Documenten
Geschonken foto's van Jo
Zeepreventorium
Home » Geschonken documenten » Jo Van Heesvelde » berichten 2011
Wens je hier ook je eigen pagina met je foto's, geen probleem, geef mij een seintje!

Contacte-moi si tu veux placer tes photos sur ce site!

Jo Van Heesvelde

30-06-2011 11:29:00 Jo Van Heesvelde

6de leerjaar: in de klas van Hilaire Maertens
Ik ben ook een ancien...en toevallig op deze site verzeild. 'k Ben 2 x in het Prévent geweest : van '64 tot '65 en van +/- '68 tot '71. 'k Heb er het 6 leerjaar gedaan (+ nog enkele maanden nà het schooljaar ?) met als leerkracht dhr. Hilaire Maertens. Dan volgde een periode in de hotelschool van De Panne... En tussen mijn 15de/16de en mijn 18 jaar verbleef ik terug in het Preventorium en in het Zeelyceum. Voor mij is het ook moeilijk om mij namen de herinneren (nà bijna 50 jaar !)...De meeste opmerkingen/omschrijvingen/verwijzingen enz. die ik las op de site zijn correct en doen mij ook nostalgisch worden. Ik kijk uit naar mijn eerste reünie (engens in oktober 2011 ?)...In elk geval proficiat voor de initiatief nemers van de site (o.a. Marc Doigny). Veel Gentenaars ben ik niet tegengekomen, een paar namen heb ik onthouden : Charles Moring & Nadia L'Eau (deze mensen moeten nu eind 50jaar zijn)...Namen die mij ook tebinnen schieten zijn : Jan Surmont, Jan Kempeneers, Jan Tessier, Henri Crevits, Guy Godecharles, Vander Hofstadt...en vooral Anne Filz. Misschien zijn er lezers die mij aan een paar adressen (mail-) kunnen helpen ? Alvast dank hiervoor. 'k Ben bereikbaar : jo.vanheesvelde@telenet.be

04-07-2011 11:53:36 Jo Van Heesvelde
De namen bij de foto hierboven:
Thybaert Monique
De Boever Denise
Sonck Marleen
De Clercq Kathleen

Driesmans Ronan
Van Heesvelde Johan
Hoste Eddy
Moring Carlo
De Smaele Yvan
Peeters Jan

Misschien kan ik ook wat meer info kwijt...nà het lezen zovele berichten.
De franstalige Sebille Thérèse scheef over namen & personen die ik ook gekend heb : Daniel Blontrock, Jacques Donderwolke, Guy Godecharles, Jan Kempenaers, Ben Kolenbrander, Moring Charles, Toumpsin christian, Vande Veegaete Axel, Eric Voet, Ziedens Caroline...
Bea Allaert verwijst naar : Jan Van lerberghe, Jan Tessier, Nadia L'Eau, Anne Filz, Henri van Herck...
Anne Naverne verwijst naar een goede vriendin nl. Denise Kapuzinski - 'k ben trouwens nog bij haar (en haar zus)thuis geweest, dit moet in Jambe of Jemeppe geweest zijn ?
Anne Van Montagu (frans sprekend ?)die trouwens zeer goed Nederlands schrijft o.a. over Martine Meeganck...was dit het meisje in een rolstoel ?...Volgens mij is Martine westvlaamse.
Van uit het HISS ken ik Marie Rose Petterson, zij was uit het Gentse...einde jaren '70 ben ik haar nog ergens tegen gekomen, toen specialiseerde ze zich in jeugd-criminalogie...dan niks meer ?
Jean Claude Vander Auwera maakte volgens mij liedjes, als ik mij niet vergis had hij zelfs een LP uit ?
Wat ik mij niet voor de geest kan halen is het feit dat we de opvoeders/monitors/Hiss-studenten niet met "mammie of pappy" aanspraken...wél gewoon bij hun voornaam (misschien was ik dat alleen ?).
Het zou mij zeer aangenaam zijn mocht iemand op dit berichtje reageren...het kan op jo.vanheesvelde@telent.be

03.08.2011 - 21:49:11 Edwin Vandenberghe
Hallo Jo,
Hoogstwaarschijnlijk heb ik nog les gegeven aan jou in het Zeelyceum. (leraar aardijkskunde)
Zijt gij nog met de hoogste klassen mee naar Londen geweest naar het British Museum (Toet-Anch-Chamon) met het vliegtuig vanuit Oostende?

Helaas moet ik je mededelen dat sommige medeleerlingen van jou jaar overleden zijn met name : Jan Surmont, Guy Godecharle(zware astmapatient)
De andere namen die je opnoemde herinner ik me nog goed maar heb ze ook nooit meer gezien.
We doen er alles aan om zoveel mogelijk oudleerlingen op te sporen en naar het ZPM (die je trouwens niet meer zal herkenen) te laten komen.
Op de oudeleerlingendag worden er rondleidingen gegeven zowel naar school toe als naar de medische gebouwen.
Ik neem nog wel eens contact op met jou
Groetjes


De namen bij de foto hieronder
04.08.2011 - 10:31:28 Jo Van Heesvelde
Dag Edwin,
Marc vertelde mij dat je copie krijgt van alle berichten...(great !)
Uw naam zei me uiteraard ook iets, maar ik dacht dat je geschiendenis gaf...dit zette ik trouwens in een van mijn vorige teksten...
In elk geval al bedankt om mij in te lichten ivm met de vrienden van toen...ondertussen heb ergens op een site gelezen dat Jan Surmont overleden was (kreun)... Samen met Guy Godecharles en ene Vander Hofstad (voornaam (?), zoon van een Brugse notaris)sliepen we met zijn 3en in een kamer, dat moet zo rond '68 geweest zijn.
Intussen ben je al een tijdje met "permanent verlof" veronderstel ik ? (ik mag nog 13 maand doen)
Misschien kan je antwoorden op de vragen die ik Marc stelde (aangezien je alle berichten door gestuurd krijgt). Wat mij vooral momenteel bezig houd is het teugvinden van een collega van u, maar dan van de lagere cyclus, dhr. Hilaire Maertens...uw waarschijnlijk bekent (?). Dé leraar die het meeste indruk bij mij na liet (der zijn er nog enkele). Ook die lerares wiskunde van de hogere cyclus (Himschoot of Van Himschoot, voornaam (?)), weet je daar iets meer over ?
Ivm met dat herkennen...daar ben ik mij ten stelligste van bewust ! Toch een goed initiatief om te proberen oudleerlingen samen te krijgen.
Buiten Marc ben je de eerste die reageert op mijn berichtjes...
'k Zal via dit medium ook nog wel met u in correspondentie treden...bedankt & doei
Tot later, Den Jo


De klas van Hilaire Maertens
04.08.2011 - 12:04:39 Jo Van Heesvelde
Ha ja, Edwin,
'k Ben niet meegegaan naar het British Museum (Toet-Anch-Chamon)...In welk jaar was dat ?
Spijtig, want nu zit ik al 36 jaar in de "culturele sector" (werkzaam Stad Gent)...en 'k heb nog altijd niet de gelegenheid gekregen om al die Egyptische-toestanden te gaan bekijken.
Zeggen die jongens nog iets : Rudy Schockaert, Johan Ballegeer, Yves Anciaux, Thomas Binchedler, Christian Smaele, Charles Moring, Patrick Oosterlinck ?
That's it for now.
Jo

04.08.2011 - 15:58:23 Jo Van Heesvelde
Erwin, nu je het zegt & over Londen schrijft...
Zou het kunnen dat we dan op eigenste ogenblik naar de musical "Hair" gaan kijken (luisteren) zijn ?
Dat weet ik nog...maar het jaartal, met wie allemaal, ons transport, van waar uit, hoe lang ons verblijf daar was, waar we logeerden, wie ons begeleidde, hoe dat opzet is ontstaan...en nog een hoop andere vragen stel ik mij hierbij...'k vraag mij dat reeds een santal jaar af ! Please help.
Tot mails, Jo

05.08.2011 - 16:01:30 Jo Van Heesvelde
Dag Erwin,
'k Kan het niet laten om nog een woordje te schrijven...
Ik dacht dat ik vandaag reeds een antwoordje zou lezen...nee dus !...intussen heb ik nog wat verder op de site gekeken en ik stelde vast dat sommige vragen zelf jàren nadien beantwoord werden. Dus geduld is de boodschap.
Kwestie van herinneringen aan bepaalde evenementen ed...nà een tijdspanne van 4 à 5 decenia...'t is niet te geloven. Vooral in die tijd beleefde je zo veel, ben je op zoveel verschillende plaatsen met een hoop aan verschillende mensen...om kort te zijn : je slaat op een gegeven moment alles dooreen, zeker als je geen referentiepunten hebt...we babbelen nog wel later.
Grtjs, Jo

06.08.2011 - 07:18:36 Edwin Vandenberghe
Hallo Jo,
Volgende week mail ik je wat meer over de oudleerlingen
Heb voor dit weekend geen tijd. Dat is altijd zo als ge gepensioneerd zijt
Verre groetjes
Edwin

06.08.2011 - 11:58:34 Jo Van Heesvelde
Pour Anne Naverne,
Ici Jo Van Heesvelde (de Gand)
Excuses voor het nederlands !
Ik zie een foto met een aantal meisjes...Therry, Deno, Bea et Anne (Van Montagu ?)
Het meisje met de naam "Deno"...kan dat Denise Kapuzinsky (orthographe ?) zijn ?
Zo ja, ik was een van haar eerste vriendjes ergens tussen '68 & '71...ze woonde in Jambe of Jemeppe (?), ze had ook een zus...'k ben later nogeens bij haar thuis geweest...maar 't is al zo lang geleden ! Heb je nog contact met haar (of een adres, email, gsm...?)
'k Heb ook Caroline Ziedens & Matine-tje Meganck gekend (maar niet zo goed).
Misschien ken je ook Anne Filz & Nadia L'Eau ?
Anne, je mag gerust in het fans antwoorden...NO PROBLEMO !
Ik ben bereikbaar op jo.vanheesvelde@gent.be of jo.vanheesvelde@telenet.be
Bedankt om te antwoorden

06.08.2011 - 12:04:05 Jo Van Heesvelde
Aan Bea & Patrick Allaert
Sorry Pat, 'k tracht mij vooral Bea voor te stellen...'k zat daar ook tss '68 & '71 (voor de twee keer, eerste keer van '62 tot '64)...idd zéér lang geleden. Van de jongens in die tijd herinner ik mij niet zoveel meer...toevallig de 3 Jannen wél: Tesier, Kempenaerts, Van Lerberghe... daarentegen kan ik mij nog levendig enkele meisjes voorstellen die Bea ook opsomde, o.a. Nadia L'Eau (ze was/is ook een Gentse)en vooral Ann Filz (wij zijn een stelletje geweest, niet lang, maar toch)...Hoe zou het nog met haar zijn ? 'k Ben nog bij haar ergens aan de kust geweest, haar ouders hadden daar een appartementje en in Brussel (dacht ik) ben ik nog naar een feestje geweest...zij hielp mij met het Frans en ik hielp haar met het Nederlands en nog zo van die dingen...
Misschien zeg ik jullie nog iets ?
't Is in elk geval fijn om op deze site zijn, was getekend, Jo Van Heesvelde, geboren Gentenaar !
PS : Jan Tessier ben ik nog tegen gekomen in Jazz Bilzen (dé voorloper van alle muziekfestivals !)

08.08.2011 - 09:44:42 Jo Van Heesvelde
Hoi Edwin,
vooraleerst wil iets recht zetten...een paar keer schreef ik "Erin ipv Edwin", sorry daarvoor !
Intussen heb ik wat geschreven met JP Dubois -oud leerling & wetenschappelijk documentalist- (als u dit geschrijfsel mocht interesseren, dan stuur ik het u even door)...Ook heb ik getracht met Guido Goossens in contact te komen, de man is mij (waarschijnlijk) onbekend, maar aan de hand van wat hij destijds schreef, vond ik het wel opportuun...Mijn tekst naar hem toe heb ik ergens op een of andere pagina's als apendix vastgehangen...natuurlijk niet meer terug te vinden. Idem voor Bea & Patrick Allaert, ook voor Anne Naverne (frantalige), maar die tekstjes vond ik terug en heb ik dan maar ook op Jo's pagina geplakt...
Hopelijk lees ik je straks, Grtjs Jo

08.08.2011 - 15:18:28 Jo Van Heesvelde
Aan Chritian Smaele & Jaak Mahieu
Ik Lees juist het korte tekstje getekend "C. Smaele"...en denk dat de "C" voor Christian staat...
Als dat zo is, dan ken ik die Gentenaar die in de 60tiger jaren in het Prevent zat...en als ik mij niet vergis kon hij zelfs goed basketten - zelfs met zijn polio handicap -. Begin van de jaren 70 heb ik nog in Gent Poëzies & Retorica gedaan (MOS/Atheneum Park, K.L. Ledeganckstraat). In die tijd heb ik Christian Smaele nog een paar keer ontmoet in het Gentse...en had hij een café-tje geopend ter hoogde van St. Michiels - Café De Poel.
Jaak Mahieu, zou ik ook moeten gekend hebben (als ik zijn teksten lees & foto's bekijk)... maar mijn geheugen laat mij terug in de steek.
Als je wil kan je rechtstreeks reageren of via jo.vanheesvelde@telenet.be / Jo.vanheesvelde@gent.be

10.08.2011 - 15:40:17 Jo Van Heesvelde
Edwin, 'k heb het kwijt gewaande tekstje voor Guido Goossens terug gevonden

Aan Guido Goossens,

We hebben elkaar waarschijnlijk niet gekend (?)...ik was 2x in het ZPM - van '62 tot '64 en van '68 tot '71 - en was in '62 (nog maar) 10 jaar oud...gewoon om even te situeren.
De namen van de "leefgroepen" zeggen mij niet zoveel meer...en wat ik mij zeker niet herinner is dat ik (wij) mamie of papie moesten zeggen tegen de opvoeders van het HISS...naar ik mij herinner zei ik gewoon de voornamen...
Tja, 't is al lang geleden !!.
'k Heb ook deze site doorlezen...en gezien dat je al veel teksten geschreven hebt...altijd interessant om lezen.
Nu lees ik dat je nog bij chef Achille gewerkt hebt (en jijzelf kok wilde worden). Ik heb tss '64 en '68 in de hotelschool van De Panne gezeten, in het laatste jaar mocht ik stage lopen in een "groot keuken"...en jawel, in het Zeepreventorium bij chef Achille ! Niet de gemakkelijkste mens om met samen te werken (hier zal ik niet over uitweiden), er was ook een nog een "slager/charcutier"...ben zijn naam kwijt, maar waarschijnlijk zal dat Marcel geweest zijn (zoals jij schrijft)...Je ziet maar Guido, de wereld wordt alsmaar kleiner en kleiner, en wij alsmaar ouder & ouder...
Misschien teffen we elkaar bij een of andere "ancien-dag" ?
Tot dan, Grtjs van Jo Van Heesvelde uit Gent - jo.vanheesvelde@gent.be of jo.vanheesvelde@telenet.be

PS : deze tekst staat ook op : De Speelvogels
Het zeepreventorium vroeger - Le préventorium des années passées
“Journée des anciens 02.10.2010”

29.08.2011 - 22:24:38 frans callenaere
Hello Jo,
De persoon die samen met C. Moring op de foto staat ben ik, degene die gedurende twee en een half jaar opvoeder was bij de Grand garçons (later Copains) van september 66 tot december 68. De laatste maanden van mijn driejarige studies aan het HISS was ik opvoeder bij de Beach Boys waar ik gedurende de maanden juli en augustus in 1971 hoofdopvoeder was.
We moeten elkaar dus blijkbaar ontmoet hebben. Het zou misschien goed zijn een foto te publiceren van u van die periode.
Tot binnenkort?

De foto dateert uit 1966... …Carlo moet ergens 13 à 14 jaar geweest zijn


Midden: Guido Struyven, Guy Godecharle, ?, ?, Ferre Verdeyen en vriendin, de vriendin van Jef Uiterhoeve.
Zittend: Glenn Godecharle en Jef Uitergoeve.
Eerste oudleerlingendag in 1973.
30.08.2011 - 14:23:54 Jo Van Heesvelde
Dag Frans,
Goed om van je te lezen !
Je naam komt veel voor op deze speciale ZPM-site...
Ondertussen weet ik ook dat je een resto-tje hebt in De Panne (Bonzellaan 8)- maar waarom "Chez Swa" ?...Dat komt misschien nog van pas (?), 'k heb ook een stukje van mijn leven in de horeca geploeterd. Waarschijnlijk hebben we elkaar gekend ergens in '68 (toen was ik 16), maar 'k weet begod nie meer hoe die "leefgroep" toen noemde. Mijn geheugen en de chronologie der feiten laten mij in de steek (!). Charles Moring heb ik gekend toen we in het 6de studiejaar zaten bij dhr. Hilaire Maertens, dat moet in '63 (of zo ?) geweest zijn & hij was waarschijnlijk de enige Gentenaar, daarom is hij mij bijgebleven.
Die foto van jullie beiden dateert van '66, toen was ik niet meer in het ZPM, 'k ben pas teruggekeerd tss juli & sept. '68. Tss 1965 & 1968 zat ik op de hotelschool van DE PANNE. Het eerste jaar lagen de interns in het KTI (of KTA ?)-hoofdgebouw, nadien werden we ondergebracht in het Blauwe Distel complex (u waarschijnlijk welbekend ?).
Apropos, ken jij toevallig die monitor die naast Nonkel Bob staat (zie bovenaan mijn pagina)?
'k Heb ook gezien dat je Christian Smaele vroeg of hij van Gentse komaf was (is)...Heb je daar ooit antwoord op gekregen ? - intussen heb ik Christian niet meer gezien -
Frans, wanneer zijn ze begonnen met dat "mammie & pappie" gedoe tegen de studenten van het HISS ? Ik heb dat, naar mijn weten, nooit gebruikt, wél gewoon de voornaam...
Zegt Marie Rose Petterson je nog iets ?
Spijtig genoeg bezit ik geen foto-materiaal van die periode...Maar misschien kan je nog het volgende herinneren : ik sliep toen in een kamer van 3 (waarschijnlijk 2de verd., kant van de sportterreinen) samen met Guy Godecharles (helaas overleden, dixit Edwin Vandenberghe, leraar aardrijkskunde Zeelyceum) en ene Vander Hofstadt (voornaam ?, hij was een zoon van een Brugse notaris)...Naar uw uitleg & mijn berekening (?) moeten wij dan de laatste 4 à 6 maanden van 1968 samen in het ZPM gezeten hebben.
Allé, mag ik nog was geschrijfsel verwachten van u ?
Grtjs, Jo

30.08.2011 - 22:57:24 Goossens Guido

Verheerlijking van de sigaret, foto genomen in de badkamer van de 3e verdiep van het Zeelyceum
Dag Jo en Frans
Tof om zo nog eens van "oude" kennissen te horen.
Hier ben ik die je zocht. Wel ik was ook bij de Petit Moyens in het schooljaar 1962-1963.
Ik was toen 8 jaar en woonachtig te Berchem in Antwerpen. Wij logeerden nog als enige jongensgroep in de Helios en zijn dan verhuist naar naar hoofdgebouw. Ik herinner mij alleen nog dat er toen 2 opvoedsters waren waarvan een dikwijls het Maria lied zong van West Site Story als wij gegeten hadden en van het hoofdgebouw naar de Helios gingen om te gaan rusten, of slapen. Strenge winter daar meegemaakt. Getuige van start en aanbouw van het zwembad en 2 maal Gilbert Bécaud daar op bezoek gezien, en nog veeeel meer.
Henrie Crevits was toen ook al in deze groep. Deze jongen was oorspronkelijk een franstalige jongen wie ik nerderlands leerde en hij mij frans. Wij sliepen in het hoofdgebouw (van onthaal) naast elkaar. Dubbelde daar mijn 3de jaar bij juffrouw De Vlieger.
Herinner mij nog een jongen met zijn familienaam Van De Putte, deze was de zoon van de tandist van het Prevent Van de Putte, niet verwarren met de aalmoezenier die ook pater Van de Putte heette.
1966-196... Grand Garcons met nr. 527 later werden het de Copins. Heb er enkele jaren geweest ook bij de Beach Boys al de namen Jo die opnoemde. Even bijvullen van Eddy Lindhout, Dens Karel helaas bijna kort na hun ontslag overleden, dan Guido Struiven, Herie Crevits, Paul Deryke, Karanie Alexis (was een donkere jongen)en zoverder. Herinner mij als opvoeders nog Frans natuurlijk "hai", Piet Wittevrongel, Freddy Soete, een zekere Hugo, een opvoedster, Marce..,Sinaeve..,Leo Feytens,en nog meer die ik wel als gezicht herinner doch niet meer bij naam.
Die brand heb ik ook meegemaakt was toen bij de Beach Boys herriner mij nog de Gendarmerie combi die kwam en er zeker 1 persoon of 2? heeft meegenomen deze jongen was franstalig met een bril. Een jongen die het in de groep ook dikwijls bond maakte. Heb nog in het Zeelyceeum geslapen omdat er kamers te weinig waren dat was toen al 1975. Gy Godecharles heb ook zeeeer goed gekend, een Antwerpenaar en ben nog ongeveer 30-31 jaar geleden bij hem thuis geweest doch is kort daarna overleden. Ben nooit in zijn groep geweest hij was ouder dan ik. Dames namen zeggen mij ook nog wat ik denk nog aan Loucks Lutgard van Antwerpen, zat in de grootste groep 1966 en aan Francine Spanhooghe een blondine die ook helaas 33 jaar overleden is had haar toen nog ontmoet in Oostende waar zij woonde.In de Keuken, Marcel was de vlaamse chef kok en Achiel de waalse chef kok deze werkten in ploegen. Eveneens werkte daar ook Julien Bolle en Emiel.... Deze generatie is helaas niet meer onder ons en niet te vergeten de groentekuisers . De beenhouwer zijn naam weet ik niet meer doch deze maakt zelf ook bloedworst voor al de hongerige maagen(jes). Herinner mij nog zeer goed dat er twee in mijn groep waren die hotel wouden doen ik en waarschijnlijk jij Jo daar ik weet dat deze jongen naar Koksijde is gegaan voor kok en ik naar Antwerpen. Doch maar voor 4 maand en weer teruggekeerd en werkte toen in Prevant Print. Wel er is zo veel te vertellen doch de ancien dag zal ons alleen wel eens goed doen.
Sorry indien ik enkele namen niet goed heb gespeld. Vandaag woon ik in De Haan.
Genegen groeten van Guido.
goossens.guido@scarlet.be

31.08.2011 - 14:48:04 Jo Van Heesvelde
Hoi Guido,
Plezant om je antwoord te lezen & dat je in één adem er onze Frans bij betrekt !
Ja, waar moet ik beginnen ?...
Guy Godecharles & ik waren even oud...'k zie hem nog improviseren op de piano en zelfs op een elektrische gitaar (misschien was die gitaar van Jan Surmont, 'k ben 't nie meer zeker)...iedereen zat er verwonderd naar te staren...zo'n kleine, onnozele en "sur place" ontstane uitspatting bracht leven in de ZPM-brouwerij. Hij kon ook nog goed basketten, als er een spelletje te versieren viel, wou ik altijd samen met hem in hetzelfde kamp staan ('k speelde ook graag basket).


Dé 3 dagen in het Klein Kasteeltje (1974)
Wie herkent Jo Van Heesvelde?
Tss haakjes, bij de Marine (1975) heb ik in de basisploeg gespeeld. Van de "Marine-tijd" valt ook nog zooooveel te vertellen, dat zelfs gemakkelijk in verband kan gebracht worden met de "Spartaanse" levensstijl van het Préventorium...Misschien later meer hierover.
Piet Wittevrongel ken(de) ik uiteraard ook door zijn basket-kapaciteiten, niet omdat hij in het HISS zat, want wij (de oudsten ?) hebben hem nooit als monitor meegemaakt.
I.v.m. die hotelschool, denk ik dat je je vergist...want ik heb wel degelijk in De Panne gezeten, niet in "Ter Duinen" Koksijde. 'k Wou mij in eerste instantie inschrijven in de hotelschool van Oostende, maar die was toenertijd volzet...vandaar ! De bedoeling was om er mijn A2 uit te doen en dan te verhuizen naar de Ceria in Brussel, dus niet zo zeer om kok te worden maar eerder om er hotelmanagement te studeren (mijn thuis was een restaurant, reeds van vader op zoon)...gelijk je weet is het dus totaal anders uitgedraaid en ben ik nà De Panne (mijn A3) teruggekeerd naar De Haan en in het Zeelyceum beland...the rest is history !
Gelijk ik lees, heb je in het ZPM een zeeer lange tijd doorgebracht zowel als patiënt, als leerling en in je professioneel leven...dus zul je wel 't een en 't ander meegemaakt hebben !
Veel stof (letterlijk !!) voor op de "ancien"dag, ik kijk er naar uit.
Tot later, ciao, Jo

Date + Time17.02.2014 - 20:39:32
NameDriesmans Ronan
TextJo Van Heesvelde, je maakt blijkbaar je levenswerk van onze kinderjaren in het zeepreventorium.
Leuk ons terug te zien.Vooral daar ik constateer dat meneer Hilaire Maertens nog altijd in leven is.
Wat mij vooral is bijgebleven zijn de sportieve elementen, een boost voor de gezondheid.Telkens als ik op bezoek ben in De Haan zal ik het niet nalaten de tunnel onder de duinen op te zoeken en vandaar richting zee eens goed na te meimeren.Waar ik geen info over aangetroffen heb is over een feestavond met dans, muziek en animatie naar aanleiding van het afscheid van Leo Martin als orkestleider, Leo was blijkbaar goed bevriend met dokter Alexander.Ik vraag me af of daat nog foto's of filmpjes van bestaan, het was ongetwijfeld voor sommigen van ons een hoogtepunt na de komst van nonkel Bob.Papie's zoals Alexander, Daniel,zijn mij bijgebleven, alsook een leraar met de naam Alex Casier (hopelijk goed gespeld), die zijn eigen gedichten voordroeg, hoe zou het met hen zijn? Ik hoop dat mijn schrijven de foto van '64-'65 verlevendigd.
Ik meen ook de man met de baard (bovenaan 2de rechts) te herkennen.
Ronan D.

Ga naar de index Jo van Heesvelde voor de andere bijdragen.

Code à introduire

In te geven kode