Gastenboekbijdragen
Contributions au livre d'or
Zeepreventorium
Home » Contact » Gastenboekbijdragen » 07/2006
Vorige gastenboekbijdragen
Volgende gastenboekbijdragen
 

 
Contributions précétentes
Contributions suivantes

december 2006 - januari 2007

01.12.2006 - 23:26:33 JPD over de BRTDoor eigen ervaring weet ik dat de BRT, nu de Vlaamse omroep, maar ooit ook de RTBF, een hele grote collectie opnames heeft die destijds in het Zeepreventorium werden opgenomen. Nu is het al een eeuwigheid geleden dat het ZPM de gastheer (of zeggen we tegenwoordig: de gastvrouw?) was voor opnames of rechtstreekse uitzendingen. Wanneer nog eens "Morgen beter" of "De Laatste Show" in het ZPM?

04.12.2006 - 00:25:29 IrankaAmai Marc,
Ge hebt u goed uitgeleefd op liezemie hare site.
Maar weet je, je hebt groot gelijk.

groetjes,07.12.2006 - 15:42:38 Pasta AuroraBonjour,

Merci pour ce site qui me rappelle de très très bons souvenirs, je me décide enfin à vous écrire pour lancer un appel aux anciens : j'ai séjourné au prévent en 1966 et j'ai également fait un séjour de novembre 1970 à mai 1971. Voici mon @, n'hésitez surtout pas à m'écrire afin d'échanger nos bons moments : aurore.pasta@caramail.com

10.12.2006 - 16:28:05 Rebekka Dag Allemaal,

Dit is de eerste keer dat ik deze site zo in details bekijkt en ja dat doet mij wel iets...
Ik was externe in 1996 en dat waren de beste jaren ooit! de mensen waren daar zo vriendelijk, dat ik nog heel veel contact heb gehouden met oude leeraars die daar trouwens nog lesgeven.
de mensen die opzoek zijn naar oude foto's ik zou zeggen spring er eens binnen de gangen zijn er vol van! ik heb dit ook gedaan en was heel tevreden om iedereen terug te zien:-)
vele groetjes (relax_massage@hotmail.com)26.12.2006 - 22:54:16 Jean-Pierre DuboisAan de anciens, gewezen opvoeders, leerkrachten en kostgangers uit de jaren zestig en zeventig:

In september en in december 2006 maakte ik een videoreportage over de takkenbosaanplantingen, het opvoederssysteem en
de nakende afbraak van het medisch paviljoen ('Hélio-Marin') met medewerking van gewezen HISS-student en hoofdopvoeder Francis Asaert. De eerste dvd is gemonteerd en de tweede reportage monteer ik in januari 2007.

De reportages zijn staaltjes van mondelinge geschiedenis over deze onderwerpen. Ze zijn gerealiseerd in uitzendkwaliteit en maken deel uit van een volledige reeks TIJDSBEELDEN.

Het verrast mij dat hier vooral nu rond de jaarwisseling weer zichtbare tekens van leven verschijnen met ondermeer ook vragen over wie in Georges Born verbleef of in het Zeepreventorium van weleer.

Zelf verbleef ik van begin januari 1972 tot begin april 1972 in Georges Born en van april 1972 tot en met juni 1974 in het Zeepreventorium. Vanaf 1975 ben ik actief als journalist van beroep (sinds 1987 ook voor tv en videoproducties) en
feitelijk startte ik al vanuit het Zeelyceum. Met het ZPM bleef ik vanaf 1974 tot op heden in contact én ik bezocht de instelling jaarlijks verscheidene keren (voor persconferenties of bezoeken van het Zeelyceum of voor interviews).
29.12.2006 - 02:34:42 GROSBUSCH JACQUESJE VOUS SOUHAITE A TOUS UNE BONNE ET HEUREUSE ANNEE
EN ESPERANT TOUS VOUS RETROUVER LORS D'UNE REUNION D'ANCIENS AU ZEEPREVENTORIUM
MES MEILLEURS VOEUX POUR 2007

04.01.2007 - 19:24:42 PascalTrès cher Marc, je te souhaite une très heureuse année 2007 ; qu'elle soit pour nous tous, anciens du Prévent l'occasion d'autres belles retrouvailles telles que celles de cette année et que tous nous te devons, comme nous te devons d'avoir lancé le mouvement dont tu constates certainement avec plaisir que cela répond à un vrai manque pour nombre d'entre nous!

Merci pour tout, et souhaitaons que nous puissions nous revoir sous peu.

Tiens, si tu apprécies les petites fantaisies qui suivent, pourquoi ne pas les mettre en liens sur ton site du Prévent en encourageant chacun des anciens à faire pareil pour que nous ayons une belle galerie d'elfes !

Pascal, elfe de Noël
Marc, elfe de Noël

24.01.2007 - 23:24:44 Holbrecht Johan
Deze tekst heeft blijkbaar betrekking op de Hôme familia.

Hello iedereen,geweldige vondst in deze site.. Was er in t'schooljaar 59-60 alsook in july 59.. Was met mijn tweelingsbroer Urbain, eerst in een vlaamse groep, Juffrouw Christien, kort daarna met Juffrouw Judith franse groep.. Juffrouw christien was toen ziek gevallen in de kapel tijdens de zondagsmis.. We hadden toen ook Almoezenier EPPE, en zijn dan ook misdienaars met hem geweest.. Toen waren er niet zo vele zieke kinderen, wel asthmalijders en een kleine andrééke been gehandikapt.. Inderdaad kregen er dikwijls 16mm films te zien door Moeder overste EMMANUEL dat ik ondertussen eens bezocht in t'moederklooster te Carniéres (H Hart) Zij betreurde toen al dat de Kapel afgebroken werd, al die marber...Ondertussen diefstal geweest die projector filmdraaier gestolen en wat nog meer.. Hadden ook een periode een monitor Dr heer BROCA gedurende één maand (zaten in de éérste franstalige groep) onze kamer lag als je de foto bekijkt achteraan t'gebouw rechts 1e komend van de grote hall.. Mooie periode,twas niet moeilijk, destijds in July 59, één maand en al terug daar in September 59 met t'schooljaar.. De sportmonitor Serge zegt mij wat, maar meer niet, wetend dat hij eens zijn voet brak aan zee, daar waar de Home een grote strandkabien had (nu is dat gevaarlijk geworden,er zijn zovele dieven) De Refter s'zondags avonds was't Cacao met salami, iedereen vloog erop héhé.. School daar we zaten met een goede lerares, haar naam vergeten,maar zij reed met één Keverke, en soms met één opel Direktrice was mme Thibaut als ik me niet vergist... EEn zuster heb ik ook eens ontmoet zij maakte met ons als hobby allerlei dingen, zoals tressen en plaastermodels, ik ontmoette haar in Brussel aan de Cardinal Mercier, Kant Lambermont.. maar dat is ook lang geleden. KON ik maar Juffrouw Judith eens weerzien... Ik was tevreden die foto's terug te zien, ik heb hier wel foto's van het afbraak..die zijn niet zo gezellig.. Het Kapel werd eerder afgebroken, pas later de rest.. Andere foto's zou geweldig zijn.. Groetjes aan iedereen..
De afbraak van de Hélio-Marin was ook niet zo gezellig. Zoals de Familia was het één van de meest opvallende gebouwen van De Haan, meer dan de lage Solvay-gebouwen.

27.01.2007 - 18:29:10 larsimont

30.01.2007 - 08:09:22 carine poelvoordeGraag zou ik de mensen van vroeger terug horen!
Ik was er in 1975-1976 die hele warme zomer!
Ik herinner de namen Daniel Devisscher; Marleen Delmotte; een zekere Ronny met zijn jongere broer Fernand, gebroeders Lysbeth uit Wachtebeke..
Hopelijk vind ik iemand terug!
wodka.melo@hotmail.com
13.12.2008 - 16:12:28 luc
hallo ik ben via surf hier op de site geraakt.ik was in 70 71 ook in prevent de namen die ik mij nog herinner en ook op zoek ben zijn jan geuns,die in het bed naast mij sliep,guy fransen,luc de haas,karin van den muisenberg die in klas zat bij mij,als iemand ij kan helpen,graag.ben echt benieuwd wat van hen is geworden.had ook een vriend die rond zijn 15e is gestorven erwin wisse.hij kreeg een aanval door de stess van het examen gr. ps het emai adres is va mijn zoon dus als je wat hebt voor mij pappa_jackass@hotmail.com

Vorige gastenboekbijdragen
Volgende gastenboekbijdragen
 
Contributions précétentes
Contributions suivantes

Code à introduire

In te geven kode