Documenten
Geschonken foto's van Jo
Zeepreventorium
Home » Geschonken documenten » Jo Van Heesvelde » berichten 2012
Wens je hier ook je eigen pagina met je foto's, geen probleem, geef mij een seintje!

Contacte-moi si tu veux placer tes photos sur ce site!

Jo Van Heesvelde

De teksten zijn gesplitst omdat de pagina te veel beeldelementenen bevat, en dus trager wordt geladen. Ga naar de index Jo van Heesvelde voor de andere bijdragen.

25.01.2012 - 09:37:30 lieve van steenberghe
Hallo Johan

Mijn naam is Lieve Van Steenberghe en ik was in het Prevent van 1969-1970. Graag wat meer info over de bijeenkomsten a.u.b.
Kende zeer goed Nadia en Ann, deelden dezelfde kamer.
Groetjes
Lieve

25.01.2012 - 09:42:38 Marc Doigny
Meer informatie staat op de pagina van de anciens.

14.03.2012 - 14:45:17 Jo Van Heesvelde
Dag Edwin Vandenberghe,
't Is geleden van vorig jaar augustus dat ik nog iets van je las...
Ondertussen ben ik naar de reunie geweest en heb ik Hilaire Maertens ontmoet...veel bijgepraat, maar hij wist mij ook te vertellen dat je ziek was (?), hopelijk gaat het nu beter !
Laat iets van je horen aub.
We zijn nog niet uitgepraat over dat "reisje" naar Londen (in de jaren stillekes)...
Onlangs nam Lieve Van Steenberghe met mij contact...misschien ken je haar ook ?...binnenkort komen we samen om ouwe koeien uit de gracht te halen...spannend ! want in geen 40jaar (of meer) meer gezien. Tot later, Grtjs, Jo

20.03.2012 - 21:00:11 Edwin Vandenberghe
Hallo Jo,

Helaas was ik niet aanwezig op de oudleerlingendag.
Een zware operatie heeft mij maandenlang kalm gehouden . Intussen is er een tweede ingreep geweest en ben nu in volle revalidatie en met succes.
Ik zal er zeker zijn op de volgende oudleerlingendag en hoop je dan te zien. Herkennen zal iets anders zijn na zo vele jaren. Trouwens vele oudleerlingen van mij en van mijn collega's zijn al gepensioneerd....

21.03.2012 - 11:16:56 Jo Van Heesvelde
Hallo Edwin,
Goed om lezen dat je met succes behandeld werd !!
We moeten toch niet wachten op een toekomstige oudleerlingen samenkomst om wat info te vergaren...
Maandag ll. had ik een eerste afspraak met mw. Lieve Van Steenberghe...Zij moet ook een oud-leerlinge van u geweest zijn, zegt die naam u nog iets ? 'k Moet bekennen dat tijdens onze samenkomst er niet is gebabbeld over "leerkrachten" en het Zeelyceum in het algemeen. Tot mijn schaamte heb ik ondervonden dat ik een "terrible short memory" heb. 't Is zo ongeveer 't zelfde met onze Londen-trip (way back). Mijn geheugen zegt mij : ik ben in Londen geweest (in die tijd) en ik zie mij zitten & op het einde zelfs mee dansen op de bune, in de Musical Hair...maar vraag mij niet meer met wie, hoe ik daar terecht kwam, waar ik overnachtte edm... Dan schreef je mij (heel kort) dat de oudste leerlingen naar Londen gegaan zijn om de fameuze tento van Toetanchamon te bezichtigen (waarschijnlijk in het British Museum ?)...zo komen kleine stukjes van de puzzel terug op hun plaats. Kan je iets meer over die trip vertellen aub. (heb je toevallig hiervan foto's)...
Hebben we samen nog andere uitstappen gedaan ?
Details van gebeurtenissen neerschrijven is een goeie therapie voor uw herstel ;-)
Tot later & alvast bedankt om "blanco's" in te vullen ! Grt, Jo

21.03.2012 - 12:20:50 Jean-Pierre Dubois/Science Press vzw
Gegroet Jo en Edwin, en meelezers!

Eventjes melden dat ik voor september 2012 nog drie volledige dvd-documentaires
over het ZPM en de scholen zal klaarhebben voor dvd-verkoop en voorstellingen.
Meer info via jpdubois@sciencepress.be


Erik Voet en Raf de Proost
(foto: Raf de Proost)
23.06.2012 - 20:02:04 raf de proost
Beste allemaal, ruim 45 jaar geleden moet het geweest zijn toen ik samen met veel van de hogervermelden samen in het zeepreventorium vertoefde. Ik heb met veel pijn en veel te vroeg afscheid genomen van Guy Godecharle. Heb daarna niemand meer ontmoet : Roland van Kriekinge, Johan van Lerberghe, Charles Moring, Guido Struyven, enz. Pas vorig jaar ben ik, na 45 nieuwjaarskaartjes, Jacqueline Piessens terug gaan opzoeken in De Haan. Wat een herinneringen hebben wij opgehaald. Vooral de reis naar Londen gaf aanleiding tot heel war nostalische gevoelens. En Colletje Desmedt aka madame Debuck, enz enz enz. Het zal de druk van de jaren zijn denk ik die me telkens weer terug doet denken aan de mooie jaren in groene training (de bordeuxkleurige waren nl te klein voor mij). Groetjes en wie weet komen we elkaar nog eens tegen. Raf

23.06.2012 - 20:34:04 raf de proost
Beste,

Het reisje naar Londen waar ik bij was ging per boot en niet per vliegtuig. Jacqueline Piessens (mevr Temo) was er als leerkracht Engels zeker bij. We hebben Hair gezien en na afloop op het podium gedanst, British museum gezien, gedanst aan Buckingham Palace en vooral ook te veel gedronken. En na afloop met z'n allen voor koffie en gebak in "de villa" bij Mme Alexander. Herinnert iemand de bustrip naar het Evoluon in Eindhoven ? de Woehashow in de grote zaal?
Samen met de anderen van "mijn" jaar hebben we de eerste 2 oud-leerlingendag georganiseerd. En daarna nooit nog iets van het prévent gehoord. Leuk toeval dat ik vandaag deze site tegenkom.
Groetjes uit Ravels (voorheen Arendonk)

  • Whoeha-show met aan de guitaar Johan de Weerdt
  • Whoeha-show met Jean-Claude van der Auwera, Patrick Allaert en knapenkoor

24.06.2012 - 09:44:08 Jo Van Heesvelde
Dag Raf,
Goed om je (beide) tekstjes te lezen...
Zeker wat die Londen-trip betreft, want daar heb ik al een aantal berichten aan gespendeerd... Intussen ben ik ook Edwin Vandenberghe tegen het lijf gelopen (totaal hersteld !), maar Edwin's tijd was eerder beperkt op dat ogenblik, daarom kon ik hem niet met meer nadruk hierover bevragen.
Mag ik van je weten over welke periode het exact gaat ?...Want je ziet maar, wij spreken over de trip naar Londen via vliegtuig...en jij via boot met Mw Piessens -'k wist zelfs niet dat ze Jacqueline heet-. "Evoluon" zegt mij ook vaag iets, maar Londen moet dieper gezeten hebben.
Ik heb nog met Guy Godecharle (& nog iemand anders uit Brugge) op dezelfde kamer geslapen.
Lieve Van Steenberghe ben ik dit jaar ook eens tegengekomen (samen met haar man)...natuurlijk ook veel ouwe koeien uit de spreekwoordelijke gracht gehaald...maar niks over Londen !
Mijn oude leerkracht Hilaire Maertens (6de leerjaar) ben ik ook tegengekemen op de laatste ancien-dag...van Hilaire heb ik enkele foto's gekregen uit de jaren 1964-65.
Welke leerkrachten ken jij nog ? Welke vrienden van toen (kan je ze op dit forum krijgen)? in welke groep zat jij ? wat weet je nog van het Zeelyceum ? welke monitors & kinesisten ? Wat spookten we nog allemaal uit ? ...
Je ziet dat we met enorm veel vragen zitten...ik probeer me je voor de geest te halen (maar 't lukt mij niet)...het enige dat ik van je weet is dat je een groot persoon moet zijn, aangzien je een groene training moest dragen i.p.v. een bordeaux-kleurige zoals de meesten rond 17-18 jaar op het einde van de jaren 60 of begin jaren 70.
Moest je tijd vinden om hier verder op in te gaan...dat zou fantastisch zijn ! ook voor alle lezers van deze site.
Allé, tot later, Grtjs, Jo


Met Raf De Proost...tijdens een bezoekdag met zijn neefjes en Stefan Loos uit Mol die ook in het ZPM verbleef
24.06.2012 - 10:23:59 raf de proost
Beste,

In totaal heb ik 3 jaar doorgebracht in het preventorium. Ik meen dat het over de periode 67-68 gaat en daarna 70-71 en 71-72. Ik kreeg les van Frans de Langhe, Collette Debuck-Desmedt, Jacqueline Piessens, Edwin Vandenberghe, Monica Moritz aka Momo, van Zandweghe en de rest ontgaat me. Wel heb ik een paar namen van teruggevonden van mede-patiënten zoals Ferre Verdeyen, Jef Uyteroeve (Uitenhove?), Bart van de Leur, Willy Beels, Erik Voet, Frans de Valck, Axel van de Veegaete, Chris Tjolle (opvoeder), Johan van de Weerdt, Mieke Peys, Yves Anciaux, Erwin van den Eynde? de altijd lachende Martine Meganck, Caroline Zicola(?), Bea Allaert, Daniel Blontrock, Francine Hardy... Wat de Londenreis betreft : er zijn er volgens mij 2 geweest. De eerste was zeker per boot en het verloop is zoals ik gisteren schreef. We woonden Hair bij in het Shaftesbury theater en logeerden ergens aan Elefant and Castle (als mijn ouder geworden geheugen mij niet in de steek laat). Ik stuur je per mail een aantal foto's door. De reden waarom ik nadien nagenoeg nooit meer iemand gezien heb is waarschijnlijk te wijten aan de uithoek van het land waar ik woon en het feit dat Guy Godecharle te vroeg gestorven is. Samen met Charles Moring (tijdelijk getrouwd geweest met de Nederlandse stagaire-opvoedster Geertje Zondag) was hij diegene waarmee ik het meeste contact had.
Vriendelijke groeten. Raf

24.06.2012 - 12:00:31 Jo Van Heesvelde

Deze foto met Carlo (Charles Moring) en lerares Frans Monique Moritz (aka Momo) is genomen in de buitenklas (de duinen).
Sommige leerkrachten konden wel appreciëren dat wij hen van de zon lieten genieten.
Hier werd een reclamefilmpje voor Mars nagespeeld.
C. Moring is het gretige, Raf De Proost de lacher, Momo de voedstermoeder...
De derde jongen is Jacques de Neve de Roden, franstalig maar volgde les in de nederlandstalige afdeling.
Ja, Raf...

Ik ben volledig mee !!!
Wat een herinneringen... Ik herken JE toch !...
In feite herken ik praktisch iedereen...
Die foto met Monique Moritz, Charles Moring en jij...die andere jongen ken ik ook, maar hoe heet die terug, als ik mij niet vergis is die ook van Gent (?), was die niet franstalig (maar ook goed Nederlands machtig)...
Een foto met mijne maat Jan Surmont...Wow ! (helaas overleden)
Raf, een vraag : die foto's, zou ik die op mijn pagina mogen zetten ? (met uw goedkeuring)
Zou je wat meer duiding kunnen geven bij elke foto...want herkennen is een zaak, maar er namen op plakken is een andere !
In elk geval is uw geheugen vééél straffer dan het mijne !!!
Waarschijnlijk is dit beeldmateriaal van '70 en misschien ook van daarna ?
In 1970 werd ik 18...en was ik sortant (zelfs bij wijze van spreken verplicht geweest om het Prévent te verlaten)... Herinner je nog die brand ?
Yves Anciaux is ook iemand van uit mijn kontrijen... Samen met Thomas Binschedler (kent u die nog ?) hebben we nog toestemming gekregen om naar 'Ten Years Afer' te gaan kijken in Brussel.
We zijn samen ook nog weggeweest met M. Moritz ergens in Knokke...Ik had toen de wagen van mijn vader "geleend" ('k had nog niet de gepaste papieren, om niet te zeggen geen rijbewijs)...in die tijd kon dat nog ! Ongelooflijk !
Fantastisch dat je die foto's nog allemaal hebt !...de enige die ik niet herken is dienen ezel.
By the way : ken je nog Christian Smaele ook uit Gent (hij had polio) ?
That's it for now...wachtend op je antwoord & toelating.
EN noem mij Jo,
tot later


Een foto genomen toen wij voor de allereerste keer mochten deelnemen aan het verklede personeelsfeest - onze "gemengde" groep beeldde "jungle book" uit. Raf was Balloo (gezien zijn omvang zeker ?). Jan & ik waren blijkbaar rare vogels, aan het opschrift op onze borst te zien... Er staat wel een fout (though moet tough zijn), maar het speelde geen rol op dat moment, in tegendeel, zo viel het net op !!
24.06.2012 - 14:18:49 raf de proost
Beste,

Je mag die foto's gerust publiceren. Ik heb er trouwens nog wel wat liggen. De brand herinner ik me nog goed. Charles Moring en ikzelf waren nl door de duinen naar de Haan gegaan en gingen mij meneer Rubens (leraar van?) genieten van een lekkere wisky. We waren net te laat voor het appel, maar gezien wij beiden verbaal ons mannetje goed konden staan hebben we er ons uitgepraat. Ik was in 1970 net als jij 18. Jan Surmont, zaliger. Jammer dat te horen. Hij was diabeet en diende zichzelf insuline toe. Ik herinner me dat we naar Brussel naar de Beursschouwburg gingen per trein. Ze speelden dan de Picknick van Pinter. Jan nam gewoon zijn spuit en prepareerde deze en spoot zichzelf in de trein in. Jan was een aangename vent. Die Bindschedler kende ik al van het KA Turnhout. Blijkbaar had die heel België al afgeschuimd voor hij in de Haan terecht kwam. Ik herinner me ook nog Dora Gomme, tijdelijke leerkracht Nederlands. Ze was van Gent. Groeten. Raf

24.06.2012 - 17:36:51 Jo Van Heesvelde

v.l.n.r.
Guy Godecharles, Jan Surmont, Ferre Verdeyen, Raf De Proost, Patrick Allaert
Het meisje is Patricia Van de Putte (dochter van de tandarts uit Brugge)


Deze foto is genomen in Allergia tijdens een opendeurdag in 1971
Vlnr
Chris Tjolle (opvoeder/student HISS), Alex Van de Veegaete, Frans de Valck, Eric Voet (nu met lang haar), Willy Beels en Robert (Bart) Van de Leur.

Raf,
Dank voor het mogen gebruik maken van je fotomateriaal.
Waarom blijf je mij "Beste" noemen ?
Is het misschien omdat je je mij niet meer herinner ? 'k Heb lang gezocht naar foto's van in die tijd...maar 'k heb niks gevonden.
Bij die brand was ik ook bij betrokken, net als Jan Surmont (en nog een hoop andere gasten), 'k geloof zelfs dat Jan om dezelfde reden mocht vertrekken uit het Prevent, maar dat ben ik niet zeker.
Op dat ogenblik sliep ik op de 4de verdieping, boven de leslokalen van het Zeelyceum, in een apparte kamer...Jan sliep ook op een apparte kamer (ik denk jij ook ?)...
's Nachts durfden we met enkele andere gasten samentroepen in een van grotere kamers...en we durfden ons ook al eens te bezondigen aan het drinken van acohol-bevattende-substanties...
Jan S. kon daar niet zo goed tegen (?), waarschijnlijk door zijn suikerziekte -op dat moment vroegen we ons dat niet af-. The morning after, moesten we hem wakker maken in een bed vol kots waar hij gewoon in bleef doorslapen...buiten een stevige kater & bevuild linnen hield hij er verder niks van over...het deed ons wel efkes schrikken !
Ja, Binschedler was nen eigenaardige Zweed ! Hoe kwam hij in godsnaam terecht in het KA Turnhout ?
Je gaf me geen antwoord op enkele vragen...?
Dora Gomme komt mij niet bekend voor, wanneer was dat ?
Misschien kan je mij helpen met de naam van de leerkracht wiskunde (ze gaf waarschijnlijk ook wetenschappelijke vakken ?), het was een klein zwart harig madammeke, een westvlaamse, ze gaf onderricht op het gelijkvloers in een lokaal waar een tabel van Mendelejev op het venster was gekleefd. Niemand van haar collega's schijnt haar te kennen (?) - dixit Edwin Vandenberghe.
Misschien herinner jij je ook dat op een bepaald moment een groep(je) jongens logeerden (sliepen, ontbeten) in een villa in het dorp van De Haan zelf...(ik kan de periode niet goed situeren). Nadien is die villa gebruikt als pedagogisch centrum (of zo iets ?).
Begin januari 1970 of 1971 (?), mochten enkele van de "oudste" jongens met een zelf gemaakte 'ster' Driekoningen gaan zingen in De Haan (voor welk doel weet ik niet meer), normaliter ging ik mee, maar...ik kreeg een accute aanval van peritonitis (gesprongen apendix), ik kon onmogelijk nog zefstandig op mijn benen staan - Jan helpte mij naar de infirmerie -, diezelfde nacht werd ik geopereerd in het Fabiola Ziekenhuis Blankenberge...'k heb daar ongeveer 3 weken gelegen (blijkbaar in die tijd, veel geluk gehad). 'k Heb daar ook bezoek gekregen van uit het Prevent (weet niet meer wie allemaal). Dit juist om je iets meer over mezelf te vertellen.
Tot de volgende,
Grt, Jo

24.06.2012 - 20:21:30 raf de proost
Dag Jo,

Het eerste jaar heb ik een kamer gedeeld in het hoofdgebouw (deels met Guido Struyven). Later kreeg ik een kamer alleen op de eerste verdieping in het Zeelyceum net boven de (afgesloten) hoofdingang met trap. Ik heb herinneringen aan die nachtelijke activiteiten waarbij de moeder van Guy G. nogal eens voor de nodige drank zorgde. Ik had een alvama-bed (als die naam juist is) met een slaapzak, heel gemakkelijk bij ongelukjes zoals Jan Surmont wel eens had. Het gebouw in De Haan is het Astel.
In feite een hotel voor gasten, maar eigenlijk een logement voor de privé-leerlingen uit de beter "klasse". Emanuel D'hoop van de Coupure links of rechts uit Gent logeerde er in elk geval.
Nu is het gebouw veerwaarloosd en het zal niet lang duren of er worden nieuwe appartementen gebouwd. Toen wij in oktober in de Haan waren zag ik het gesloten winkeltje van Georgetteke. Hier kochten we alles wat verboden was, behalve sigaretten die kwamen uit het krantenwinkeltje om de hoek. Zo, als er weer inspiratie is laat ik weer wat van me horen.
Groeten.
Raf

28.06.2012 - 09:51:21 Jo Van Heesvelde
Annexe,

Zoals ieder kan lezen (en zien), hebben Raf De Proost en ik onderling heel wat gecorrespondeerd de laatste tijd...(hij bezorgde de meest foto's)...waarvoor mijn dank !
De moeilijkheid was dat ik Raf herkende, maar Raf kon mij zich niet meer herinneren.
Persoonlijk had ik geen fotomateriaal uit de tijd van het ZPM, dus heb ik maar enkele foto's van mezelf doorgestuurd van tussen 1971 en 1975...
Volgens Raf herkende hij me op de groepsfoto genomen in het "Klein Kasteeltje" (zie foto, waar zit of sta ik ?).- Achteraf ingevoegd door onze vriend Marc Doigny.
Zo kwam Raf uit op de "tough to be a bird"-foto, achteraan de foto stond ons beider naam : Jan & Johan. (spijtig genoeg geen jaartal)
Omdat Raf mij alleen kende onder de naam "Johan", was er ook het probleempje met de naam "Jo"... zoals iedereen mij nu kent.
In elk geval is dit de EERSTE foto van mezelf ten tijde van het Zeelyceum.

28.06.2012 - 11:17:43 Jo Van Heesvelde
Aan Marc Doigny

Dag Marc,

Vooraleerst, bedankt in naam van iedereen hierbij betrokken en in het bijzonder van mij...voor alle speciallekes dat je voor deze site doet !
Een vraagje : kan je op een of andere manier bv. Ann Van Montagu, Bea & Patrick Allaert...en nog andere mensen, die reeds teksten & foto's doorstuurden voor deze site, verwittigen dat er een nieuw aantal foto's gepubliceerd zijn (en er komen er nog)...misschien heb je email-adressen, dan kan ik er een aantal van contacteren...dat zou fantatisch zijn en waarschijnlijk terug een aanwinst van anekdotes, foto's, terugvinden van oude bekenden...enz.
(eens iets anders dan Facebook, Twitter edm)
Kan je mij helpen Marc ?
Grt, Jo

30.06.2012 - 07:31:44 Marc Doigny
Hello Jo,
Ik bewaar geen contactgegevens van de mensen, enkel als ze zich ingeschreven hebben om een bericht te ontvangen bij publicatie op de website, dan moet ik natuurlijk hun email adres hebben.

02.07.2012 - 08:50:31 Jo Van Heesvelde
Aan Edwin Vandenberghe,

Dag Edwin,
Hopelijk gaat alles goed met u ? (hoe gaat je nieuwe boek ?)
'k Heb maar een klein vraagje : Johnny Vanhuysse en Leon Vanherentals (schrijfwijze ?), waren dat leraars van het Zeelyceum en welk vak gaven zij ?
Kan je asap antwoorden aub, want 'k heb nog een interessant fotootje.
Tot later, Grt, Jo

04.07.2012 - 15:09:00 lieve van steenberghe
Hallo Jo en andere mensen van het Prevent,

Spijtig dat ik alleen maar namen kan herinneren van andere medebewoners van het Prevent , jaren 69 en 70. Bea en Patrick Allaert, Edwin en nog vele andere. Ik zal toch nog maar eens proberen één van de dagen Nadia L'eau te bereiken. Er was nog iemand van Geraardsbergen die dezelfde periode van mij ook in het Zeepreventorium was nl. Johan Hellinckx ( ik weet niet of iemand hem nog kan herinneren). Jo, ik zal later nog eens kontakt opnemen met jou want momenteel zitten we met verhuisplannen en dat brengt nogal wat rompslomp bij.
Groetjes aan iedereen en tot later ...
Lieve Van Steenberghe

06.07.2012 - 08:30:36 Jo Van Heesvelde
Dag Lieve,
Bedankt om toch nog te reageren. Het zou fijn zijn om Nadia L'Eau bij het ZPM-gebeuren te berekken. Volgens ik mij herinner is dat nog een madam (in de tijd een meissie) met haar op haar tanden !
Johan Hellinckx doet geen belletje rinkelen, sorry ! Misschien kan iemand anders hierop inspelen ?
Grtjs vanuit Wondelgem.
Jo(han).

06.07.2012 - 08:48:57 Jo Van Heesvelde
Aan Marc Doigny

Dag Marc,
Eerst en vooral bedankt om Kathleen De Clercq haar échte naam terug te geven.
Mag ik je vragen om al je ICT-capaciteiten aan te wenden...en de "onvergrootbare" foto's, alsnog aan te passen om deze toch te kunnen vergroten...dit zou fijn zijn voor alle geïnteresseerden.
Dank bijvoorbaat.
Grtjs, Jo

06.07.2012 - 08:56:35 Marc Doigny
De onvergrootbare foto's kunnen niet uitvergroot worden omdat ik ze maar in klein formaat ontvangen heb.

06.07.2012 - 10:06:30 Raf de Proost
Goede morgen,

Wat de "onvergrootbare" foto's betreft : ik ben IT-analfabeet en zou niet weten hoe ik die dingen anders zou kunnen doormailen (inscannen, bijvoegen en doorsturen). Kan je mij op weg helpen aub.

Alvast bedankt en aan iedereen een zalig zonnig weekend.

Raf

09.07.2012 - 19:52:12 Raf de Proost
Dag Jo,

Ja was nog op zoek naar een notariszoon uit Brugge. Zijn voornaam ken ik niet, maar zijn naam was Vanderhofstadt en woonde m.i. in St. Andries Brugge. Groeten.
Raf


30.07.2012 - 21:23:41 Marc Doigny
Die Jan Surmont was blijkbaar ook één van mijn opvoeders! (HISS promotie 1973).
Ik heriner mij Jan Surmont héél goed: hij dumpte ons in de duinen tussen het preventorium en de Vosseslag. Ik heb hem herkend op de groepsfoto op het strand.

31.07.2012 - 12:06:16 Jo VH
Hello Marc,
Dus, je hebt Jan Surmont nog gehad als opvoeder ??? dat moet dan ook 1973 of later geweest zijn ?
Ik weet daar uiteraard niks van, aangezien ik nà het schooljaar 1970-71 het ZPM verliet.
De wereld is klein...Jan was mijne maat (zie foto : it’s t(h)ough to be a bird)...Hij moet dan ook (waarschijnlijk) zowat de enige Humoniora Zeelyceum student geweest zijn die overstapte naar het HISS, van honkvast gesproken !...
In elk geval kende hij dan "het klappen van de zweep", maar dan aan beide kanten, daar kan je blijkbaar van meespreken ?
Hoe dat je daar niet eerder op in gegaan bent...Jan's naam is toch al een aantal keer aan de orde geweest !
'k Heb ook die lijst met "HISS promoties" doorlopen...daar staan ook een hoop met bekende namen in. Onderandere ben ik op zoek naar ene Nadia L'Eau, en in die lijst vind ik haar zus Machteld...'k was dat totaal vergeten !
Hopelijk komen we nog zo van die "surprises" tegen ?
Grt, Jo

31.07.2012 - 12:21:59 Marc Doigny
Hello Jo,
Ik had de link nog niet gemaakt. Geen idee dat het dezelfde persoon kon zijn. Op de foto kwam zijn gezicht mij wel bekend voor, toen ik de foto op de site zette. Toen ik de naam las ben ik in de promotielijsten gaan zoeken. De jaartallen kloppen in ieder geval: ik heb hem gekend als opvoeder in mijn laatste jaar in het prévent.

24.02.2019 - 09:55:00 Dora Gomme
Ik gaf Nederlands in het Zeelyceum in de jaren 70,geen scheikunde; zag er evenmin uit als de oer-rat met lang zwart haar,en heb nooit in de kelder les gegeven.Overigens waren mijn relaties met collegas tamelijk normaal , vriendelijk..Ook herinner ik mij " mijn eerste leerlingen" nog zeer goed;zou ze graag eens terug zien !

24.02.2019 - 09:56:29 Dora Gomme
Ik gaf Nederlands in het Zeelyceum in de jaren 70,geen scheikunde; zag er evenmin uit als de oer-rat met lang zwart haar,en heb nooit in de kelder les gegeven.Overigens waren mijn relaties met collegas tamelijk normaal , vriendelijk..Ook herinner ik mij " mijn eerste leerlingen" nog zeer goed;zou ze graag eens terug zien !

24.02.2019 - 10:14:46 Dora Gomme
Mijn tekst was een terechte rechtzetting , n a v een beledigende en o juiste tekst over mij , D. Gomme , door zekere J. Van Heesvelde , die ik nooit gekend heb. Waarom is mijn tekst zo vlug verdwenen ?

24.02.2019 - 11:12:30 Edwin
Hallo Dora,

Ik herinner je nog goed alhoewel het al een tijdje geleden is. Als ik me niet vergis hebt gij
geen jaren lang les gegeven in het ZPM. Ik ben de leraar aardrijkskunde Edwin Vandenberghe
die op het zelfde verdiep zat als u. Als ge wilt in contact komen met enkele leerlingen geef mij de naam op.
Ik zal zien of ik enkele kan contacteren.
Toch deel ik u mede dat Dhr en Mevr Corné - Vandamme (directrice) sinds een tiental jaren overleden zijn.
vriendelijke groet Edwin


24.02.2019 - 13:02:28 Dora Gomme
Hallo Edwin ,bedankt vr je reaktie. Ja , graag , bijv. van Raf de Proost ,Roel van Kriekinge ,Axel v d Veegate , Patrick...,om mee te beginnen..Wat jammer v Jan Surmont , Guy Godecharles , jou herinner ik me vaag , de leraar latijn..naam vergeten...Dora

28.02.2019 - 20:01:31 Dora Gomme
Ik heb ongeveer 3 jaar les gegeven in het zeepreventorium.. Daar ligt intussen wel bijna een halve eeuw tussen..Mijn leerlingen zijn thans op pensioen...Hoe totaal onwezenlijk is dat..
Dora Gomme

01.03.2019 - 01:38:15 Johan Hellinckx
Hallo, ik zie mijn naam voorbijflitsen op deze webpagina...vooral door Lieve Van Steenberghe die mij nog (als naam) zou herinneren... ik was twee jaar in het Zeepreventorium en heb daar een geweldige tijd doorgebracht, ik leerde daar alle sporten die ik later zo graag beoefende, atletiek, voetbal, base ball (in de put, weet je nog?), zwemmen, basket, volley ... mijn inspirerende bron was mr Chevalier (super kinesist)- er was toen ook Yoga door een beroemde yogi (zijn naam ontgaat me) - ik was toen een beetje de verzorgen van de kleine boerderij met kippen , eenden, konijnen, schapen en onze ezel "juul" waar we met de kar konden rondrijden. De boerderij hebben we zelf gemetst in groep, we hadden het pannenkoekenhuis in de duinen , jaarlijks een schaap aan het spit! ik herinner mij het hindernissenparcours van het leger ,met de "deadride" vanop de duinen, de tunnel naar het strand, en nog enkele namen...Struyven, Vanderleur, Crivits, Bocksoen, Pools, en anderen die mij ontgaan zijn...mw Corné directrice was eveneens van Geraardsbergen, maar inmiddels overleden hoorde ik... memories...good memories...

17.04.2019 - 18:49:10 Lieve van steenberghe
Beste Johan,ben blij dat er toch nog mensen zijn die zich de mooie tijd herinneren van toen. Een tijdje terug heb ik Johan Van Heesvelde en Nadia L'eau nog gehoord maar van de meeste mensen ken ik de namen niet meer, ook Marc doigny zegt mij iets. Hoe gaat het nog met je? Laat eens iets weten.Groetjes .Lieve Van Steenberghe

17.04.2019 - 18:49:41 Lieve van steenberghe
Beste Johan,ben blij dat er toch nog mensen zijn die zich de mooie tijd herinneren van toen. Een tijdje terug heb ik Johan Van Heesvelde en Nadia L'eau nog gehoord maar van de meeste mensen ken ik de namen niet meer, ook Marc doigny zegt mij iets. Hoe gaat het nog met je? Laat eens iets weten.Groetjes .Lieve Van Steenberghe

Ga naar de index Jo van Heesvelde voor de andere bijdragen.

Code à introduire

In te geven kode