Documenten
Geschonken foto's van Jo
Zeepreventorium
Home » Geschonken documenten » Jo Van Heesvelde » berichten 2012 (II)
Wens je hier ook je eigen pagina met je foto's, geen probleem, geef mij een seintje!

Contacte-moi si tu veux placer tes photos sur ce site!

Jo Van Heesvelde

De teksten zijn gesplitst omdat de pagina te veel beeldelementenen bevat, en dus trager wordt geladen. Ga naar de index Jo van Heesvelde voor de andere bijdragen.

Pagina Nadia L'Eau


Devynck tijdens een personeelsfeest.

06.08.2012 - 08:57:30 Nadia L'Eau
Dag Johan,
ik ben ondertussen toch al eens door de foto’s en de berichtjes gelopen op de website van het zeepreventorium, en bij sommige namen en foto’s komen er nu herinneringen terug.
Ik wist niet dat Francine Spanooghe overleden was. Zij had een superblonde vriendin waarvan de naam mij ontsnapt en die het liefje is geweest van Rudi Schockaert. Die daarna een ander liefje heeft gehad die mij nog levendig voor de geest staat maar haar naam ben ik ook kwijt. Ik meen ook te weten dat Ann Filz overleden is vele jaren terug. Ik heb nog een foto van haar op een verkleedfeest in de Tritonzaal, die zal ik je bezorgen, daar staan ook nog andere mensen op, ikzelf en een Jan (die nog het lief is geweest van een Anne - met zwart haar - uit Nieuwpoort) en een andere Anne (een blonde) denk ik die veel optrok met Martine (Meganck) en Bea (Allaert). Dat ik een kamer zou gedeeld hebben met ene Lieve Van Steenberghe zegt me niets, want ik herinner me enkel kamers van twee en ik lag met Ann Filz. Voor Ann lag ik wel op een kamer met een ander leuk meisje waarvan de naam maar niet wil terugkomen maar ik weet wel dat ze de zus was van de man die gehuwd was met de dochter van de directeur van de Rijksmiddelbare school van Oostakker. Dat vond ik nogal grappig want wij gingen bij haar broer babysitten en we neusden in de familie-albums en zo zag ik de directeur van mijn vroegere school (een superstrenge man) in een zwembroekje. Kun je mij misschien het telefoonnummer van Lieve geven, misschien als ik haar stem hoor … Ik herinner me nu ook Patrick, de broer van Bea Allaert. De namen van de leraars die in de berichtjes opduiken klinken mij echter onbekend. Ik zie wel nog de lerares Frans voor me, een jonge blondine, nogal verlegen, met een oorapparaatje, en zot van een Brugse voetballer met blauwe ogen (zei ze zelf). Anne Montagu en al die Jannen, en Eric Voet, doen ook weer een belletje rinkelen. Ook nog een Jan uit Roeselare. Ik zie vele gezichten in mijn hoofd, maar weinig namen. Mijn zus heeft nog regelmatig contact met Rita en Herlinda van het HISS, misschien hebben die mensen nog foto’s die ze willen copiëren, ik vraag het na, ook aan mijn zus. En zelf zal ik natuurlijk ook in mijn schoendoos kijken maar ik vrees dat daar niet veel zal uitkomen want eigenaardig genoeg heb ik over bepaalde stukken in mijn leven heel weinig souvenirs. En was er daar ook geen Ludo uit Oostende, Martine Meganck weet dat misschien nog ? En dan ene die altijd liep te zingen “k’ben met jou niet getrouwd…”?.
Het verbaast mij op de site te zien dat er jaarlijks een soort dag van de anciens wordt gehouden. Daar is mij niets over bekend en ik denk niet dat ik daar ooit brieven of vragen over gekregen heb. Ik herinner me wel dat Bea Allaert een paar jaar terug met mij contact heeft gezocht voor een feest naar aanleiding van het pensioen van de kinesist dhr Chevalier. Toen ben ik niet kunnen meegaan en ik heb er nog altijd spijt van dat ik mij daarvoor niet heb vrijgemaakt. Ondertussen valt ook de naam van de kinesist Bartzuk mij te binnen. Die gaf o.a. judoles in het preventorium en was hevige fan van het “legercircuit” waar hij ons regelmatig doorjoeg in de duinen. Van hem heb ik nog les gehad tijdens mijn studies voor kinesiste in Gent.
Ja je hebt me wel een stuk in de tijd terug gegooid, en al die gezichten die mij voor de geest komen zijn natuurlijk jonge gezichten, dat zal nog eens wederzijds schrikken zijn als ik ze terug zie, want ik wil er deze keer graag bij zijn op zondag 30 september, want daar gaat het toch over of niet ?
Groetjes, Nadia

06.08.2012 - 10:45:49 Jo VH

Mw & Mr Corné, eveneens tijdens een personeelsfeest.
Hoi Nadia,
Eindelijk contact...Da wijs !
Intussen hebben we al enkele e-mailtjes gewisseld...
Alvast bedankt voor alle persoonlijke belevenissen, informatie, anekdotes, foto's enz...die je reeds vermelde en waarschijnlijk nog verder zult aanvullen of doorgeven (?).
Het feit dat we contact met je zochten is omdat je één van die "oude bekenden" zijt die op het einde van de jaren 60 (begin 70 ?) reeds een "respectabel" leeftijd had (helaba 18 jaar), in de veronderstelling dat “die opgeslagen info” van je ons allemaal ten goede zou komen...vandaar !
Dus ja, ik zoek zoveel mogelijk informatie om op het ZPM-forum te plaatsen...dat is de bedoeling !
Het zou eveneens fijn zijn je terug te ontmoeten bij de volgende "ancien-dag". Dan zie ik ten minste 1 BG (bekende Gentenaar).
Ik begrijp ook uit je mailtjes dat je toch graag een bepaalde afstand houd... Zonder enig twijfel respecteer ik dat. ‘k Veronderstel dat iedereen zijn privacy zoveel mogelijk beschermd…
Maar er zijn toch momentopnames (van uit het verleden) dat tot het collectief geheugen zouden moeten behoren, uiteraard moet ieder dit voor zich uitmaken.
Het doet pijn als ik lees over het overlijden van Ann Filz. Ze was tijdens een zeer belangrijke periode aanwezig in mijn leven. Verder hoef ik daar niet op in te gaan, je verstaat me wel. Zou je je nog kunnen herinneren wanneer zij “sortant” was ? En mag ik vragen, welke exacte periode was jij in het ZPM aanwezig ? Had Machteld iets te maken met het feit dat je daar belandde ?
Die vriendin van Rudy Schockaert, zou dat eventueel ene Reneé Stevens kunnen zijn ? Een mooie blondine, ik dacht afkomstig van rondom het Gentse, we gingen soms samen met de trein naar huis – tot aan het St. Pietersstation...en dan ? Ludo uit Oostende & Jan uit Roeselare zeggen mij momenteel niks, daarentegen zegt Bartzuk de kinesist mij wel veel (nadat jij erover schreef), we hebben nog samen aan judo gedaan en hij kon ook nog een stukske boksen...buiten zijn dagelijkse kinesie-bezigheiden, wat er van hem gebeurd is, daar heb ik het raden naar ? Apropos, je studeerde ook kiné, ben er mee bezig geweest ?
So, I reckon that’s it for the time being ? Tot spoedig, Jo(han)


Guy Godecharles & Charles Moring.
06.08.2012 - 11:13:28 Nadia L'Eau
Dag Jo(han),

Bedankt voor je mailtje, je mag de informatie gebruiken die ik je geef.
Zo kan ik ook nog melden dat Marie-Rose Petterson nog bij de Gentse politie heeft gewerkt maar voor redenen mij onbekend vele jaren terug uit het leven gestapt is.
Van de foto die je stuurt komt mij enkel die kleine blonde bekend voor, maar weeral zonder naam.
Wil je misschien iets anders organiseren in verband met het preventorium en zoek je daarom contact ? Of wil je zo veel mogelijk informatie verzamelen om op het forum te plaatsen ?

Over Londen weet ik niets, ik was er in elk geval niet bij dat ben ik heel zeker, waarschijnlijk zullen mijn ouders dat niet oké gevonden hebben (geen geld daarvoor). Ik weet wel van andere uitstappen, zoals naar het ballet van Maurice Béjart in Brussel, en films in Oostende, en conférences in Oostende, en de Wiener Zanger Knapen, en een antiekveiling in de Tritonzaal. Dat waren voor mij enorme belevenissen want bij mij thuis kwam dit allemaal niet aan bod.
‘k Ga stoppen, en in mijn fotodoos kijken,
groetjes, Nadia

06.08.2012 - 14:24:26 Jo VH
Aan webmaster Marc Doigny.

Dag Marc,

Bedankt om mijn pagina op te spliten.
Mag ik je toch vragen om de "link naar foto's van het pesoneelsfeest e.a." vooraan op mijn eerste pagina duidelijk aan te brengen, aub ?
Want nu is er geen "link" en de meeste geïntersseerden weten niet waar ze verder moeten zoeken !
Alvast bedankt om dit aan te passen.
Grt, Jo


Guy Godecharles, Edwin van den Eynde, Raf de Proost
06.08.2012 - 15:55:18 Jo VH
Re hallo Nadia,

Dat M-R Petterson bij de Gentse Politie was, dat wist ik...ergens eind van de jaren 70 ben ik haar nog eens in een of andere dienst tegengekomen en dan wist ze mij te vertellen dat ze zich zou specialiseren in jeugd-criminologie (in Brugge, denk ik ?), dan niks meer ! Spijtig dat ze uit het leven stapte (?)...ze was trouwens maar een paar jaar ouder dan wij. Heb jij haar nog als monitor gehad ?

Londen blijft dus “big question marks” oproepen. Alle andere activiteiten dat je opsomt, daar ben ik ook bij geweest : Ballet van de XX-Eeuw met "Messe pour le temps présent" of was het "Beaudelair" van onze Maurice, de W. Z. Knapen in zaal Triton (waarschijnlijk)... de antiekveiling gaat aan mij voorbij ! In Oostende bedoel je waarschijnlijk het optreden van Dimitri Van Toren en idd enkele filmkes dat we mochten meepikken. Telkens we zo iets konden meemaken was het natuurlijk een enorme beleving, een verrijking en vooral een verademing.
Toch fijn dat je die herinneringen terug ophaalt...’k word er terug nostalgisch van !
Enfin, hopelijk kan je dat (erg gewaardeerde) fotomateriaal vlug terugvinden... hoe ga je me die bezorgen ? Grtjs, Jo

07.08.2012 - 14:58:42 Jo VH
Aan Edwin Vandenberghe

Dag Edwin,

Je vroeg me een fotootje van in de tijd van het Zeelyceum…
Wel “ze” hebben der eentje gevonden...zie bijlage.
Als je de foto open klikt zal deze misschien klein lijken…je kan deze vergroten met een zeer goed en herkenbaar resultaat !
Deze staat ook mijn site…
Intussen ook Nadia L’Eau terug gevonden…zegt zij je nog iets ?
Laat iets weten
Grt, Jo

07.08.2012 - 15:00:47 Edwin Vandenberghe
Dag Jo

Ben terug uit vakantie.... Helaas
Maar toch ook blij dat ik thuis ben.
Ik herinner je niet meer op de foto, wel kende ik nog je naam, zoals je weet.
Nadia L'eau is mij zeker niet vreemd.
Voor zover ik weet is zij ook nog meegegaan naar Londen (tentoonstelling British Museum)
Wij zijn met haar naar het Londens hippiekwartier geweest en herinner me nog
iets dat ze daar tegenkwam en om hulp vroeg. Moeilijk om er over te schrijven, wellicht weet zij
nog wat het is. Het zou aangenaam zijn haar eens terug te zien op de oudleerlingendag
Vriendelijk groet
Edwin

07.08.2012 - 15:07:52 Nadia L'Eau
dag Jo(han),

Ik kan niet helpen met die reis naar Londen, het zegt mij totaal maar dan ook totaal niets, en dan nog iets dat daar zou gebeurd zijn ?? Echt ik weet niet waar die leraar het over heeft.

Ben zeer benieuwd naar de oudleerlingendag om op al die namen gezichten te kunnen plakken, en omgekeerd.
Groetjes, Nadia

07.08.2012 - 15:39:54 Jo VH
Aan Raf, Nadia & Edwin

Ja...als ik al jullie beweringen, omschrijving, herinneringen...enz, in verband met die LONDEN reis (reizen ?)naast elkaar leg en dan nog eens hetgeen ik als herinnering hier aan kan knopen...
Dan is het niet verwonderlijk dat ik er een "Londen-trauma" aan over hou !
Toch bedankt voor jullie inbreng...misschien komt er nog een staartje aan...en wordt het Londen-mysterie opgehelderd.
Grtjs, Jo

07.08.2012 - 19:39:32 raf de proost
Dag allemaal,

Er zijn met zekerheid 2 Londenreizen geweest. De eerst daar was ik bij, de 2de bleef ik gewoon thuis. Mijn vader was van mening dat je geen 2 keer op "studiereis" ging naar dezelde bestemming.
Wij zijn met de boot geweest, naar Dover en dan met de trein. We logeerden in een hotelletje in een redelijk nette buurt. Volgens mij ergens aan Elefant and Castle. We bezochten British museum, Tussauds, we zagen de aflossing van de koninklijke wacht, dronken Guiness, gingen in Shaftesbury theater naar Hair waar we na de voorstelling mee op het podium dansten, kwamen terug en gingen met opnieuw voldoende Guiness bij madame Alexander koffie drinken met een stuk van haar zelfgebakken taart. Haar dochter Annick (?) was een van ons als ik me niet vergis. Jacqueline Piessens zal zich ongetwijfeld nog weten dat ze een vertalingsprobleem had bij de apotheker. De medische reden is te delicaat om hier te vermelden. Eigenaardig genoeg heb ik geen enkele foto hiervan. Hopelijk vind Glenn Godecharle (broer van Guy) tussen de massa foto's van zijn moeder een aantal verborgen schatten.

Groetjes aan iedereen en blijf bezig.

Raf

08.08.2012 - 07:53:04 Edwin Vandenberghe
Jo

Ik ga iemand anders bedoeld hebben i.p.v. Nadia
Het is ook al meer dan 40 jaar geleden en een mens kan dan ook fouten maken en dat Nadia niet alle leerkrachten kan herinneren is ook normaal
We denken verder
Vriendelijke groet

Edwin


Blontrock, Beels, Van Montagu, Allaert
08.08.2012 - 09:24:23 Jo VH
Aan Raf De Proost

Dag Rafke,

Geestig en instructief om je nog eens te lezen…
Je uitleg leunt het dichts aan bij wat ik mij herinner van die Londen-trip !... Maar ik kan mevrouw Alexander & haar dochter in dit verhaal niet thuisbrengen... Kan je daarover wat meer vertellen ?

Ook het feit dat je nergens vermeld met wie we daar allemaal waren... M.a.w. weet je me niet te zeggen of ik er al-dan-niet bij was !... Let wel : van ’t zelfde laken een broek langs mijne kant !

Mevrouw Piessens… dat was toch de lerares Engels ? Het moet gezegd, ze loenste een beetje...
Maar waarom had ze dan een taal of vertaal probleem en dan nog met een delicate medische inslag ? Zou het kunnen dat het over hetzelfde “incident” gaat waar Erwin Vandenberghe naar refereerde ?

Dixit EVDB : “...Wij zijn met haar naar het Londens hippiekwartier geweest en herinner me nog iets dat ze daar tegenkwam en om hulp vroeg. Moeilijk om er over te schrijven, wellicht weet zij nog wat het is...”
Erwin dacht wel in deze persoon Nadia L’Eau te herkennen (?), wat dus blijkbaar niet het geval was !

Als het past zal ik proberen Glenn G. te overhalen om eens in de foto-schoendoos van zijn moeder te snuisteren…wordt vervolgd.

En zo blijven we idd bezig,
Grtjs, Jo(han)

08.08.2012 - 10:17:21 Jo VH
annexe :

Mea Culpa...het moet natuurlijk EDWIN zijn i.p.v. Erwin...sorry Edwin !
Tot later, Jo

08.08.2012 - 19:27:06 raf de proost
Dag Jo & Co,

de herinneringen aan de Londentrip zijn nog levendig, zij het niet gedetailleerd, in mijn ouder wordend brein aanwezig. Wie er allemaal bij was weet ik niet meer. Guy G, Jan S en Carlo waren er zeker bij. En Jacqueline P. - die van Engels - was er zeker bij. Naast een bezoek bij de apotheker, zal zij zich waarschijnlijk ook "Room with a view" herinneren. Aangezien de feiten verjaard zijn, kan ik met een gerust geweten melden dat ik als bespreking van genoemde boek, gewoon deze uit Humo uit het Nederlands vertaalde. Zij vond de kwaliteit (van de inhoud en niet van de vertaling) hoogstaand. Ook al had zij, noch ik het boek gelezen, was het een succes en kreeg ik een goed rapport. Ze vroeg me wel haar het boek te bezorgen. Jammergenoeg nergens te lande te vinden. In Londen vonden wij uiteindelijk samen een Pinguinpocket en zo kwam alles goed. Van het voorval met Nadia is me niets bekend. Ik weet wel dat op de terugvaart heel wat makkers te veel gedronken hadden en wellicht was niet iedereen in staat mee naar de "villa" van Alexander te gaan. Dit bezoek was trouwens niet gepland en een zeer uitzonderlijk privilege.
Wij hebben een bezoek gepland aan de moeder van Guy en Glenn en zullen de foto's ter sprake brengen.
Zo de groeten en tot de volgende.
Raf

ps: Edwin ik ben blij dat je weer in goede gezondheid bent en hoop dat dat zo blijft

Raf

09.08.2012 - 11:58:29 Edwin
Hallo Raf,

Als ik iemand goed herinner is het wel u.
Een steeds goedgemutste en goedgeluimde leerling
Toch moest men steeds opletten wat men tegen jou zei, je had steeds je antwooord gereed
en dan steeds op een dubbelzinnige manier. Om nooit te vergeten !
Tot wederhoren

Vriendelijke groet

Edwin

21.08.2012 - 18:39:53 lieve van steenberghe
Hallo iedereen,

Ik heb gisteren, maandag dus, telefonisch kontakt gehad met Nadia L'eau. Ik zie haar gezicht van 40 jaar terug, zo voor mij. Ik was dan ook enorm geschrokken toen ik vernam dat Ann Filz overleden is. Spijtig... Ik zie ook uit naar de bijeenkomst in september maar zou graag weten hoe laat we afspreken en de plaats van afspraak. Ik zie er echt naar uit.
Groetjes aan allen en tot later nog eens.
Lieve Van Steenberghe

22.08.2012 - 08:25:35 Jo VH
Hoi Lieve,
Je hebt dan toch contact gevonden ! goed zo...
Nadia beloofde mij om naar foto's te zoeken (ondertussen al een tijdje terug). I.v.m. Ann Filz kon je dat reeds lezen bovenaan deze pagina (naast de foto met Mw. Devynck)in een relaas van Nadia. Ik was natuurlijk ook geschrokken aangezien ik Ann zeer goed gekend heb.
In verband met die afspraak voor de Reünie... 'k Kan alleen voor mijn eigen spreken omdat ik dezelfde dag vroeger weg moet, dus ik zie jullie waarschijnlijk terplaatse (?) zo rond 10.30u.
See you, Jo

22.08.2012 - 15:19:26 lieve van steenberghe
Ok Jo, ik zal ook proberen om tijdig aanwezig te zijn en hoop zoveel mogelijk mensen terug te zien. Tot later nog eens. Groetjes aan iedereen daar.
Lieve

24.09.2012 - 13:33:48 lieve van steenberghe
Hallo iedereen,

Ik hoop dat de bijeenkomst nu zondag doorgaat wat ik heb er lang genoeg op gewacht om enkele van de anciens terug te zien. Nadia jij komt toch ook hé. Zo afspraak nu zondag rond 10u30 -11OO ?
Groetjes en tot later.
Lieve Van Steenberghe

26.09.2012 - 20:53:17 raf de proost
dag iedereen,

Ik kan er helaas dit jaar niet bij zijn. Ik wens jullie een prettige dag met veel mooie herinneringen en veel plezier. Bij leven en welzijn tot ziens.

Raf

30.09.2012 - 19:10:44 norbert busschots
Hallo Nadia, waarschijnlijk ken je mij niet, ik ben een klasgenoot van je zus Machteld, Wil je haar langs deze weg mijn groeten overmaken. bedankt (pappie Norbert)

03.10.2012 - 16:54:02 Chris Verdeyen
Dag allemaal,
Het forum is mij nog maar net bekend, en alhoewel ik het diagonaal heb doorgenomen, roept het toch herinneringen op. Even voorstellen : Chris "Cardiac" Verdeyen, de kleine broer van Fernand/Ferre "Zapata" Verdeyen. Bells are ringing ?
Zelf was ik resident van 1964-1965 en later van 1969-1975. Dus het hele ZLM doorlopen. Uiteraard herinner ik mij duizenden dingen, anekdotes, avonturen enz...
Van onze leeftijdsgenoten kan ik nog wat namen noemen : Jan Surmont, Patrick Allaert, Ben Kolenbranders, Willy Beels, Yvan Steenhaut, Charles Moring, Alex Neybuch, Alain Garnier, Brian Bornemann, Johan Verhaeghe, Eric Voet, Emmanuel d'Hoop, Jacques De Neve, Axel Van de Veegaete, Erwin Van Den Enden, Jan Coene, en nog zovelen die ik later wel zal oplijsten.
Andere figuren : Andre Viaene, Papa Viaene, dr. Aspeslagh, dr. Flahaut, Poetchi (en niet Foetsie !; de echte naam was Kees), Mw. Cordier, Paul (van de bar), Francis Seynaeve, de clan Mussely (Eric, Yvette, en later de jongste broer), Jean Pierre Markey, Piet Wittevrongel (heeft de boot van Brel geborgen), Jules (den ezel !!!), Achilles (kok), Miel (hulpkok) enz... ook hier kom ik later op terug.
Laat maar horen.

03.10.2012 - 20:19:59 Chris Verdeyen
Ere wie ere toekomt !
De meisjes : Liliane Wybo, Myriam Cochet, Caroline en Jana Ziedens, Patricia Vandeputte, Sabine en Daphne Alexander, Anne Marie Demol, Thérèse Sybille, Frieda Wuyts, Marina Tas (stiefdochter van Mw. Corné), .... anderen komen nog wel uit mijn harde schijf.

16.10.2012 - 15:51:17 Jo(han) Van Heesvelde
Dag Chris,

Goed om iemand te lezen die nog zoveel namen kent !
By the way : hoe is het met je broer ? Je zegt er niks over !...De Ferre heb ik ook goed gekend, 'k denk wel dat je hier of daar op deze site een fotootje van hem zult vinden. Hoe komt het dat we zoveel mutuele vrienden hebben...en toch kan ik me je niet voor de geest halen... trouwens je vermeld mijn naam ook niet, hoewel je deze pagina gebruikt...
Vertel maar verder (als je wilt)
Tot binnen kort, Grt, Johan Van Heesvelde

23.10.2012 - 19:26:00 chris verdeyen
Johan,
Ik zal je pagina NIET meer gebruiken want alles wat ik me nog kan herinneren komt voortaan op de "2012" terecht. Daarom heb ik Marc gevraagd om een en ander te sorteren. Wat de Ferre betreft : hij maakt het goed en is cultuurfunctionaris in Ekeren. Allicht zijn zijn apejaren ook voorbij ?

Code à introduire

In te geven kode