-Philippe

14.01.2008 - 16:50:53 Yves Boschloos
Salut a tous,

voila beaucoups de messages qui rappelent une fameuse période de noter jeunesse.
Cela ne veut pas dire que la vie d`aujourd'hui ne soit pas belle! Bien au contraire....
Cela fait très plaissir de revoire le nom et les commentaires de tous ce petit monde.

Il y a environs 25 ans je suis parti m' installer en Allemagne avec Patrick Lahoese, qui comme vous l'avez appris par Louis Phillipe, a disparu depuis.
C'était le seul contacte qu'il me restait avec le prévent...et en une fois je découvre tous vos souvenir.

Super!
yves.boschloos@boschloos.de

24.03.2008 - 14:06:04 patrick van troyen
hey, anciens,
ik ben patrick van troyen, woon nog altijd in Brugge. ik zat in 'tprevent van '76 tot'77; niet lang, ik weet het; daarom ook dat niemand zich mij waarschijnlijk herinnert, maar toch wil ik eens van mij laten horen; de mensen die zich mij misschien wel kunnen herinneren werden voor het grootste deel al opgenoemd door Louis philippe Arnem. Toch heeft hij er nog een paar vergeten zoals Guust Verleye, Morris Pichon, Peter Iguet en ikzelf.En was daar ook geen Danny? hij was groter dan Marco De Meulemeester en zijn broer zat daar ook. Ik kan mij zijn naam niet meer herinneren, hij was nochthans degene waar ik het meest me optrok, raar he? En wie herinnert zich nog Guy Degrieck die altijd beweerde dat zijn vader kapitein was op de Godetia; Bullschit natuurlijk, maar we lieten hem zeggen.Hij werkt nu voor de groendienst van Brugge.
Ik ben degene die door patrick lahousse en dirk callens een blauw oog bezorgd kreeg toen zij op een nacht mijn alvama omgekieperd hadden met zo'n kracht dat ik met mijn gezicht op de grond kwakte.Later, ik denk zo'n 3 jaar, heb ik hem nog eens teruggezien in een cafeetje in Brugge dat toen door een oom van mij werd uitgebaat; Ik heb hem toen met mijn wagen een lift gegeven naar het station in Brugge. Was dat niet Yves Boschloos die toen ook bij hem was? Maar het zijn niet allemaal slechte herineringen hoor; zo heb ik nog foto's van onze Engelandreis in '76 naar Dover waar ik samen met Kevin McDonald de souvenierwinkeltjes af schuimde. Of nog de privileges die ik kreeg van Mr Theo Debrandt om in de serres te werken tijdens de lessen biologie omdat ik na mijn verblijf in ZPM naar de tuinbouwschool zou gaan.
Ik vraag mij nu wel af wat er van jullie allemaal geworden is. Misschien kunnen jullie het mij eens laten weten op patrickvantroyen@hotmail.com
Ik zie er al naar uit om te weten wat er met al deze mensen gebeurt is:
GUUST VERLEYE
MORRIS PITCHON
JEAN-MARIE VERMEERSCH
ANTOINE BOTCHER
FRANK MAES
FRANK DEMOOR
MARCO DE MEULEMEESTER
PATRICK LAHOUSSE (dat weten we ondertussen!?)
BART VANDENBERGE
KATHLEEN HAMERLINCK
YVONNE McDONALD
KEVIN McDONALD
PETER IGUET
GEERT NEUS
MIEKE VAN BEVEREN
FRANCINE SALENS

01.09.2008 - 22:21:34 johan salmon
ja sorry he louis van arhem maar ik lag wel op de bewuste dag dat freddy overleden is wel op de zelfde kamer he midden op de gang van de lf denk ik heb poetcie nog gebeld en moest toen naar en ander kamer gaan ondertussen hebben ze nog en verplegster van wacht op gebeld en ondertussen was de heli al daar groetjes johan

27.03.2009 - 21:36:07 Gaby Vandevelde
Wel Louike!
Heb je me nu werklijk vergeten???
Gaby Vandevelde.
Ik herinner me nog goed aan jou en Dirk Van De Velde was steeds concurrent, vooral in het zesde leerjaar bij meneer Maerten.
Ik woon en werk in het "verre" Duitsland en ben gins direktrice van een klein kleuterschooltje.Ik herinner me nog heel goed en diep aan het leven in het prevent.
In de zomer 2006 heb ik het preventorium bezocht en de in de tunnel naar ons strand moest ik weer omkeren..te veel emoties kwamen naar boven...De tijd en het leven in het prevent van 1975 tot 1978 hadden een grote invloed op de ontwikkeling van mijn persoonlijkheid.
Graag had ik Roman, Alain, Dirk, Johan en Joost moet het weten en al die andern nog eens gezien of gehoord...
(Oh mijn Nederlands is bar slecht geworden).Ook aan m. Van den berghe en Van Massenhove herinner ik me graag, ze diskuteerden altijd erover of een scheetje explosief is of niet...het waren zo lieve en creatieve leraars.
Hallooo waar zijn jullie allemaal???
Groetjes en ook ik denk af en toe nog met een zwaar hartje aan Frederic en Francine...
Welke Alain is eigenlijk gestorven?
Was het een waalse jongen, hij was toch beliefd bij de meisjes of???
Ook ik " ging" met hem, maar we hebben ons nooit gekust...daar was ik te braaf voor en Roman te jaloers...
Liefs
Gaby Vandevelde
Mijn Mailadres:
hauters@t-online.de

09.04.2009 - 12:56:31 Marco De Meulemeester
Aan allen die zich mij nog herinneren,
heel per toeval ben ik op dit forum terecht gekomen en het roept inderdaad toch heel wat herinneringen op.
mijn periode van verblijf 1974 - 1979 heb gezeten bij de copains en beach boys, Patrick Lahousse was mijn kamergenoot bij de beach boys alsook Marc Hermans. Heeft er iemand nog iets gehoord van Marc Hermans?
Andere beach boys waren: Yves Boschloos, Frank Demoor, Patrick Van Troyen, Roland Klein en nog vele andere waarvan ik niet onmiddellijk de namen herinner.
De jonge dames die ik herinner: Linda Van Calster, Marina ?, Yvonne Mac Donald.
Enfin het geeft toch een kick om die periode te herinneren.
Voor de geïnteresseerden; alles gaat goed, goede gezondheid, prachtige vrouw en heb drie mooie zonen, welke allen basketten en een keeper. Leeftijd 8, 10 en 14.
Ik ben woonachtig niet ver van Brugge, Sijsele randgemeente Damme.
Mijn beroep is ondertussen geworden wijnmakelaar - Broker aankoop verkoop en dit op zelfstandige basis.
Ik hoop dat iedereen die ik heb gekend het ook goed stelt.
Zij die mij kennen kunnen mij altijd bereiken via e-mail op bvbamdm@telenet.be

Groeten aan iedereen
Marco

Vorige gastenboekbijdragen
Volgende gastenboekbijdragen
 
Contributions précétentes
Contributions suivantes

23.01.2012 - 21:09:54 De Greef Hilde
J' ai été pensionnaire en 1975 et 1976, on était souvent à quatre, moi, Serge Boschloos, Alain Voiturier et une fille qui se nomme Sylvie je ne connais plus son nom de famille, pourrait on me des nouvelle Serge et Sylvie (si elle se reconnait) merci hilde14773@hotmail.com

Code à introduire

In te geven kode