Danny Caes
Geschonken foto's en documenten
Zeepreventorium
Home » Geschonken documenten » Danny Caes » X
Danny Caes heeft talrijke bijdragen in het gastenboek geplaatst. Om het geheel een beetje overzichtelijk te houden werden de bijdragen op afzonderlijke pagina's gezet. Dit is het tiende deel van de bijdragen. Het negende deel van de bijdragen van Danny Caes kan u hier vinden. Dit is het elfde deel.

02.09.2006
21:31:43
Sus 3010/ Jerom 302.:
Enkele vragen (die ik destijds nooit heb durven stellen):
-Hoe werden de Mammies en de Pappies genoemd door de Frans- en Duits-taligen? Bestonden daar speciale Franse en Duitse aanduidingen voor? Of werden ze ook gewoon "Mammie" en "Pappie" genoemd?
-Wie was de bedenker van de "Mammie" en "Pappie" aanduidingen?
Toen ik in 't ZPM verbleef had ik het gevoel dat ik ineens "zéér veel ouders" had: een lange reeks afwisselende moeders en een nog langere reeks afwisselende vaders. Nogal onnatuurlijk, niet?
U zult het misschien niet geloven: gedurende de maanden na mijn "afzwaaien" had ik echt heimwee naar die vreemde kust-leefgemeenschap met al die verschillende ouders (geen wonder dat ik na 't ZPM op school "afwezig zat te dagdromen": ik was totaal in de war).
Je moest dus in je eentje proberen om een touw vast te knopen aan deze bizarre situatie (trachten om de logica ervan in te zien): van nature had je dus twee ouders, en plots kwam daar nog een hele sliert "vervang-ouders" bij, die je dan na een bepaalde tijd ineens allemaal weer moest "loslaten".
02.09.2006
22:32:28
Ronald Cornelis:
Beste 3010/302 alias D.C.
Het lijken me nummers uit een kamp anno 1940.
Ik was er ook niet altijd mee akkoord, iemand vreemd, mammie of pappie te noemen.
Maar met de tijd leer je, vooral, als je niet over echte ouders beschikt, die regelmatig naar je omkijken... dat zij je wel het gevoel geven wat je thuis soms mist. Dit was een doordenkertje van de gehele organisatie die gebaseert was op een algehele psychologische aanpak.
Ik zie jou al in je weerstationneke staan vol met een stel ongediciplineerde jongelui. Hoe lang zou jij het volhouden denk je ???????
Volgens mij zoek je het gewoon te ver en ben je eindeloos op zoek naar jezelf.
op zoek naar nieuwe discussies waarvan je het einde zelfs niet wilt kennen.
03.09.2006
11:47:33
DC 3010/302 uit "Kamp ZPM".:
Ronald, misschien heb je wel gelijk. 't is te zeggen: ik zal U wel gelijk MOETEN geven, want U was er véél langer dan ik. Ik was er slechts om "er eens van te proeven", zowel van het zoute zwembadwater als van de algemene gang van zaken. Ik behoor dus tot de categorie "mogelijke" anciens. En inderdaad, zoals U zegt: ik ben ZWAAR op zoek naar mezelf! Maar wat wil je, als je op school steeds te horen kreeg dat je (in mijn geval) "niet deugde" (en... op de koop toe bestond er toenertijd nogal wat verwarring t.g.v. een andere naamgenoot van mij die ook naar mijn school ging, en die dus toevallig ook Danny Caes heette). Het zou mij niet verwonderen dat het personeel van 't PMS niet eens wist dat er dus TWEE Danny Caes'en naar dezelfde school gingen, en ons dus alletwee als "één en dezelfde persoon" aanzagen! DAAR wringt dus het schoentje. Voor mij was het de start van een ware identiteitscrisis. Dat is dus iets waar ik normaal gezien NIET over mag spreken, toch niet in 't openbaar. Stel nu eens dat alles één grote vergissing was (mijn deportatie naar 't ZPM). Ik mag er niet teveel aan zitten denken of ik... (...). Kunt U zich dus voorstellen hoe ik het PMS altijd met een scheef oog aanzien heb, nadat ik in 't ZPM terecht kwam?
P.S.:
Sorry beste anciens, ik had gehoopt dat dit NOOIT zou gebeuren, maar het MOEST eruit.
Indien U er toch wat meer over wilt te weten komen:
danny.caes1@pandora.be
07.09.2006
12:34:26
Daantje plus Caesje.:
Greet(je),
Iemand (wie?) noemde mij daar steeds "Daantje plus Caesje". Ik zit mij dus nog altijd af te vragen wie dat was, die mij zo noemde. Een mammie? Een klasgenoot? Ik weet het niet meer...
In ieder geval vond ik het geen probleem. Veel problematischer was die keer toen ik op tafel moest staan, in de refter, onder dwang van die twee pappies. "Ik noem Caes en ik eet graag kaas". Och ja, ik ben er uiteindelijk een soort "showcase" door geworden...
08.09.2006
23:21:58
Marc Doigny aan Danny Caes:
Ik heb minstens 3 keer dezelfde vraag van je gelezen (Daantje plus Caesje) en eveneens minstens drie keer "ik ben Caes en ik heet graag Kaas". Om nog te zwijgen over de talrijke keren dat je vraagt wie de naam pappie en mammie uitgevonden heeft. Als je geen reaktie krijgt is het gewoon omdat niemand het zich kan herinneren...
De bezoekers lezen heus wel de andere teksten op de site...

(kan iedereen hier schriftelijk bevestigen dat hij de vragen gelezen en begrepen heeft en daar geen antwoord op heeft?)
Vraag en antwoord zullen keurig in de verschillende delen van de gastenboekbijdragen van Danny Caes gezet worden.
09.09.2006
10:56:43
Inquiring Danny to Marc.:
Mmmmmm... Goed dat U er mij op wijst Marc. Nuja, het is volgens mij beter om véél vragen te stellen dan alles klakkeloos te aanvaarden alsof het de normaalste zaak van de wereld is/was. Ik kan al dat soort vragen toch niet aan mezelf BLIJVEN stellen? Tenzij ik mezelf in twee of meerdere deel-DC's opsplits: "Me, Myself, and I". Tiens, nu ik er toch over begin, weet U soms enkele gevallen van M.P.D. (Multiple Personality Disorder) die zich zouden hebben voorgedaan in het Zeepreventorium? Dit is een zéér rare en bijzonder schrijnende vraag, ik weet het, maar ik stel ze toch maar eventjes. En vragen stellen, daar ben ik blijkbaar voor geboren...
P.S.:
We MOETEN vragen blijven stellen, want anders lijken we met z'n allen op een kudde brave schapen die zich willoos laten doen.
Little enquiring Danny C.
09.09.2006
11:55:55
D.C.'s zoektocht "in het ijle"?:
Het past niet in dit gastenboek, akkoord, maar ik ga nooit rust vinden als ik niet te weten kom wat de ECHTE reden was van mijn deportatie naar 't ZPM. Niemand schijnt het te weten (enfin: zogezegd). In mijn ogen hebben ze destijds zodanig zitten blunderen dat de stukken ervan af vielen. Ze hebben al die stukken dan maar vlug-vlug weggemoffeld. Ik ben al 33 jaar op zoek naar die weggemoffelde stukken. Misschien onverstandig om er naar op zoek te gaan in deze website en dit gastenboek. Maar zoals gezegd: ik kan niet tot rust komen. Er zijn destijds doldwaze beslissingen genomen. En die zou ik dan maar, onnozel geweg, moeten vergeten zeker? In mijn hoofd zit er een geheugen, en dat geheugen, dat vergeet niet.
Sorry Marc, het moest er nog maar 's uit.
Het is te kinderachtig om te zeggen: "Ik zal het nooit meer doen", maar ik zal mij dus in 't vervolg gedeist houden.
(de zoektocht gaat verder in stilte).
12.09.2006
17:15:57
Ronald:
Beste Danny,
Om vele van je vragen beantwoord te vinden moet je eens even gaan kijken
in je huiselijke sfeer, Wie heeft je gedeporteert,zoiets kon je anno '75
niet meer doen, je spreekt hier over toestanden anno '40 & '45.
Heb je bij je ouders al eens navraag gedaan ????????????????????
2° waarom blijf je doorrammen over je Galaxtische problemen,op de site
van het ZPM waardoor de meeste afhaken ???????
Ik weet dat het ZPM een groot archief heeft,ze zouden je indien relevant
zeker van uitleg voorzien.
Hopend dat er eindelijk eens iets possitief van jou mag komen.
Ik moet tot m'n grote spijt, Marc, die zoveel werk van deze site heeft gemaakt
bijtreden in z'n uitlatingen tegenover jou.
Ik vind het niet gepast dat je deze site misbruikt, om persoonlijke problemen,
die uiteindelijk niets meer te maken hebben met het ZPM te blijven aankaarten.
Ronald
13.09.2006
10:21:22
D.C. aan Ronald.:
Ronald, hier het (ietwat keiharde) antwoord op uw vraag (en jawel; het zeepreventorium komt er in aan bod!).
Mijn ouders hadden in die tijd niets in de pap te brokkelen, want de beslissingen werden genomen door de school en het P.M.S., en daartegen kon je niets beginnen, want hun "deskundigheid" was nu eenmaal "pedagogisch verantwoord". Zij (het P.M.S. en het schoolpersoneel) stonden qua intelligentie zogezegd "hoger". Komt daar dan nog bij dat de meeste van de leerlingen in mijn school doodbrave zoontjes en dochtertjes waren van onderwijzers, onderwijzeressen, en gerelateerd kaderpersoneel ("goody-two shoes" dus, die steeds met "schone rapporten" voor de dag kwamen). Als arbeiders-zoontje was ik een, hoe zou ik zeggen, een "gemene" (discriminatie vierde dus hoogtij). Zo voelde dat dus aan! (andere leerlingen die ook uit arbeidersmiddens kwamen, werden, zoals ik, met een scheef oog bekeken, of werden uitgemaakt en gepest, omdat we er schijnbaar "ongezond", "onintelligent", en "onwelvarend" uitzagen. Ik werd dan ook gaandeweg gewaar dat er in die school, op sociaal gebied, één en ander niet klopte, maar dat mocht ik als kind niet laten blijken (er heerste dus een soort snobisme in de lagere school!). Ik trok mij terug in mijn schulp, en dat zou dus mogelijks de oorzaak kunnen geweest zijn van mijn "verplaatsting" naar het zeepreventorium. Dus ik paste niet in het opgepoetste plaatje van de (zogezegd) voorbeeldige stadsschool. Als ik er nu aan terugdenk had het destijds inderdaad veel van de manier van denken in '40-'45! Alles wat niet "zuiver" of "uitmuntend" was, moest verwijderd worden, om het vaandel hoog te houden.
P.S. (O.T.):
In HUMO nr.38 (12 september 2006) staat een dijk van een artikel (een interview) i.v.m. allerlei nuchtere beschouwingen omtrent het schijnbaar gezonde imago van sport, en een boek daaromtrent, geschreven door niemand minder dan Midas Dekkers. Frappant wat Midas daar allemaal in beschrijft! (blz 130-135). Het lezen waard!
Nog P.S.:
Z.E.E.P.R.E.V.E.N.T.O.R.I.U.M.
Voila zie...
Iedereen terug content?
13.09.2006
11:24:37
D.C. met nog een appendixje...:
Ronald, ik dacht dat de bedoeling van Marc's site was: een NUCHTERE en/of ietwat ludieke kijk op het zeepreventorium en alles wat daarmee in verband staat (of stond). Dus daar horen zowel de positieve als de negatieve ervaringen bij. LET OP: ook ik heb tal van POSITIEVE ervaringen opgedaan in het zeepreventorium, maar de bijdragen daaromtrent worden blijkbaar aanzien als loze tussendoortjes ("bagatelletjes"). En wat betreft mijn talrijke "mini-ervaringkjes" in het zeepreventorium, waar zogezegd niemand iets aan heeft tijdens het lezen ervan... Ik tracht dus een zéér accuraat beeld te reconstrueren i.v.m. hoe het daar was, zelfs van de meest onbelangrijke futiliteiten, omdat dit soort ervaringkjes nu eenmaal de bouwsteentjes waren van de dagdagelijkse realiteit (alsook surrealiteit). U zult zeggen: "Geen wonder dat hij zoveel te schrijven heeft... op die manier zouden we ons ook tot in het oneindige kunnen bezig houden". Nu, ik zou dus, zoals U voorstelt, inderdaad een aparte website moeten maken, maar ik wil mijn bijdragen leveren aan een algemene website i.v.m. de nuchtere (en ludieke) kijk op het zeepreventorium.
Zo, als DAT geen bijdrage is waar het ZEEPREVENTORIUM veelvuldig in vermeld staat, dan weet ik het niet meer...
13.09.2006
17:52:14
Ronald:
Beste Danny,

Het was inderdaad de bedoeling van Marc deze site te relateren met gebeurtenissen binnen het ZPM, evenals de ervaringen die we nadien beleefden.
Trouwens alle anciens anno '60 '70 '80 enz. waren welkom op de reunie.
U had zeker uw zegje kunnen doen, doch, wat was je vrees ??(een dovemansgesprek)
Hetgeen u is overkomen vind ik een pijnlijke zaak, die in éérste instantie weinig met het ZPM te maken heeft, en mocht het zo zijn ik zou deze zeker niet goedkeuren.
Hoe je in het ZPM terecht bent gekomen, en op grond van welke medische diagnostiek is me een raadsel.
Dat er daar enkele monitoren er niet niet verlegen om waren enkele individuen door het slijk te halen, daar twijfel ik helemaal niet aan. Ik heb dat ook enkele jaren beleefd.
Heb je problemen met hetgene je is voorgevallen voor je opname met het ZPM, of heeft de uitspraak "ik heet CAES en ik eet graag kaas) u dermate getraumatiseerd dat u de site van Marc blijft gebruiken om uw probleem publiek te maken????????
Indien zo, geef ik je geen ongelijk, doch ik denk anders.
Als uw slechte ervaringen bij het ZPM alleen maar de bewoordingen alla IK heet Caes en ik eet dat graag, lijkt me dit meer op een dramaturgie, waarin je een hoofdrol wilt spelen.
Vreemd is dat ook niemand iets van je mini-ervarinkjes weet of erop anticipeert.
15.09.2006
20:30:41
Een anonymus (zogezegd).:
Kathleen, toen ik in 't zeepreventorium was, hoorde ik daar ook iets zeggen omtrent "pietje van Brussel", maar ik geloof dat er toen iets teveel jodium in de lucht hing. In ieder geval, het doet ergens een belletje rinkelen (een piepklein belletje misschien, maar het rinkelt).

Gemeld door: een anonymus (ik denk dat iedereen wel weet wie het is).

P.S.:
Marc, indien het inderdaad zo is dat de meeste van mijn... eh... ontnuchterende en negatief-getinte bijdragen (blz'n I,II,III,IV,V,VI, en VII) destabilisatie en aversie opwekken, dan mag U ze allemaal verwijderen. Op sommige van die bladzijden ben ik echt "buitenboord" gegaan, en op de koop toe begon ik mezelf te herhalen. Nee, daar worden we echt niet goed van. DUS: gooi maar af.
19.09.2006
00:46:03
van nummer... 435 (*)<:
Is deze code dan zo geheim? Ik heb de indruk dat ik die code nog altijd blindelings kan intikken.
(*) Ik zat vanavond in de trein, droomde van een zonsondergang met rode gloed boven de zee en het ZPM, en
herinnerde mij plots dat ik 'kast- en kledingnummer' 435 had in de legendarische tijd van de oudstrijders,
euh... 'anciens'. Rara, was dat een hoog getal? Tot vanavond kon ik mij alleen mijn stamboeknummer uit
de ABL (nog zo een 'code') herinneren; eentje uit 1978.

Deze webstek is vrij van smeermiddelen, zeemzoete pillen en andere fopartikelen (hoewel... geen 'fopartikelen'? De onderschriften zijn altijd het leukst in een album met foto's waarvan je niet eens wist dat ze bestonden en bewaard bleven.)

Knap werk!
21.09.2006
16:59:56
Sus 3010 - Jerom 302:
Namenlijst van mede-Suskes en mede-Jerommekes uit de periode 1973-1974 (alsook van klasgenootjes, onderwijzers, onderwijzeressen, pappies, mammies, etc... etc...).
-Luc Marchal (Suske en/of Jerommeke).
-Herman Blondeel (Suske en/of Jerommeke).
-Luc Stepman (Suske en/of Jerommeke).
-Luc Hoorn (klasgenootje, mogelijks ook een Suske en/of Jerommeke).
-Rudy Van Cauwenberghe (Suske en/of Jerommeke).
-Olivier Maison (Suske en/of Jerommeke).
-Hans...? (Suske en/of Jerommeke).
-Joost...? (klasgenootje, mogelijks ook een Suske en/of Jerommeke).
-Mieke Tytgat (klasgenootje, 4de studiejaar).
-Meneer Aspenslagh (onderwijzer, 4de studiejaar).
-Mevrouw Rubbens (onderwijzeres, 3de of 4de studiejaar).
-"Poetsie" (de nachtwaker).
-Stella (?)(schoonmaakster).
-Bernadette...? (klasgenootje, 3de studiejaar).
-Ernst...? (Duits klasgenootje, 3de studiejaar).
-...Van Acker (?)(klasgenootje 3de studiejaar).
-Mammie Lut.
-Pappie Dirk.
-Pappie Patriek.
-James... (?)(patientje in medisch paviljoen).
-"De Kat" (Suske en/of Jerommeke).
-Conrad... (???)(mogelijks een Suske en/of Jerommeke).
-Alain... (???)(idem).
-Didier... (???)(idem).
-"Erika"/"Ulrika" (?????)(nooit geweten wie dat eigenlijk was, maar ze zag er wel erg goed uit).
-"Belinda" (?????)(idem).
-"Vera" (?????)(ook wel idem).
-Bibi (witte hond in de hoeve).
-Jules/"Juul" (ezel).
26.09.2006
22:15:05
Vraagstaartje:
Wie kende de legendarische personeelsleden 'Spic' en 'Span' in de jaren zeventig of later?

Wie herinnert zich de smaak en de serveerwijze van de koffie met veel melk en suiker?

Wie proeft nog de 'limonades' tijdens de vieruurtjes?

Wie herinnert zich nog zijn gedwongen verblijf in de infirmerie?

Wie herinnert zich nog de wandelingen in het loofbos?

Wie herinnert zich nog het winkeltje met de postkaarten, de snoep en de stripverhalen in het winkeltje
van 'Bureau A'?

Wie herinnert zich nog de middagen op bed in de jaren zeventig?

Negende deel gastenboekbijdragen Danny CaesElfde deel gastenboekbijdragen Danny Caes

Code à introduire

In te geven kode